anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dopłaty do podjazdów DPD, to przekracza już pojęcie.

MAMY ROZWIĄZANIE!
mikeza
#21 Demiurg#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ 

naliczono mi 48 dopłat za podjazd z jednego tygodnia. Czyli jak rozumiem 48 razy zamawiałem podjazd kuriera w ciągu kilku dni ? Mało tego dopłaty mam liczone do każdej nadanej paczki. Dla przykładu kurier odbiera 10 sztuk dpd pick up, i do każdej z tych paczek ma opłatę za podjazd. sytuacja powtarza się kolejny miesiąc. Składanie reklamacji jest czasochłonne, a z każdym miesiącem liczba dopłat wzrasta. Bo wcześniej miałem ich 15, teraz 48 pomimo tego, że skrupulatnie kontroluję liczbę nadań. Zawsze kurier odbiera więcej paczek, żeby przekroczyć minimalną liczbę dla darmowego odbioru. Jeśli ta sprawa nie zostanie wyjaśniona zamierza ją nagłośnić i zgłosić do odpowiednich organów. Jest to celowe i świadome działania na szkodę sprzedawcy.

Czekam na konkretną reakcję ze strony allegro, a nie ściemnianie i odsyłanie do formularza reklamacyjnego. Kto mi zwróci czas i fatygę za wysyłanie dziesiątek reklamacji ?

kotzpsem
#10 Popularyzator#

U mnie to samo, klient wybiera DPD Pick Up i opłata naliczona UWAGA!! od każdej takiej paczki, więc jeśli mamy przykładowo 5 takich paczek w ramach jednego podjazdu to do każdej z nich jest naliczona opłata. Składałem reklamację i tam mają taki burdel,  że przypisują do mojego konta przesyłki których nawet ja nie nadałem. I najlepsze tłumaczenie "proszę składać reklamację" bo nic innego sprzedawcy nie mają do zrobienia, tylko będą klepać reklamację do każdej takiej paczki, parodia. Sprawa ewidentnie do UOKiK.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

Monika napisała wczoraj, że konsultuję temat i poprosiła o cierpliwość.

@RED spokojnie, nigdzie nie znikneliśmy - zdajemy sobie sprawę z powagi tematu i jasno komunikujemy, że konsultujemy temat i wrócimy do Was z odpowiedzią.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

Wracamy do was z informacją w tej sprawie. Dziękujemy wam za cierpliwość.
Po dokładnym przeanalizowaniu zgłoszonych informacji zauważyliśmy, że w wyniku błędu wystąpiły nieprawidłowości w naliczeniach na rachunkach sprzedających. Nasz partner jest obecnie zaangażowany w proces weryfikacji i korekty tych przypadków. Chociaż jako Allegro nie mamy fizycznej możliwości potwierdzenia wykonania usług podjazdu realizowanych przez kuriera, zapewniamy, że wdrożymy wszelkie niezbędne środki, aby w przyszłości uniknąć podobnych zdarzeń. Weźmiemy też odpowiedzialność za naliczone błędnie opłaty, w nadchodzących dniach otrzymacie korekty z ich tytułu. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
rafmet_net
#7 Wielbiciel#

To mamy siadać teraz do tego i weryfikować, a potem zglaszać, czy zostanie nam oddane, to co niesłusznie zabrane?

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@rafmet_net potwierdzę, czy weryfikacja i korekta nie wymaga zgłoszenia ze strony sprzedającego i wrócę do Ciebie z informacją.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

15 MAJA mam 11 paczek 

i do wszystkich doliczono mi dopłaty

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Syrena_zT to jeszcze może warto pomyśleć nad tymi, którzy mają kilka kont allegro aby nie był liczony podjazd do każdego z kont oddzielenie. 

Jeden NIP i adres = jeden numkat

oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

u mnie to samo z 5 czerwca mam  DPD naliczone opłaty 

TO SA JAKIEŚ ŻARTY CZY CO ?

oznacz moderatorów
mikeza
#21 Demiurg#

@AlleMakijazPL te dopłaty mają wszyscy, tylko mało kto o nich wie i to jest najlepsze w tym wszystkim.

#11 Animator#

ja dzięki temu wątkowi sprawdziłam sobie -  dopłaty i mam 5 czerwca naliczone dopłaty 

tylko skad my mamy wiedzieć ja to teraz odzyskac 

czy można Dpd  wyłaczyć i zachowac smart ?

oznacz moderatorów
mikeza
#21 Demiurg#

@AlleMakijazPL jeśli masz inne formy dostawy i wypełniasz minimum liczby form doręczenia dla smarta, to możesz wywalić DPD (nie jest on obowiązkowy). Ja tak zrobiłem, a przynajmniej usunąłem pickup, bo do niego były doliczenia.

#11 Animator#

już to zrobiłam dziękuje 

ja mam 10 dopłat 

i teraz napisałam do allegro o reklamacje 

oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

np zamówienie 66d0ce00-3253-11f0-b87f-bb40cc91b00b 

6b669f40-3252-11f0-a502-23c6e7453584

26f64fe0-3342-11f0-b7ac-337954f14218 te 3 zamówienia były odebrane 19 maja razem z innymi deverly 

i do każdego naliczono po 4.99 a jak już to raz powinno być 4.99 

to samo w innych dniach 

oszustwo 

oznacz moderatorów
mikeza
#21 Demiurg#

Ci co złożyli reklamacje to podejrzewam, że mają jakieś szanse na zwrot, ale nas tutaj w tym wątku jest może kilkanaście osób, a dopłaty, obawiam się, że dotyczą wszystkich. Jakoś nie wierzę, że allegro z automatu będzie zwracać te dopłaty każdemu.

#11 Animator#

ja mam taką sytuacje ze 20 maja doliczono mi 3 podjazdy po 4.99 

gdzie było 6 paczek 

to nawet jesli już to podjazd powinien być 1 a nie 3 do każdej paczki 

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@mikeza i jeśli allegro tego globalnie nie zwróci, to będą do przodu 🙂 bo DPD im zwróci hajs, ale oni klientom którzy się nie zgłoszą to nie : )

oznacz moderatorów
EElektryka_com
#12 Orędownik#

Dzień dobry, ale kiedy wprowadzicie w życie regulamin Allegro:

- nie ma zamówionego podjazdu, nie ma opłaty za niego

- jest zamówiony podjazd to w danym dniu (w którym zamówiono podjazd) to maksymalnie, ewentualnie naliczacie 4.99 za ten dzień (nie za paczki!)

oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

ale jak do niezamówionego podjazdu może być naliczona opłata za podjazd 

jesli nadam ją w punkcie - to dlaczego ma być ta opłata ?

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@AlleMakijazPL my wgl nie zamawiamy podjazdów przez allegro, czasami kurier jak ma paczki do nas to odbiera przy okazji i tak nam naliczają za podjazd

oznacz moderatorów
AQUASYSTEMS
#13 Ambasador#

U nas również doliczono 16 x opłata - codziennie wysyłamy koło 100 paczek DPD w tym pick up i nie składamy osobnych zleceń podjazdu a tu takie kwiatki 😕

oznacz moderatorów