anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy system Allegro ma awarię ???

kakabe_2007
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Od 1 lutego wprowadzacie obowiązkowe nadawanie przesyłek Allegro Delivery DPD za pośrednictwem kuriera lub przez nadanie w punkcie Pickup.  No i chyba macie problem z podawaniem informacji dotyczących nadanej przesyłki w takim punkcie.

Przykład : zamówienie 0a37e7b0-fb65-11f0-8914-25da6d1aae11

numer listu przewozowego Allegro A003OV5DB0  

numer kodu paskowego na przesyłce DPD 1035389412589U

I tu macie problem bo przesyłka została nadana w dniu 28 lutego 2026 o godzinie 06:45:49 i jest widoczna w śledzeniu DPD  https://tracktrace.dpd.com.pl/parcelDetails?typ=1&p1=1035389412589U&p2=&p3=&p4=&p5=&p6=&p7=&p8=&p9=&...

Allegro podaje informację że przesyłka w dalszym ciągu "Przesyłka została przygotowana przez nadawcę"

Czy to tak samo będzie działało po 1 lutego ????

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

mirex2005
#13 Ambasador

@kakabe_2007 my od 16.10 nadajemy i nie widzę problemów jak na razie. Może dlatego, że zamawiamy podjazdy lub nadajemy w pickup jak kurier przyjedzie za wcześniej przed godziną graniczną.

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@mirex2005 U mnie wystąpił ten problem i chcę się dowiedzieć co go spowodowało ........ Nie mam czasu siedzieć cały dzień i czekać na kuriera, dlatego chciałem sprawdzić czy nadając w Żabce wszystko odbędzie się prawidłowo. DPD widzi przesyłkę a Allegro nie ..........

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@kakabe_2007 Cały czas mylisz dwie różne rzeczy i nie idzie Ci nic przetłumaczyć...

To najjaśniej jak umiem i jaśniej nie potrafię.

Tracking Allegro - nadanie = wyjęcie z paczkomatu, podjęcie z punktu, czy odbiór przez kuriera.

Tracking przewoźnika - nadanie = umieszczenie w paczkomacie, nadanie w punkcie, odbiór przez kuriera.

Cały czas tak było i nic się nie zmieniło!

Przykładowo Inpost: 

11: 42 Nadana przez paczkomat / paczkopunkt

Na allegro widać:

11:42 Oczekuje na nadanie.

Nadanie w punkcie DPD Pickup nie powoduje widoku na trackingu Allegro : nadana!!!!!!

To w momencie odbioru przez kuriera i od zawsze tak było, nic się nie zmieniło, to żadna awaria.

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@TechartGSM Wiem to wszystko bo udało mi się przez klika lat zrealizować kilka wysyłek .......

Tak jak napisałeś - paczka nadana w punkcie czy w maszynie w zależności gdzie sprawdzasz informację ma statut " Oczekuje na nadanie" lub "Nadana" w moim przypadku statut przesyłki to "Przesyłka została przygotowana przez nadawcę" ....... i dlatego wnioskuję że system Allegro nie widzi tej przesyłki. Zdarzały się przypadki z DHL że przesyłka była wydana do doręczenia a system Allegro informował że "Przesyłka została przygotowana przez nadawcę" ...... tez tak miałeś ? I nie chodzi że jestem uparty ale o to że podejrzewam że system Allegro nie "widzi" tej przesyłki

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

Przesyłka została odebrana przez kuriera .

Przepraszam za zamieszanie

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@kakabe_2007 Wracam z informacjami na temat przesyłki AD01Q22RO2. Przekazano mi, że jedynie w przypadku paczek Allegro Delivery nadawanych w automatach DHL, status może się zmieniać już w momencie umieszczenia paczki w skrytce. 

Pracujemy nad dodaniem pełnych statusów u wszystkich przewoźników w ramach Allegro Delivery.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów