Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Chciałam zobaczyć oferowane propozycje dla mleka Bebilon Comfort 1 , wyszukiwarka ALLEGRO pokazuje Bebilon Comfort 2 i Bebilon junior rtf. Ki diabeł, czy nie umiecie ogarnąć cyferek? Czy dla was zarówno 1 jak i 2 są jednakowe? To przecież inne mleka. Dla różnych grup wiekowych.
W stopce jest identyfikator wyszukiwania: p8573-b8495-bab
Co on oznacza?
Odkąd powstał katalog szukanie stało się znacznie trudniejsze . Znajdź sobie sprzedawcę który handluje tym co potrzebujesz i zapytaj czy ma to czego szukasz .Prędzej on wskaże link do aukcji niż go samemu znajdziesz.
Pewnie liczą, że ktoś weźmie na zapas jak dzieciak podrośnie xD. Podobno przecież ten bałagan jest po to, by klient przy okazji szukania więcej nakupił.
Tylko chyba średnio zadziałało, bo więcej sprzedaży z V.... tanich przedmiotów. Za to te drogie (jak książka za 950) potrafią na o... zejść w 2 dni, a na Allegro pies z kulawą nogą nie zajrzał...
Ps. idę na T... szukać prezentów na mikołajki. Tyle ma Allegro z tego bałaganu.
@AptekaNatolinska dziękujemy za sugestie co do działania wyszukiwarki, przekażę je dalej. Podsyłam też listing dla produktu, którego szukałaś: https://allegro.pl/oferty-produktu/mleko-modyfikowane-bebilon-comfort-1-400-g-41a09866-f022-4871-945...
@Syrena_zT Droga, najmilsza Syrenko-Alicjo , nie wiem czy wiesz, że po prostu zakpiłaś sobie ze mnie, ale mam poczucie humoru, więc Ci wybaczam. Po kliknieciu na przesłany link, otrzymałam komunikat :
Wygląda na to, że nie mamy tego, czego szukasz.
Spróbuj zmienić zapytanie, wyłączyć filtry lub wybrać kategorię.
ALE JAJA !!!! jak berety
Pewnie znowu na jednej przeglądarce działa tak, a na innej inaczej, bo u mnie działa. I zaraz jak wrzucała linka też działało. Oni tak potrafią, tak to jest jak nawet na cukierka dla technikum szkoda, by za darmochę zrobili...
@AptekaNatolinska bo jesteś na widoku Business, a Bebilon to inny target😉
No fakt, powinnam była pomysleć xD
OK, ale czy nie uważasz, że powinno działać tak samo po obydwu stronach? Może się trafić mamusia bizneswoman i będzie szukać po stronie biznesowej i kichę zobaczy..
@AptekaNatolinska Masz całkowitą rację, jeżeli do czegoś wystawiana jest faktura VAT to w widoku biznes ten towar powinien się pojawiać. Tak jak było poprzednio.
@Syrena_zT na jakiej zasadzie kwalifikujecie towary do 'biznes'?
ale tu fajnie i śmiesznie,
sprawdził ktoś czy pieluchy nadają się do biznesu czy nie?
ale tak na poważnie - sztuczna inteligencja allegro ma rację (bo pracowników o to nie posądzam) - jeżeli mleko w proszku jest dla dzieci 0-6 to raczej do żłobka się nie nadaje
więc zakupy będą raczej prywatne
wreszcie widzę jakieś pozytywy na allegro 🙂
Ja tam nie rozumiem tego. Codziennie dostaję maile, że jakieś oferty wystawili w Allegro biznes. Dostawałam je nawet wtedy jak przez tydzień nie wystawiałam wcale normalnych ofert z fakturą, więc o co kaman? Sobie tak stare oferty raz dorzucają, raz zdejmują czy co? Dla mnie to czysty spam, gdyby chociaż w tym mailu podawali o które konkretnie oferty chodzi...
@Client:35386082 warunki publikacji ofert na Allegro Business to:
- konto firmowe
- firma jest zarejestrowana w jednym z krajów Unii Europejskiej
- wysyłka z krajów, gdzie Allegro prowadzi swoją platformę sprzedażową (Polska, Czechy, Słowacja, Węgry) lub z One Fulfillment by Allegro
- oferta sprawdzona, połączona z Katalogiem produktów Allegro i opublikowana na allegro.pl lub udostępniliśmy na allegro.cz
- wystawianie faktury VAT i w ofercie ustawiona stawkę VAT zgodnie z krajem, z którego wysyłasz towar lub oferta z parametrem faktura VAT-marża i bez VAT – dla nich stawka VAT nie jest wymagana.
Oraz, co ma znacznie w wyszukiwaniu, o którym piszemy w tym wątku - na Allegro Business nie możesz sprzedawać w kategoriach:
Urządzenia medyczne,
Leki weterynaryjne bez recepty,
Mleko Początkowe,
Alkohol,
Alkohol free.
@la_nika
dziękuję 🙂
@AptekaNatolinska Ostatnio kiedy wyszukiwarka działała jako tako to było tak około 5 lat temu, albo jeszcze dawniej. Szukając ( czasem, coraz rzadziej ) czegokolwiek otrzymuję po kilka stron wyników w ogóle nie związanych z szukaną frazą a jeżeli już coś się znajdzie to najczęściej to czego szukam odnajduję na stronie ostatniej lub przedostatniej.Mechanizm wyszukiwania jest tak prosty że nie ma możliwości przypadkowego " skopania " go, więc na 95% jest to działanie celowe.