anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dlaczego Allegro błędnie informuje sprzedających o wymiarach Allegro Automat ORLEN Paczka

MAMY ROZWIĄZANIE!
robsonrw1wr
#7 Wielbiciel#

Nigdy orlen nie miał automatów o wymiarze 64 cm, a allegro uparcie od wielu miesięcy tak sugeruje sprzedawcom . Nawet taki szablon do nadawania paczek udostępnili. Czy naprawdę  wszystko dziej się w ciemni, aby tylko udostępnić tą opcje. Może osoba odpowiedzialna za wysyłki sprawdziła by to i nadała choć jedną paczke p tym wymiarze,  bo jest to porażka allegro. 

oznacz moderatorów
35 ODPOWIEDZI 35
BikeOutlet_pl
#11 Animator#

był już ten temat poruszany, ale mają wyrąbane..

nicniegro
oznacz moderatorów
salcotherapy
#8 Zapaleniec#

Nie, nie mają, był już poruszany ten temat. Ja jako początkująca byłam w stanie znaleźć i zrozumieć... Allegro Orlen ma takie same wymiary jak Inpost. Orlen bez Allegro ma mniejsze. I tyle. No chyba, że sam/a wrzucasz to inna kwestia.

oznacz moderatorów
robsonrw1wr
#7 Wielbiciel#

istna głupota, orlen na swojej stronie podaje głębokość 60 cm a allegro 64 do tego samego automatu, niestety do automatu orlenu paczka na taką  głębokość 64 cm  nie wchodzi.  Proszę spróbować nadać taką paczkę w automacie orlen na jaką allegro pozwala i skończą się głupie wpisy, że orlen ma takie same wymiary jak Inpost . Jakie orlen bez allegro. I tyle w temacie. 

oznacz moderatorów
nikl
#14 Krzewiciel#

Potwierdzam. Orlen ma maszyny nawet 7 cm mniejsze niż inni. Nie nadaje się to do użytku. Powinna być możliwość wyłączenia tej formy wysyłki z przesyłek Allegro, bo nie ma zgodności wymiarowej. Twórcy Allegro powinni zaś spożyć niebieską pastylkę jak Neo, bo obecnie żyją w Matrixie.

oznacz moderatorów
BikeOutlet_pl
#11 Animator#

Neo wziął czerwoną 😉 Niebieska jest na co innego 😄

nicniegro
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@BikeOutlet_pl  jak Orlen ma mniejszy rozmiar, to może niebieska dla Orlenu😁

oznacz moderatorów
BikeOutlet_pl
#11 Animator#
oznacz moderatorów
bartgot
#9 Pomysłodawca#

Allegro nie interesuje się tym problemem

oznacz moderatorów
BikeOutlet_pl
#11 Animator#

raczy ktokolwiek z moderatorów podjąć temat?

nicniegro
oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@BikeOutlet_pl Przepraszam za tak długi czas oczekiwania na odpowiedź. Sprawę konsultuję zespołem odpowiedzialnym za ten obszar.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

Otrzymałam informację, że w  przypadku jeśli przesyłka nie zmieściła się do Automatu Paczkowego Orlen Paczka, a jej wymiary nie przekraczają maksymalnych, dozwolonych wymiarów, możecie nadać ją w punkcie Orlen Paczka lub zamówić podjazd kuriera Orlen. Jeżeli ta sytuacja wydłuży czas nadania, powodując, że przekroczony został termin nadania przesyłki, proszę o przesłanie zdjęcia z wymiarami przesyłki, będziemy mogli zgłosić zamówienie do wykluczenia z jakości sprzedaży. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
taakarybaa
#9 Pomysłodawca#

Odbiór to jedno ale do paczkomatu trzeba to jeszcze doręczyć. Jeżeli paczka ma długość 64cm i nawet jeżeli ją nadam w punkcie to kurier jej nie wciśnie do paczkomatu odbiorczego.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@taakarybaa W takim wypadku kurier powinien przekierować paczkę do punktu. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Pengano
#13 Ambasador#

A Kupujący wystawi Sprzedawcy słabą ocenę za obsługę, bo nie uwierzy że Allegro i Orlen to firmy kompletnie niepoważne.

oznacz moderatorów
bartgot
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego Allegro nie chce przestać podawać błędnych wymiarów na formularzu tworzenia etykiet Orlen Paczka?

oznacz moderatorów
Pengano
#13 Ambasador#

Ktoś ważny w firmie musiałby dostać naganę za takiego grubego babola, albo straciłby pracę, więc zamiata się problem pod dywan. Wyszłoby, że duże kontrakty podpisano nieprawidłowo i bezmyślnie. Lepiej niech się hołota męczy niż ktoś z szefów miałby przyznać się do poważnego błędu. Lepiej żyć beztrosko w Matrixie, gdzie fizyka i matematyka nie obowiązuje, a 60=64.

oznacz moderatorów
Pengano
#13 Ambasador#

Z jakiej racji zgłosić do wykluczenia? Zgłosić do nadania statusu terminowego! Cięgle tylko oszustwa na terminowości. Jeśli byłem przy paczkomacie terminowo, to z jakiej racji mam być karany za brak terminowości? Wykluczenie obniża ocenę jakości w porównaniu do prawidłowego statusu nadania terminowego.

oznacz moderatorów
bartgot
#9 Pomysłodawca#

Wymiary podane podczas robienia etykiety dla Allegro Automat ORLEN Paczka - 64 x 38 x 41 cm są błędne. Kiedy będzie to poprawione na 60 x 38 x 41 cm na formularzu "Wysyłam z Allegro"? Samo wpisanie 64 cm nie spowoduje, że paczkomat Orlen będzie nagle głębszy.

oznacz moderatorów
BikeOutlet_pl
#11 Animator#
oznacz moderatorów