anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dlaczego Allegro błędnie informuje sprzedających o wymiarach Allegro Automat ORLEN Paczka

MAMY ROZWIĄZANIE!
robsonrw1wr
#7 Wielbiciel#

Nigdy orlen nie miał automatów o wymiarze 64 cm, a allegro uparcie od wielu miesięcy tak sugeruje sprzedawcom . Nawet taki szablon do nadawania paczek udostępnili. Czy naprawdę  wszystko dziej się w ciemni, aby tylko udostępnić tą opcje. Może osoba odpowiedzialna za wysyłki sprawdziła by to i nadała choć jedną paczke p tym wymiarze,  bo jest to porażka allegro. 

oznacz moderatorów
35 ODPOWIEDZI 35
salcotherapy
#8 Zapaleniec#

Nie do końca wiem jak to działa ale jeżeli wysyłasz z Allegro Orlen to te wymiary się zgadzają. Jeśli wyślesz poza Allegro to faktycznie wymiary są mniejsze. Od kilku miesięcy wysyłam i nie mam z tym problemu, paczki jak w Inpoście 😉

oznacz moderatorów
bartgot
#9 Pomysłodawca#

Musisz nie nadawać przesyłek o długości 64 cm. Tutaj nie chodzi o długość ustaloną w Allegro Delivery i poza Allegro Delivery, bo to nie jest istotne, ale o rzeczywistą głębokość skrytek paczkomatu Orlen.

oznacz moderatorów
salcotherapy
#8 Zapaleniec#

Nie wiem, aż poproszę rano w magazynie, żeby zmierzyli. Standardowo mamy pudła pod Inpost, głównie wysyłamy C, dlatego teraz mnie zaskoczyłeś/aś 😉

oznacz moderatorów
bartgot
#9 Pomysłodawca#

Czy pomiar był?

oznacz moderatorów
salcotherapy
#8 Zapaleniec#

Przepraszam ale nie. Mieliśmy takie ponoworoczne urwanie głowy, że już nie chciałam chłopakom zawracać tyłka. Ale na pewno poproszę o zmierzenie i wrócę z odpowiedzią.

oznacz moderatorów
bartgot
#9 Pomysłodawca#

i nadal odpowiedź nie jest

oznacz moderatorów
salcotherapy
#8 Zapaleniec#

Zmierzone, jest 64 cm.

Ale po przeanalizowaniu naszych przesyłek widzę, że mało kiedy wysyłamy Orlenem ten największy rozmiar (raczej Inpost lub kurierzy) dlatego chyba niepotrzebnie zabrałam głos w dyskusji. Zwracam honor 😉

oznacz moderatorów
taakarybaa
#9 Pomysłodawca#

Aktualny zrzut ekranu przy nadawaniu paczki. Raczej te wymiary nie pokrywają się z tymi, które podaje orlen.Zrzut ekranu 2025-01-5 o 14.44.03.png

oznacz moderatorów
BikeOutlet_pl
#11 Animator#
oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

ile dnia allegro ma zapisane złe wymiary?

ile to juz czasu allegro wie o tym problemie?

oznacz moderatorów
Pengano
#13 Ambasador#

Potwierdzam. Paczki trzeba zmiażdżyć o 5 cm, co jest niemożliwe w przypadku instrumentów muzycznych. Orlen to tak wielka firma, że może żyć w Matrixie. Rzeczywistość ich nie interesuje.

oznacz moderatorów
BikeOutlet_pl
#11 Animator#

Orlen nie wydaje się tu być winnym, bo u siebie na stronie mają podane prawidłowe wymiary skrytek.

Raczej wygląda na to, że "nicniegro" próbuje zakrzywiać czasoprzestrzeń i według nich skrytki są większe.

nicniegro
oznacz moderatorów
PanelDekoracyjny
#8 Zapaleniec#

Od jakiegoś czasu są nam narzucone wysyłki z kurierem Orlen, który w moim rejonie ( Śląska ) nie odbiera paczek wyższych niż 60 cm, pakujemy produkty w paczki o wymiary 64x32x30 cm są to wymiary na gabaryt C do paczkomatów. 

I tu dochodzimy do patologicznej sytuacji:
Żeby wyłączyć Orlen musimy zrezygnować z Delivery a jak to zrobimy to nie będziemy mieć dostępnych paczkomatów i punktów odbioru w smart. 

Mimo że wymiary paczek są zgodne i dopuszczalne z Inpostem lub punktami DPD to dla Orlenu nie ( max paczka Orlen 60x41x38 cm ).

Dodam że od dwóch miesięcy piszę o tym problemie z Allegro ale za każdym razem odpisuje inny pracownik  mimo że to jeden wątek, i każdy pisze coś innego. 

Czy jest ktoś jeszcze z takim problemem ? 

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@PanelDekoracyjny Opisywana przez Ciebie kwestia jest nam znana i pracujemy nad jej rozwiązaniem. Na ten moment proszę, abyś zapoznał się z moją odpowiedzią, którą zamieściłam wyżej

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
PanelDekoracyjny
#8 Zapaleniec#

Fajnie że nie jestem z tym sam, tylko pytanie jak mamy wysyłać teraz paczki, wcześniej z swojej kieszeni płaciłem za wysyłkę innym kurierem, był okres przed świąteczny i nie można było sobie pozwolić na opóźnienia ale to tak nie może wyglądać, ostatnio paczki 7 dni czekał aż ktoś z Allegro załatwił ich odbiór, kurier Orlenu powiedział że to była jednorazowa sytuacja, a nowe paczki już 3 dzień czekają na jakieś rozwiązanie. Klientów nie obchodzą problemy Orlen-Allegro tylko czemu jeszcze kupiony produkt nie jest u nich w domu, od początku roku już dwa negatywy otrzymaliśmy przez to i wyzywają nas od złodziej i oszustów, dobra robota Allegro.

oznacz moderatorów
BikeOutlet_pl
#11 Animator#

ten temat był rozpoczęty miesiąc temu, do jakich wniosków "nicniegro" doszło przez ten czas ?

dodatkowo ten temat nie jest pierwszym tematem w tej sprawie, bo już wcześniej był poruszany.. i co? i ....!

temat was po prostu przerasta!

nicniegro
oznacz moderatorów