Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W kwietniu 2023 r. zaczęliśmy automatycznie pobierać należność za usługi Allegro z pieniędzy, które macie zgromadzone na saldzie w Allegro Finanse. Wciąż rozwijamy tę funkcję, o której informowaliśmy na Gadane już na początku roku.
3 lipca 2023 r. opcja ta obejmie kolejne grupy sprzedających.
Automatycznie pobierzemy należność z pieniędzy zebranych ze sprzedaży za opłaty i prowizje, jeśli macie konto firmowe i:
Gdzie znajdziecie informację o kwocie, którą pobraliśmy
W zakładce Środki i historia operacji zobaczycie pobraną kwotę wraz z identyfikatorem płatności. Gdy w niego klikniecie, przekierujemy Was do zakładki Rozliczenia z Allegro.
W zakładce Rozliczenia z Allegro sprawdzicie szczegółowy wykaz pobranych środków pod nazwą Pobranie opłat z wpływów.
Bezpłatne odroczenie płatności w ramach Allegro Merchant Finance
Możecie skorzystać z Allegro Merchant Finance to jedna z metod płatności za nasze usługi. Dzięki niej zyskacie więcej czasu na uregulowanie rachunku – płatności odroczycie o 30 lub 60 dni. Po okresie odroczenia będzie można rozłożyć je na 6 miesięcznych rat.
W ramach promocji pierwsze 30 dni odroczenia będzie bezpłatne. O starcie promocji poinformujemy w Aktualnościach. Już teraz sprawdźcie szczegóły.
@mdrogeria Dlaczego? kto pyta, nie błądzi. Już wiem jak to działa, właściwie mogłem nie pytać, bo wiadomo, że wszystko na korzyść Allegro. W lutym 2024 parę osób będzie zaskoczonych, że nie ma kasy przez parę dni ze sprzedaży (przewiduje tu sporo hejtu 😉 pt. gdzie są moje pieniądze. ) Trzeba to sobie ładnie rozłożyć i zjechać z saldem do zera przed włączeniem.
@WojciechB jest sporo wątków na ten temat , zapoznaj się, osobiście wolę mieć kontrolę nad swoimi finansami .
Coś mi w kościach grało że tak będzie + pokombinujemy z widocznością ofert = kasa się zgadza Allegro
Dziękuje właśnie przenoszę oferty na inny portal 😅
@WojciechB Zachęcam Cię do zapoznania się ze szczegółami, które zamieściliśmy w tym poście i wątku pod nim oraz z rozmową z ekspertką.
Poroniony pomysł jak na Er...pl Te wasze zmiany to tylko na gorsze ( nie dla was oczywiście)
Co w przypadku kiedy skarbówka zechce zajrzeć nam na konta bankowe? Według dokumentacji itd będzie kwota przychodu załóżmy 500zł za daną sprzedaż, a przelew powiązany za tę sprzedaż np. 450zł.
I weź później człowieku tłumacz dlaczego tak jest a nie inaczej.
Tylko czekać aż przy zwrotach lub anulowaniach zakupu będziecie blokować prowizję na rzecz kolejnych tak jak robi to śmieszne Er...pl
Jest dobrze jak jest z FV na koniec miesiąca to wiecznie wam mało.
Koniec końców jest to rozporządzanie nie waszymi pieniędzmi, taka gangsterka się robi powoli. Takie praktyki powinny być zakazane.