Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nigdy orlen nie miał automatów o wymiarze 64 cm, a allegro uparcie od wielu miesięcy tak sugeruje sprzedawcom . Nawet taki szablon do nadawania paczek udostępnili. Czy naprawdę wszystko dziej się w ciemni, aby tylko udostępnić tą opcje. Może osoba odpowiedzialna za wysyłki sprawdziła by to i nadała choć jedną paczke p tym wymiarze, bo jest to porażka allegro.
Nie do końca wiem jak to działa ale jeżeli wysyłasz z Allegro Orlen to te wymiary się zgadzają. Jeśli wyślesz poza Allegro to faktycznie wymiary są mniejsze. Od kilku miesięcy wysyłam i nie mam z tym problemu, paczki jak w Inpoście 😉
Musisz nie nadawać przesyłek o długości 64 cm. Tutaj nie chodzi o długość ustaloną w Allegro Delivery i poza Allegro Delivery, bo to nie jest istotne, ale o rzeczywistą głębokość skrytek paczkomatu Orlen.
Nie wiem, aż poproszę rano w magazynie, żeby zmierzyli. Standardowo mamy pudła pod Inpost, głównie wysyłamy C, dlatego teraz mnie zaskoczyłeś/aś 😉
Czy pomiar był?
Przepraszam ale nie. Mieliśmy takie ponoworoczne urwanie głowy, że już nie chciałam chłopakom zawracać tyłka. Ale na pewno poproszę o zmierzenie i wrócę z odpowiedzią.
i nadal odpowiedź nie jest
Zmierzone, jest 64 cm.
Ale po przeanalizowaniu naszych przesyłek widzę, że mało kiedy wysyłamy Orlenem ten największy rozmiar (raczej Inpost lub kurierzy) dlatego chyba niepotrzebnie zabrałam głos w dyskusji. Zwracam honor 😉
Aktualny zrzut ekranu przy nadawaniu paczki. Raczej te wymiary nie pokrywają się z tymi, które podaje orlen.
ile dnia allegro ma zapisane złe wymiary?
ile to juz czasu allegro wie o tym problemie?
Potwierdzam. Paczki trzeba zmiażdżyć o 5 cm, co jest niemożliwe w przypadku instrumentów muzycznych. Orlen to tak wielka firma, że może żyć w Matrixie. Rzeczywistość ich nie interesuje.
Orlen nie wydaje się tu być winnym, bo u siebie na stronie mają podane prawidłowe wymiary skrytek.
Raczej wygląda na to, że "nicniegro" próbuje zakrzywiać czasoprzestrzeń i według nich skrytki są większe.
Od jakiegoś czasu są nam narzucone wysyłki z kurierem Orlen, który w moim rejonie ( Śląska ) nie odbiera paczek wyższych niż 60 cm, pakujemy produkty w paczki o wymiary 64x32x30 cm są to wymiary na gabaryt C do paczkomatów.
I tu dochodzimy do patologicznej sytuacji:
Żeby wyłączyć Orlen musimy zrezygnować z Delivery a jak to zrobimy to nie będziemy mieć dostępnych paczkomatów i punktów odbioru w smart.
Mimo że wymiary paczek są zgodne i dopuszczalne z Inpostem lub punktami DPD to dla Orlenu nie ( max paczka Orlen 60x41x38 cm ).
Dodam że od dwóch miesięcy piszę o tym problemie z Allegro ale za każdym razem odpisuje inny pracownik mimo że to jeden wątek, i każdy pisze coś innego.
Czy jest ktoś jeszcze z takim problemem ?
@PanelDekoracyjny Opisywana przez Ciebie kwestia jest nam znana i pracujemy nad jej rozwiązaniem. Na ten moment proszę, abyś zapoznał się z moją odpowiedzią, którą zamieściłam wyżej.
Fajnie że nie jestem z tym sam, tylko pytanie jak mamy wysyłać teraz paczki, wcześniej z swojej kieszeni płaciłem za wysyłkę innym kurierem, był okres przed świąteczny i nie można było sobie pozwolić na opóźnienia ale to tak nie może wyglądać, ostatnio paczki 7 dni czekał aż ktoś z Allegro załatwił ich odbiór, kurier Orlenu powiedział że to była jednorazowa sytuacja, a nowe paczki już 3 dzień czekają na jakieś rozwiązanie. Klientów nie obchodzą problemy Orlen-Allegro tylko czemu jeszcze kupiony produkt nie jest u nich w domu, od początku roku już dwa negatywy otrzymaliśmy przez to i wyzywają nas od złodziej i oszustów, dobra robota Allegro.
ten temat był rozpoczęty miesiąc temu, do jakich wniosków "nicniegro" doszło przez ten czas ?
dodatkowo ten temat nie jest pierwszym tematem w tej sprawie, bo już wcześniej był poruszany.. i co? i ....!
temat was po prostu przerasta!