anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co raz trudniejsza i czasochłonna jest sprzedaż na allegro

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Już powoli brakuje mi sił, od 5 dni czekam na odpowiedź, bo nie mogę wystawić produktu, inne połączone źle, kazali zgłaszać przez przycisk, zgłaszam już kilka razy z różnych kont i dalej wiszą połączone, co się dzieje ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 czego się spodziewasz, allegro działa dobrze tylko w umysłach moderatorów

generalnie obecnie bardzo trudno jest wystawić ofertę - jest to zrobione celowo by odstraszyć sprzedawców - takie pokrętne likwidowanie konkurencji,

pewnych ofert nie da się wystawić

ale zabawa trwa dalej

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RED najgorsze że nie ma nawet gdzie się poskarżyć bo to relacja B2B 😞 

Moderatorzy jak i konsultanci to nic nie mogą i nie ma co się ich czepiać, ktoś wyżej wydaje dyspozycje a do czego to doprowadzi zobaczymy 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

takie postępowanie jest opisane w ustawie czynach nieuczciwej konkurencji

Art. 3. [Czyny nieuczciwej konkurencji]
1.
Czynem nieuczciwej konkurencji jest działanie sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami, jeżeli zagraża lub narusza interes innego przedsiębiorcy lub klienta.
2. 2
Czynami nieuczciwej konkurencji są w szczególności:
1)
wprowadzające w błąd oznaczenie przedsiębiorstwa;
2)
fałszywe lub oszukańcze oznaczenie pochodzenia geograficznego towarów albo usług;
3)
wprowadzające w błąd oznaczenie towarów lub usług;
4)
naruszenie tajemnicy przedsiębiorstwa;
5)
nakłanianie do rozwiązania lub niewykonania umowy;
6)
naśladownictwo produktów, pomawianie lub nieuczciwe zachwalanie, utrudnianie dostępu do rynku;
7)
przekupstwo osoby pełniącej funkcję publiczną;
😎
nieuczciwa lub zakazana reklama;
9)
organizowanie systemu sprzedaży lawinowej;
10)
prowadzenie lub organizowanie działalności w systemie konsorcyjnym;
11)
nieuzasadnione wydłużanie terminów zapłaty za dostarczane towary lub wykonane usługi;
12)
działanie w zakresie usług pośrednictwa internetowego i wyszukiwarek internetowych w rozumieniu art. 2 pkt 2 i 5 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2019/1150 z dnia 20 czerwca 2019 r. w sprawie propagowania sprawiedliwości i przejrzystości dla użytkowników biznesowych korzystających z usług pośrednictwa internetowego (Dz. Urz. UE L 186 z 11.07.2019, str. 57), zwanego dalej "rozporządzeniem 2019/1150", naruszające przepisy tego rozporządzenia.

czy allegro łamie polskie prawo odpowiedzcie sobie sami

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

jeśli masz na myśli przycisk "zgłoś ofertę błędnie połączoną z produktem" to on od dawna nie działa - dopóki nie napiszesz na forum to nikt palcem nie kiwnie, nawet kiedyś założyłam ku temu dedykowany temat gdzie zgłaszam wszystkie takie oferty i po interwencji moderacji dopiero są odłączane.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty dlatego piszę i coś trzeba z tym zrobić, tylko się zastanawiam jak i gdzie 😞 piszesz do allegro, wymuszają klikanie a to nie działa 😞

A wiecie czemu to nie działa ? bo to boty to sprawdzają, pierw łączą źle a potem jak zgłaszasz olewają bo przecież poprawnie połączyli i tak se wisi 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @kostas11. Jeśli mimo wielu zgłoszeń oferty nie zostały odpięte od produktu, to może oznaczać, że nie było podstaw do ich odpięcia. Jeżeli mam przekazać oferty do ponownej weryfikacji, to proszę, podaj ich numery. 
Proszę również o numer zgłoszenia mailowego, na które nie otrzymałeś odpowiedzi. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MiMary dzięki ale to chyba nie powinno wyglądać tak że publicznie nagle coś można załatwić a osoby odpowiedzialne za to olewają sprawę 😞 czekam od czwartku z wystawieniem oferty to poczekam kilka dni i pomyślę gdzie to zgłosić, bo to jest trochę lekceważenie partnerów dzięki którym tak naprawdę zarabiacie !

Były podstawy bo to są całkiem inne produkty, różniące się przeznaczeniem, wymiarami, kategorią itp. jedyne co to ten sam producent i kolor 😞 Boty po kształcie i kolorze w dwóch przypadkach łączą produkty na podstawie zdjęcia 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11, zapewniam Cię, że żadne zgłoszenie nie jest olewane. Brak widocznych i natychmiastowych rezultatów nie oznacza, że z Twoim zgłoszeniem nic się nie stało, nie każde z naszych działań jest widoczne dla innych sprzedających/kupujących. 
Jeżeli jesteś w stanie wskazać czym dokładnie różnią się produkty, to zachęcam do jak najobszerniejszego opisania tego w zgłoszeniu. 

I tak jak wspomniałam - mogę na Twoją prośbę przekazać oferty do ponownej weryfikacji, tylko potrzebuję ich numery. Mnie również zależy na rozwiązaniu tej sprawy. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MiMary obserwuje tan produkt co jest źle połączony i co dziennie klikam zgłoś, i nic się nie zmieniło od czwartku 😄 co do wystawiania i łączenia wysłałem zrzuty ekranu 🙂 to nie jest pierwszy raz kilka produktów które chcieliście na siłę przy wstawianiu połączyć z niepasującymi wyleciało z oferty! nie ma czasu na walkę 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MiMary dziś problem z kolejnym produktem, brak go w katalogu, system łączy z innym nie pasującym, masakra 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Serio po 2 tygodniach dostałem odpowiedź z pytaniem o jakie oferty chodzi, mim że dostali zrzuty produktów z wystawiania 😞

Dobrze że se to sam ogarnąłem, zajęło mi to 3 dni 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 cieszę się, że finalnie udało ci się rozwiązać sprawę i przykro mi, że nie wróciliśmy do Ciebie z konkretną informacją. 
Czy możesz podać mi numer korespondencji w tej sprawie? Niestety nie udało mi się jej odnaleźć na tym koncie.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT a ja będę upierd***y i powtarzam się : https://allegro.pl/kategoria/kolekcje-odznaki-3970?order=p&miejsce-wysylki=chiny WSZYSTKIE w złej kategorii. Proszę, nie ma za co, nie nie będe kilkuset aukcji zgłaszał indywidualnie, tak wiem to wasi "Ólóbieńcy" z Chin.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pinsplash ale robią śmietnik z Allegro, zobacz na tytuły, bzdury, poucinane wyrazy, masakra 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 Co to jest "złoty pię" ??? 😀https://allegro.pl/oferta/znakomity-marszalek-zwiazku-radzieckiego-zloty-pie-15242722535 i co ma wspólnego ze sportem? 

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 🤣😂

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_    - czy Wy też uważacie że to ładna dziewczyna serce?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT już odpowiedzieli, wiadomość wysłana czw., 24 lip, 10:46 potem przypomnienia a dziś 11 sierpnia dopiero odpowiedzieli 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów