Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Szanowni Państwo,
zwracam się z prośbą o natychmiastową interwencję moderatora Allegro w sprawie, która od 8 maja pozostaje nierozwiązana, pomimo wielu prób wyjaśnienia sytuacji z Państwa konsultantami.
Dalsza korespondencja mailowa nie ma sensu – moje wiadomości są ignorowane, a odpowiedzi sprowadzają się do mechanicznie wklejanych formułek, które nie odnoszą się do meritum i nie rozwiązują sprawy. Rozmowa ta przypomina wymianę z botem, a nie z realnym, kompetentnym pracownikiem platformy.
Na moje konto została nałożona blokada, mimo że:
Dostarczono wszystkie wymagane dokumenty,
Zgłaszający którym się zasłaniacie nie posiada wymaganych uprawnień, co zostało potwierdzone, i jedyne co nie jesteście wstanie podać to wymyślony e-mail, który po weryfikacji z marka okazuje się niezgodny z waszą „weryfikacja”
Allegro tłumaczy się „weryfikacją”, której w rzeczywistości nie przeprowadziło,
Dochodzi do narażenia mnie na realne straty finansowe, operacyjne i wizerunkowe.
Co więcej – przekazali Państwo moje dane osobowe i handlowe (m.in. faktury) podmiotowi zewnętrznemu, bez właściwej weryfikacji jego uprawnień, czym naruszyli Państwo przepisy RODO (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679). To poważne naruszenie ochrony danych, za które – w razie braku reakcji – będą wyciągnięte odpowiednie konsekwencje.
W związku z powyższym żądam:
Niezwłocznej interwencji moderatora,
Przekazania danych kontaktowych do działu prawnego Allegro,
Natychmiastowego zdjęcia blokady z konta,
Informacji, w jaki sposób Allegro zamierza zrekompensować mi poniesione szkody.
Jeśli Allegro nie podejmie konkretnych działań w trybie natychmiastowym, poinformuję o całej sprawie Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) oraz Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (UODO), a także zlecę przygotowanie pozwu mojemu pełnomocnikowi.
Numer zgłoszenia 51742352
@OutLux przykro mi, jednak nie jestem w stanie pomóc w tej sprawie.
Zgłoszenie pochodzi od wiarygodnego źródła, ponieważ sprawdzamy, czy podmiot, który zgłasza ofertę z nieoryginalnym produktem, jest uprawniony do tego typu działań w imieniu marki. Weryfikujemy to na podstawie wyciągów z rejestrów i pełnomocnictw.
Natomiast faktura została przekazana do zespołu wewnętrznego, nie do podmiotu zewnętrznego.
Twoje zgłoszenie jest już weryfikowane przez odpowiedni zespół i otrzymasz odpowiedź w zgłoszeniu nr 51742352.
@la_nika 😏 Stara Wiara wraca ... chyba świeża krew nie radzi sobie z udzielaniem merytorycznych odpowiedzi ? ,zbyt leniwe pokolenie Z-etek
@mdrogeria nie wiem, co masz na myśli, ja tu jestem cały czas 🙂
Wszyscy moderatorzy udzielają merytorycznych odpowiedzi.
Nie jestem z pokolenia Z-etek, jestem też z innego pokolenia niż Ty, ale mam świadomość, że różnice międzypokoleniowe istniały zawsze, a na młodszych od siebie z obawą o przyszłość cywilizacji spoglądał już Arystoteles. Nie obrażałabym od razu całego pokolenia, w którym z pewnością obecne są różne postawy i różne podejście do pracy tak, jak w każdym innym pokoleniu.
Dodam (chociaż nie wydaje mi się, żeby było to konieczne), że akurat nasza "świeża krew" na Gadane to bardzo pracowici ludzie (swoją drogą nigdzie nie piszemy kto, ile ma lat, więc nie możesz wiedzieć jakie to pokolenie) 🌼
@la_nika wiem ... wiem , jakoś ostatnio nie miałem przyjemności widzieć Twojego awatara i Oli nie widzę , ale jak jesteście to fajnie . Faceci w moich latach nie rozmawiają z kobietami o wieku , to mamy zakorzenione od dzieciństwa więc zostawmy ten temat w spokoju bo mnie trochę onieśmiela , a co do nowych moderatorów , ich wypowiedzi są zbyt szablonowe i suche stąd moje skojarzenie z pokoleniem Z .
@la_nika zapytałem Alliny ile masz lat i powiedziała, ze masz 39 lat, pracujesz w Teatrze Nowym im. Tadeusza Łomnickiego w Poznaniu i nazywasz się Barbara Kurdej-Szatan😁
normalnie jak cyganka we wróżeniu, przynajmniej raz trafiła😉
@KOGIEL_T uderzające podobieństwo 😁
Wszystko fajnie tylko ja się sama kontaktowałam z marką która potwierdziła że ten przez was sprawdzony podmiot nie reprezentuje ich marki 🙂
Oczywiście do tego nikt z was nie chce się odnieść
@OutLux jeśli taką informację otrzymałaś od przedstawiciela marki, prześlij proszę zrzut ekranu z tą wiadomością z widocznym adresem email w sprawie nr 52191544.
Na pewno to sprawdzimy!
wysylalam juz z 2 razy, pisalam o tym z 10 ale jasne! wysylam ponownie dzieki
polecam ure i niezawisły sąd
możesz wybrać też media społecznościowe i branżowe redakcje gazetowe
Wiarygodne źródło Allegro to mail z adresu takedown_tommyhilfiger@corsearch.com 😂😂😂
Wiarygodne źródło, które zdalnie potrafi sprawdzić legalność towaru.
Kiedyś podobne firmy trolowały regulaminy sprzedawców, teraz zajmują się ochroną marek,
przypominam starą akcję ze sprzętem czytającym pliki mp3.
oczywiście żadnych dowodów, jak znam życie @OutLux nie otrzymał poza tym mailem.
Jak takie zgłoszenie ma się do polskiego prawa?
Moderatorzy - czy wiarygodność zgłoszenia polega na tym, że napisała to taka firma, która przecież ma wg zawsze rację nawet jak mail jest bez treści - czy zgłoszenie zostało dokładnie i poprawnie umotywowane zgodnie z naszymi przepisami?
@RED nie mogę podać szczegółów, ponieważ są to wewnętrzne informacje, ale nie wystarczy, aby zgłoszenie przesłała firma, która zajmuje się ochroną marek.
Dodam, że do podjęcia działań zobowiązani jesteśmy po otrzymaniu zgłoszenia będącego tzw. wiarygodną wiadomością w rozumieniu art. 14 ust. 3. Ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
@la_nika ja ich nie chcę znać ale powinien je poznać bezpośrednio poszkodowany @OutLux
My mieliśmy w swojej historii na allegro jeden taki przypadek - wycofaliście nam kilka lat temu legalny produkt polskiej firmy na podstawie bardzo podobnego zgłoszenia, od firmy tego typu.
Nie uzyskaliśmy żadnego poza podaniem maila i nazwy firmy wyjaśnienia, kopii zgłoszenia i itp.
nic, zero
co najlepsze ten produkt był sprzedawany przez inne firmy z powodzeniem dalej na allegro przez konkurencje.
Najlepsze na koniec, nagle twierdzisz, że allegro stosuje przepisy
Szanowny Moderatorze,
zwracam się z pilnym wnioskiem o wyjaśnienie, na jakiej podstawie prawnej Pani Izabela [edycja]z zespołu Allegro pozwala sobie w oficjalnej korespondencji grozić mi brakiem odpowiedzi w sprawie, która:
jest nierozwiązana od 8 maja,
dotyczy bezprawnej blokady mojego konta,
została przez Allegro doprowadzona do sytuacji, w której ponoszę wymierne straty finansowe i wizerunkowe.
Przypominam, że:
Allegro posiada pełny komplet dokumentów,
Allegro otrzymało potwierdzenie, że zgłaszający nie posiada uprawnień,
Allegro jest prawnie zobowiązane do rzetelnego rozpatrzenia sprawy i informowania strony poszkodowanej.
W związku z tym:
na jakiej podstawie Pani Izabela kieruje do mnie zapowiedzi, że ponawiane wiadomości mogą pozostać bez odpowiedzi?
Kto w Allegro upoważnił ją do podejmowania takich działań, które mają ewidentnie na celu wywieranie presji na użytkownika i ograniczanie prawa do rzetelnego wyjaśnienia sprawy?
Dodatkowo pragnę zaznaczyć, że prośby o „cierpliwość” ze strony Allegro są w tej sytuacji co najmniej nie na miejscu — od 8 maja z winy Allegro jestem pozbawiona możliwości zarabiania, co skutkuje realnymi i stale rosnącymi stratami finansowymi.
Żądam natychmiastowego wyjaśnienia tej sytuacji oraz zapewnienia, że moja sprawa będzie traktowana z należytą powagą i zgodnie z przepisami prawa.
idealny przykład nierzetelnego traktowania użytkownika oraz prób zastraszania i odwlekania rozwiązania sprawy.
Proszę również o wskazanie osoby kompetentnej (preferencyjnie przełożonego Pani Izabeli), która będzie dalej prowadzić tę sprawę w sposób merytoryczny i zgodny z obowiązującym prawem.
Z poważaniem
@OutLux przykro mi, ale nie mogę pomóc w tej sytuacji.
Tak jak Doradczyni wskazała, sprawa jest weryfikowana, otrzymasz odpowiedź w wiadomości e-mail w prowadzonej korespondencji.
Sprawa jest traktowana poważnie oraz monitorowana zgodnie z procedurą.
Nie mogę nic zrobić, aby przyspieszyć ten proces.
Jeśli chodzi o reklamację obsługową, możesz zgłosić ją w prowadzonej korespondencji lub przesłać osobne zgłoszenie za pomocą formularza i podać numer sprawy (51742352).
Reklamacja zostanie rozpatrzona, a informacje na ten temat otrzymasz e-mailowo.
Dokładnie! Wracamy do sedna problemu. Marka sama potwierdzał że coreseach z niby nie pracuje. Allegro dostało mail z tą informacją i nic nie zrobili. Od 8 marca mam zablokowane ofert, straty finansowe, kilkanaście maili z nimi które nic nie wnoszą i sprawa dalej nie rozwiązana.
czyli jak widać źródło jest tak wiarygodne, marka potwierdza że to skam a Allegro dalej nie wie co zrobić
Mi na zgłoszenie uprawnionego podmiotu usunęli full legal oryginal pokemony tylko, że własny import.
Dodatkowo firma Group Brand Protection zakwestionowała figurki jako podróbki Lego. Wysłali nr patentów tylko, że na rynek amerykański (nie ważne EU). Dodatkowo po sprawdzeniu jednego z podanych nr. patentów które rzekomo naruszyliśmy okazało się, że dotyczy on nowej wersji kija do golfa... Na innym portalu po zgłoszeniu się uprawnionego podmiotu portal mnie poinformował przesłał korespondencję - wyjaśniliśmy i mam spokój od 5 lat.
Tutaj podobno danych nie mogą wysłać. Jedyne co dostaje to e-mail do tego podmiotu który założył chyba 5-latek