Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co tu jest grane z przewidywaną dostawą???
Ja deklaruję 24 godziny!
100% terminowych wysyłek w ocenie sprzedaży.
Inpost deklaruje dostawę następnego dnia!
A wy wyliczacie dostawę w poniedziałek towaru kupionego w we wtorek?
Zakupy robione w weekend ( wysyłka w poniedziałek) zawsze przewidywana dostawa we wtorek. Teraz pokazywało środę...
A ja siedzę i myślę, dlaczego tak mało się sprzedaje.
Jedno zamówienie ( zakup w podobnych godzinach) wyliczone na piątek drugie na poniedziałek???
1. Zamówienie nr e00615e0-d83b-11ef-b0d2-b7abf7c94f88
Deklaracja wysyłki 24 godziny.
Zakup 21 sty 2025, 22:11
Przewidywany czas dostawy pon., 27 sty 2025 paczkomaty inpost..
2. Zamówienie nr cbba9ba0-d837-11ef-b8b3-17cb7ee03b80
Zakup 21 sty 2025, 21:39
Przewidywany czas dostawy pon., 27 sty 2025 paczkomaty inpost..
3. Zamówienie nr 0aef0821-d82d-11ef-8334-eba2e921b511
Zakup 21 sty 2025, 20:22
Przewidywany czas dostawy pt., 24 sty 2025 paczkomaty inpost..
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@promolodz konsultuję to, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
W jakości sprzedaży terminowość wysyłek na poziomie:
inpost 100%
allegro 100 %
poczta 100 %
dpd 83 % ( 5 z 6) wszystkie nadane w punkcie w terminie tylko w naszej okolicy Łódź-olechów kurier odbierający paczki kończy pracę 13-14 i okazało się któregoś razu, że wszystkie paczki przywiezione do punktu, wyszły w tym dniu... oprócz DPD... bo DPD już jest po pracy i odbierze z punktu dnia następnego.
A wy na siłę umieszczacie nam DPD w cennikach dostaw.
Problem wyliczania terminu dostawy obserwuję już od początku roku.
Jednak teraz napisał do mnie klient, który zrobił zakup we wtorek wieczorem i prosił, żeby wysłać paczkę aby doszła do soboty bo allegro podaje mu informację, że dostawa w poniedziałek!!!
Nadajesz u kuriera czy w punkcie lub Paczkomacie? Może chodzi o godzinę graniczną.
A co do terminu doręczenia, to w regulaminie usługi Inpost Paczkomaty, deklarowany termin doręczenia to 2 dni robocze, a gwarantowany to 7 dni roboczych. Natomiast wg regulaminu usługi Allegro Paczkomaty Inpost, deklarowany termin doręczenia to jeden dzień roboczy, natomiast nie ma terminu gwarantowanego.
Ważne. "Allegro Paczkomaty Inpost" i "Inpost Paczkomaty" to dwie różne usługi.
Nadaję w punkcie. Wiem o której godzinie odbiera inpost, o której allegro. Tylko DPD leci w ch... i odbiera o której mu wygodnie.
Wszystkie wysyłki wychodzą w terminie ( oprócz jednej DPD). Świadczy o tym wynik nadawania w terminie 99-100%.
Nie mam dostawy "inpost paczkomaty". Tak, jak napisałem wyżej terminowa wysyłka "inpost" 100% nadań w terminie wyznaczonym przez allegro.
Zajrzałem sobie na jedną z akcji. Dla Inpostu terminy doręczeń niestety ale pokazuje prawidłowo.
Natomiast dla Allegro One Punkt, DPD Pickup i Pocztex pokazuje termin późniejszy niż deklaruje przewoźnik, ale jak weźmiemy pod uwagę termin gwarantowany, to już mamy termin zbyt krótki dla części przewoźników i zbyt długi dla innej części przewoźników.
A w przypadku Paczkomatów trzeba pamiętać, Inpost =/= Allegro Inpost.
Nie bardzo rozumiem dlaczego cały czas powtarzasz o inpost paczkomaty...
Kolejny raz napiszę MAM W CENNIKACH DOSTAW TYLKO Allegro Paczkomaty InPost.
Co za tym idzie termin gwarantowany przez inpost w tym przypadku to 1 dzień a nie 5 dni, jak pokazuje klientowi allegro.
Wszystkie transakcje wymienione w pierwszym wpisie dotyczą Allegro Paczkomaty InPost a nie inpost paczkomaty.
Włączyłem teraz inpost paczkomaty ( poza allegro), jak cennik się zaktualizuje to będzie można porównać inpost paczkomaty z własnej umowy i Allegro Paczkomaty InPost
Bo w aukcjach wyświetla się Inpost Paczkomaty, a nie Allegro Paczkomaty Inpost.
A usługa Allegro Paczkomaty Inpost nie ma gwarantowanego terminu doręczenia. W regulaminie Allegro Inpost masz wyraznie "Operator świadczy usługę „Allegro Paczkomat 24/7 InPost” w terminie deklarowanym D+1, gdzie „D” oznacza dzień nadania." słowo kluczowe "w deklarowanym", a to nie jest to samo co "w gwarantowanym". W tej usłudze nie ma w ogóle terminu gwarantowanego.
Dla porównania w regulaminie usługi Inpost Paczkomaty mamy "Operator deklaruje dostarczanie Przesyłki do Urządzenia Paczkomat (ewentualnie do POP lub do Odbiorcy, jeżeli taka opcja była dostępna dla Nadawcy) w terminie do dwóch (2) dni roboczych licząc od dnia następującego po dniu nadania Przesyłki (przewidywany termin dostarczenia), jednak nie później niż w terminie do pięciu (5) dni roboczych licząc od dnia następującego po dniu nadania Przesyłki (gwarantowany termin dostarczenia) z uwzględnieniem postanowień § 7 ust. 13-15 oraz § 7 ust. 18 Regulaminu powyżej, dotyczących ustalania dnia nadania. Termin gwarantowany, o którym mowa powyżej, może ulec przedłużeniu o kolejne dwa (2) dni robocze, stosownie do postanowień ust. 16-20 poniżej, przy czym Operator umożliwia w tym przedłużonym terminie odbiór Przesyłki zgodnie z ust. 16-20 poniżej."
@promolodz Daj spokój, tego nikt nie jest w stanie ogarnąć. Przestań tam zaglądać, będziesz zdrowszy 😎
Ja mogę tam nie zaglądać, ale te debilne wyliczenia widzą klienci i przestają kupować jeśli widzą dostawę za 5-6 dni.
Faktycznie towar może być w ciągu 2 dni u klienta. Ja deklaruję 24 godziny, inpost 1 dzień a allegro wylicza to na 5 dni
@promolodz To nie wiem dlaczego tak pokazuje. Ja mam ustawione wysyłka 1 dzień, bez rozbijania na formy dostawy, i do 13-14-tej pokazuje "dostawa jutro", a potem na następny dzień