Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pytanie do moderatorów i nie tylko... Czy te dwa przedmioty na poniższym zdjęciu to takie same produkty? Jak uważacie?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@TechartGSM Czy napiszesz, o co dokładnie chodzi i jak mogę Ci pomóc? Na ten moment o chyba jakiś rebus. 🤔
Nie Wiesz @w_kiwi ? to nie rebus , to katalog allegro
@w_kiwi No rebus, ale chyba od razu widać że to inne produkty. To są dwa prawie identyczne, a zupełnie inne kable. Różnią się wtyczką (jeden USB-A, drugi USB-C). Podłącza się je do różnych ładowarek w związku z tym mają zupełnie inne zastosowanie.
Zgłaszałem przez formularz w ofercie błędnie połączone z moim produktem oferty, zgłaszałem przez Ticket - oczywiście opisując na czym polegają różnice. Nikt nic z tym nie zrobił. Już chyba trzeci tydzień. Jak się zapytałem z mą wrodzoną grzecznością raz i drugi kiedy w końcu zrobicie z tym porządek, to... Otrzymałem informację że tylko właściciel oferty otrzyma informację o podjętych działaniach... To znowu, nader jak na mnie grzecznie zapytałem co mnie obchodzi kogo poinformujecie, rozłączcie oferty z zupełnie innym produktem od mojej... Wychodzi na to że moja wrodzona grzeczność kogoś poraziła, bo na tym się skończyło. Zrobicie z tym porządek, czy będziemy walczyć jak @cztery_bez_atu z radyjkiem?? Dodam że to nie jedyny taki przypadek który zgłaszałem.
@TechartGSM Jasne, widzę, że są to zdjęcia dwóch różnych produktów, ale jeśli nie podasz mi żadnych szczegółów, to nie mogę nic z tym zrobić. Proszę, podaj numer sprawy, o której wspomniałeś.
@w_kiwi Proszę: 52188462
Ticket porusza dwa różne przypadki: w żadnym nie raczyliście zrobić nic.
@TechartGSM skonsultuje sprawę i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@TechartGSM oferty zostały odłączone od produktu.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dziękuję za reakcję, ale niestety jak widzę w obu wskazanych przeze mnie produktach nadal widzę podpięte oferty z innymi produktami. Proszę o sprawdzenie tej sytuacji.
@TechartGSM Podaj mi linki do tych ofert lub ich numery.
@nat_not W pierwszym przypadku - produkt 5906849311237 co prawda faktycznie - wskazane przeze mnie oferty zostały odpięte, za to nowych błędnych jest już sporo: 17186849698, 17612999780, 17612995710, 17419532062, 17419525929.
W drugim przypadku - Produkt: 5906849302129. Podpięte pod niego oferty 17290702142, 17394731653 cały czas są aktywne
@TechartGSM Proszę Cię jeszcze o informację czy wysłałeś zgłoszenie przez link dostępny w ofertach "Zgłoś ofertę błędnie powiązaną z produktem"?
Już kilka tygodni temu. Zero reakcji, zresztą nie pierwszy raz. Jak sama widzisz zgłoszenie ticketa i dokładne naświetlenie problemu również nic nie dało.
@TechartGSM Przekazałam wskazane wyżej oferty do weryfikacji.
@TechartGSM Dostałam potwierdzenie, że oferty są już odpięte od produktów.
Teraz i owszem. Zobaczymy na jak długo. Dziękuję.
No właśnie... Długo to nie trwało... Ten sam sprzedawca, podpiął kolejny nie taki produkt pod mój - ofera 17353390591 dotyczy mojego produktu 5906849302129.
Wcale bym nie nie zdziwiło, że to nie zła wola tego sprzedawcy, tylko gupi algorytm Allegro. Może to nie sprzedawca podpina się pod mniej/więcej pasującą ofertę, tylko Algorytm Allegro uważa, że to jest ten sam produkt i łączy je ze sobą.
Wiem coś na ten temat. Najpierw system podpowiada jakiś produkt z katalogu który akceptujesz gdyż jest to dokładnie to o co Ci chodzi, a po kilku minutach zostaje odłączony z informacją że to jednak nie jest to. Mam aktualnie kilkanaście pozycji których w żaden sposób nie mogę wystawić gdyż każdorazowo kończy się to tak jak opisałam wcześniej. Wypróbowane wszelkie kombinacje łącznie z wpisaniem tylko nazwy produktu i za każdym razem efekt jest identyczny. Zakończenie aukcji z komunikatem że nazwa przedmiotu nie odpowiada wybranemu produktowi co jest totalną bzdurą gdyż wpisując nazwę katalogową np. UCY 74121 i wybierając produkt którego nazwa zaczyna się od UCY 74121 lepiej już dopasować nie można ale system widzi to inaczej.
o jej, np:
dla allegro UCY 74112 i UCY 74121 to to samo
bo nazwa jest niemal identyczna, podobnie jest w drugą stronę gdzie produkty oznaczane innymi eanami traktowane są jako te same
cytaty z komentarzy z oficjalnego sklepu
"Zwrot maszynki do golenia. Sprzedawca nie opisał rzetelnie produktu. Produkt nie jest przeznaczony na rynek europejski i taka informacja powinna się pojawić w opisie produktu. Jakość chińska tak jak główne języki opisujące produkt, polskiego opisu brak."