anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie i komu skutecznie zgłosić sprzedającego notorycznie łamiącego zasady ?

grzeg0rz-82
#7 Wielbiciel

Witam serdecznie

Zmusiłem się do zadania pytania tutaj gdyż próbowałem już kilka razy zgłaszać sprawę ale bezskutecznie. Używałem do tego celu formularza, podawałem numery ofert i nic. Pisząc na Chat ciągle dostaję informacje, że mam zgłosić oferty, robię to i nic to nie daje. Moja konkurencja nadal nieuczciwie gra i jest nie do ruszenia. Straciłem już wszelką nadzieję na jakąkolwiek uczciwość. Allegro mi wysyła propozycje brania udziału w webinarach i szkoleniach ale co mi z tego jeśli na starcie nie mam szans z nieczysto postępującą konkurencją ?

Ale do rzeczy. Jestem sprzedawcą przedmiotów cyfrowych. Z tego co wiem i kilkukrotnie mi potwierdzano na chat w rozmowach z pracownikami Allegro to niedozwolone jest stosowanie w nazwie oferty słowa AUTOMAT. Generalnie dotyczy ono automatycznej wysyłki przedmiotów cyfrowych. Moja konkurencja w prawie każdej swojej ofercie ma w tytule taki zapis. Jest to swoisty "cios poniżej pasa" bo klient szukając danego przedmiotu i widząc w tytule "AUTOMAT" wybiera od razu ofertę mojej konkurencji a nie inną gdyż powiedzmy sobie szczerze, że ludzie nie lubią czytać opisów aukcji, szukać w zakładkach jaka jest forma dostawy i czy automatyczna. Tak więc lubią mieć podane informacje od razu. Widząc wpis AUTOMAT wiedzą od razu, że zakupiony kod doładowujący zostanie wysłany przez AUTOMAT wysyłkowy.

Może mi ktoś poradzi co mam zrobić z tą całą sytuacją ? Naprawdę nie jestem jakimś donosicielem czy też kablem ale sorry ile można znosić coś takiego ? A Allegro z tym nic nie robi mimo moich zgłoszeń i zapewnień, że oferty zostaną sprawdzone i zweryfikowane pod kątem naruszeń.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@grzeg0rz-82  w sumie, to pierwszy raz słyszę, aby słowo automat było zakazane, ale może dziewczyny się wypowiedzą na ten temat🤔

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

grzeg0rz-82
#7 Wielbiciel

Za każdym kiedy pytałem na chat w rozmowach z pracownikami Allegro to otrzymywałem informacje, że nie można używać słowa określającego sposób dostawy w tytule oferty. Może coś się zmieniło w tej kwestii ?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@grzeg0rz-82 Czy możesz wskazać przykład takiej oferty? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

grzeg0rz-82
#7 Wielbiciel

Ubiegłeś mnie ale dziękuję bardzo 🙂

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @grzeg0rz-82, i @KOGIEL_T, konsultuję zgłoszenie z odpowiednim zespołem.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

grzeg0rz-82
#7 Wielbiciel

Dziękuję. Mam nadzieję, że tym razem to przyniesie jakiś efekt.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@grzeg0rz-82 Podjęliśmy odpowiednie działania wobec podanych wyżej sprzedających, dziękuje za Wasze zgłoszenia.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów