Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od tygodnia na jednym z kont testuję przesyłki allegro one/box. Nie są to jakieś duże ilości, ale w tym tygodniu wysłałem kilkanaście takich paczek. Niestety żadna według systemu nie została nadana w terminie. Powód jest prozaiczny, włożenie do boxu nie oznacza według allegro nadania, a że w moim rewirze kurier potrafi odbierać te przesyłki np. w ok 9.00 rano, więc jak wrzucam je do boxa w ok. południa, to leżą tam do następnego dnia. Według wyliczeń allegro, wszystkie te paczki zostały nadane po terminie. To takie info dla tych wszystkich, którzy będą chcieli spełnić wymagania smarta w sierpniu i zdziwią się jak im statystyki będą leciały w dół.
@TomBanknoter może inaczej powinny być wyjęte, źle to ująłem, bo taką graniczną godzinę podaje allegro 😄
@mikeza jak się rozkręci to będzie kurier podjeżdzał i dwa RAZY (widzę jak u nas Inpost działa), ale jak pisałam rozkręcanie allegro trenuje na cudzej skórze.
@AptekaNatolinska a propos pracy inpost, tutaj można poczytać jak się pracuje u jednego z najbogatszych Polaków, artykuł rewelka. https://noizz.pl/spoleczenstwo/cztery-godziny-snu-tysiac-paczek-dziennie-krzyskowi-placa-po-pare-gro...
Dawno temu pisałem tu jak kurierka działa tak ogólnie , zebrana przez lata z wywiadów z kurierami . I o tym że zawodowi kurierzy z Fedex, UPS , DPD którzy długie lata przepracowali w tych firmach jednak postanowili w końcu zrezygnować z pracy. Zostali nagle dociśnięci wieloma dodatkowymi obowiązkami, do tego, terminami itp. I za wszystko nagle musieli płacić kary. Więc zrezygnowali.Bo etyka zawodowa im na to nie pozwalała.
Teraz na kurierach jeżdzą młodzi , głupi, mają głeboko w dudzie wasze paczki i was. No ale , jest tanio 😉
To jakaś tragedia . Lepiej chyba pójść pracować na budowę w chwili obecnej to 5000 6000 na rękę jako sprawny pomocnik średnio 10 godzin dziennie bez niedziel.
@mdrogeria liczą to tak że jak masz 100 paczek a 6 nie nadasz lub nie wyciągną jej w dniu nadania z automatu, to zniknie Ci zielony napis zamów do XX wysyłka dziś 😄
@kostas11 no to Was zaskoczę - akurat przy paczkach allegro one nienadanie w terminie nie powoduje utraty oznaczenia 😄 przerabiałem to jak kurier nie dostał zlecenia i dopiero po jakiś dwóch dniach mi wywalili te paczki z jakości sprzedaży
@mikeza jak napiszesz do allegro to wyłączą te paczki ze statystyk, jeśli oczywiście były nadane przed godziną graniczną. Najlepiej zamówić sobie kuriera po odbiór i z nim pogadać jak naprawdę pracują bo to, co allegro podaje na swoich stronach po wpisaniu kody pocztowego jest tylko pobożnym życzeniem jakiegoś korpoludka, jak tak zrobiłem to większość problemów z nadawaniem paczkami One zniknęła, pozostały jedynie te systemowe kiedy nie da się wygenerować etykiety bo jest błąd. I teraz nawet nie muszę robić zlecenia, kurier wie że ma przyjechać o 11 i o 15 i jest jak w zegarku.
@AdvisorBooks na tą chwilę obniża mi statystyki, a nie uśmiecha mi się pisać na okrągło do allegro, żeby wykluczali te paczki. Powinni to robić z automatu, skoro włożenie do boxa w terminie to nie jest nadanie. Przecież mają w to wgląd.
Druga sprawa, dlaczego nadanie w boxie w godzinach granicznych nie jest widoczne w systemie i klient zakłada, że paczka nie została wysłana. To jest poważny problem.
tylko co chwila jest post na forum, że kurier nie przyjechał. to już nie wiem co jest gorsze ?
pewnie coraz więcej osób to włącza i się kurierzy nie wyrabiają, pytanie czy to UPS czy One kurier, może być też jakaś awaria znowu bo mój kurier twierdził, że nie dostał zlecenia jak dzisiaj odbierał popołudniową transzę paczek
@mikeza 100% racji, jak allegro nie przeakazało mojego zlecenia odbioru paczek One UPSowi i zostałem z 50 paczkami nienadanymi w terminie to 3 dni to odkręcałem, a sprzedaż spadła mi o 60% bo wspaniały algorytm allegro wydłużył mi o dwa dni przewidywany czas dostawy z tego względu, że nie nadałem dużej ilości paczek w terminie. Dla allegro jednak nie był to problem, bo przecież wyłączyli je z jakości sprzedaży a jako rekompensatę zaproponowali mi jakiś śmieszny pakiet wyróżnień dzięki którym zapłacę im wyższą prowizję. Nie łudziłbym się jednak, że cokolwiek z tym zrobią, ten problem dotyczy wszystkich nadań w punkcie (poza Pocztą), klient musi wejść w tracking przesyłki żeby zobaczyć że została nadana, a przy One jest to utrudnione bo w zasadzie tylko na Furgonetce można to podejrzeć
@AdvisorBooks jedna paczka nie powoduje utraty oznaczenia, musiał byś ponad 5 % zamówień nie nadać o czasie 🙂 a jak zgłosisz to wyklucza ale chyba nie oto tu chodzi żeby pilnować statystyk 🙂
@kostas11 no pewnie, że nie ale nie oszukujmy się, że coś z tym zrobią bo nie zrobią.
@kostas11 wychodziło by mi 2 na dzień nie nadane w terminie ,trzeba być dobrej myśli
@kostas11 zwykle mam 100% , sporadycznie wpadnie jakaś co kurierowi się omsknie i obudzi się na drugi dzień ,a z braku czasu nie dopilnuję , trzeba żyć nadzieją , że będą tego znikome ilości
@mikeza potwierdzam, miałem ten sam kłopot i nieterminowo wysłane paczki.
"Powód jest prozaiczny, włożenie do boxu nie oznacza według allegro nadania, a że w moim rewirze kurier potrafi odbierać te przesyłki np. w ok 9.00 rano, więc jak wrzucam je do boxa w ok. południa, to leżą tam do następnego dnia"
To nie jest tak źle, z punktów odbioru kurier odbierał nam przesyłki nie częściej niż RAZ W TYGODNIU.
Kolejny paździerz made by allegro. Kierownik msniezek pisał, że dostajecie mnóstwo czasu na przyzwyczajenie się do tego …. obowiązkowego bubla. Także na allegro stabilnie – to Wy macie problem, to Wy będzie odpowiadać za niewywiązanie się z terminu dostarczenia.
@msniezek skoro mamy aż 48 dni na wprowadzenie zmian, to może allegro wykorzysta ten czas na poprawę obsługi funkcjonowania narzędzia zwanego allegro one/box. Żadna z nadanych przeze mnie paczek przed godziną graniczną nie została wyjęta w dniu nadania z boxu i każda z nich została potraktowana jako nadana po terminie oraz miała wpływ na statystyki nadania. Dodatkowo klient za każdym razem jest wprowadzany w błąd, bo pomimo nadania paczki widzi status czeka do nadania. Tak ma to wyglądać w realu ?