Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Może znowu mnie coś ominęło, ale jeszcze w piątek w kategorii "Kostiumy dziecięce" była możliwość wyboru marki "inna" oraz wpisania nazwy konkretnej, niewymienionej na liście marki. W poniedziałek to dodatkowe pole na wpisanie nazwy usunięto, ale wciąż można było wybrać markę "inna". Teraz natomiast i to usunięto. Więc co mam wpisywać, skoro mojej marki nie ma na liście? Po prostu "bez marki"? Czy to też zamierzacie usunąć?
Korzystam z API.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Informacje o rozpoczęciu usuwania marki "inna" była komunikowana już spory kawał czasu temu.
Owszem, ale wygrzebane przeze mnie artykuły sprzed kilku miesiącach nie mówiły o kategorii Dziecko, tylko o kilku konkretnych, ale innych.
Ale ok, rozumiem, że po prostu mam lecieć opcją "bez marki"
Możesz zarejestrować swoją markę i zgłosić jej dodanie do listy na Allegro...
Proszę o informację, jak zarejestrować własną markę i zgłosić prośbę o jej dodanie do listy marek Allegro.
Zgłoś się do jakiejś firmy która zajmuje się przygotowaniem dokumentów i zgłoszeniem.
@MF_Scandy nigdzie nie trzeba się zgłaszać, wystarczy potwierdzić allegro produkty własnymi kodami EAN, i na tej podstawie dodają do listy Twoją markę.
@mikeza Nie wprowadzaj w błąd, sam numer GTIN nic nie znaczy. Allegro dodaje markę na podstawie zgłoszenia sprzedającego i trzeba tu spełnić określone wymagania. Rejestracja w EUIPO nie jest konieczna, jednak nie widzę sensu zgłaszania marki do Allegro która nie jest prawnie chroniona w żaden sposób.
@TechartGSM nie wprowadzam w błąd, bo wielokrotnie moderatorzy na tym forum wskazywali właśnie kod EAN jako podstawę do zarejestrowania własnej marki. Oczywiście znając allegro wymagania zmieniają się jak w kalejdoskopie, jak wszystko na tym portalu.
@MF_Scandy swoją markę możesz zgłosić przez zakładkę Zgłoś brakującą wartość parametru. Podaj brakującą wartość parametru (marka). Przekaż też wszystkie materiały, dzięki którym uargumentujesz swoje zgłoszenie. Może to być na przykład zdjęcie opakowania z danymi o produkcie, strona potwierdzająca istnienie i funkcjonowanie marki itp. Twoje zgłoszenie zostanie sprawdzone i otrzymasz decyzję mailowo.