anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wyglądają dopłaty do podjazdów po paczki DPD

mikeza
#21 Demiurg#

Ja wiem, że temat był wałkowany wielokrotnie, ale w maju nagle pojawiło mi się masę dopłat do odbiorów, dokładnie ok 20, czyli praktycznie codziennie. W poprzednim okresie nie było ich zupełnie. dopłaty dotyczą ponoć podjazdu po 3 lub mniej paczek dpd pickup, bo żadna nie jest kurierska na adres. Jak to dokładnie jest z tymi kosztami podjazdów, bo nie rozumiem, że przez lata nie ma dopłat i nagle w maju mam ich 20 ??

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

RED
#21 Demiurg#

łudzisz się, nic nie zyskasz, z doświadczenia wiem, że

@AlleMakijazPL nie wiesz co allegro napisze dpd, reklamacje i tak odrzucą, odpowiedź na reklamacje będzie nieprzepisowa w świetle obowiązujących ustaw

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#11 Animator#

domyślam się ,że będzie ale w moim przypadku dopłaty nie powinno  być bo miałam 11 paczek 

w tym 6 paczek poza allegro diver

oznacz moderatorów

AutoEra_pl
#11 Animator#

No to jest chore. My mamy 3 konta jeden adres odbioru a DPD dolicza 3 x 4,99 za podjazd do każdego konta allegro 🤑

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

do wszystkich allegro przekazuje sprawę do DPD, a i tak z tych reklamacji nic nie wynika. (TWIERDZĄ, że dpd sobie rozróżnia to po NUMKAT- to jest tam numer klienta czy coś).

Też walczyłem z tymi podjazdami nawet robiąc je z firmowego konta DPD, w dalszym ciągu oni sobie to rozkładali nawet gdy nie było podjazdu zamawianego poprzez allegro.. masakra

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

cytuje jaka wiadomość dostałem od allegro nawet nie wiem czy to DPD pisało 😉

"Szanowni Państwo,

Opłata za zlecenie odbioru została naliczona poprawnie, to jest opłata za odbiór 3 lub mniej paczek z jednego miejsca. W tej sytuacji nie ma znaczenia czy zlecenie jest jednorazowe czy stałe, znaczenie ma liczba paczek, które odbiera kurier z jednego miejsca nadanych na tym samym numkacie. Aby opłata nie była naliczana z jednego miejsca, na tym samym numkacie kurier powinien odebrać minimum 4 paczki.

Jednocześnie informujemy, iż opłata za „Zlecenie odbioru (dot. jednorazowego zlecenia 3 lub mniej paczek)” została naliczona na zasadach zdefiniowanych w warunkach współpracy Państwa z Allegro.pl Sp z o.o. (a nie pomiędzy Państwem a DPD Polska). Dla naliczenia opłaty kluczowe znaczenie ma ilość nadanych paczek w danym dniu, nie zaś forma odbioru (stałe zlecenie czy jednorazowy podjazd kuriera).

W związku z powyższym nie możemy uznać Państwa roszczeń. Cena pozostaje bez zmian."

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#11 Animator#

mi odpisała ze jesli będę miała np. 1 paczkę z darowym podjazdem z allegro diver 

i 2 poza @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ to naliczą podjazd mimo ze ten Dpd kurier i tak i tak do mnie jedzie i ten sam odbiera 

to jest absur i oczekuje i uregulowania tych sytuacji z Przewoźnikiem  

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

No tak, dla mnie to jest działanie na szkodę klienta, tym bardziej jak nadmieniam podjazd jest zamawiany z mojego panelu a nie allegro... to tak samo jakbym zamówił coś przez neta w biedronce a lidl mnie za to obciążył 😄

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@sklep_solpio  napisał(a):

No tak, dla mnie to jest działanie na szkodę klienta, tym bardziej jak nadmieniam podjazd jest zamawiany z mojego panelu a nie allegro... to tak samo jakbym zamówił coś przez neta w biedronce a lidl mnie za to obciążył 😄

Nie to jest po to żebyś olał innych przewoźników i udostępniał Allegro Delivery One kurier, nawet dopłaty do smarta są zróżnicowane co byś więcej dopłacał 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@kostas11 no jeśli chce wysyłać smart to muszę mieć DPD nic innego tutaj nie ogarnia bomby 🙂 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@AlleMakijazPL  napisał(a):

mi odpisała ze jesli będę miała np. 1 paczkę z darowym podjazdem z allegro diver 

i 2 poza @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ to naliczą podjazd mimo ze ten Dpd kurier i tak i tak do mnie jedzie i ten sam odbiera 

to jest absur i oczekuje i uregulowania tych sytuacji z Przewoźnikiem  

Pisałem Ci o tym https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/opłaty-dodatkowe/m-p/1025231/highlight/tru... to już dawno na forum moderatorki potwierdziły 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#11 Animator#

tak, ale nie rozumiem dlaczego ? skoro i tak jada po paczkę z darmowym podjazdem 

i wezmą paczkę 1 poza darmowym podjazdem 

to za co chcą 4.99 skoro i tak podjechał po paczkę  KT,ORA BYŁA ZA DARMO 

LOL 

XD

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@AlleMakijazPL masz tego nie rozumieć, tak działa ten portal. Tak samo nie rozumiem dlaczego jeden kurier nie może zabrać wszystkich paczek allegro, bo osobno odbiera allegro one, osobno allegro dpd, i jeszcze allegro ups itd. Taka chora polityka allegro, pro ekologiczna i dbająca o środowisko 😂

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

Tak nawiasem mówiąc brakuje w tej wypowiedzi sensu, najpierw piszą o 3 paczkach potem o 4 ;D

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@sklep_solpio  napisał(a):

Tak nawiasem mówiąc brakuje w tej wypowiedzi sensu, najpierw piszą o 3 paczkach potem o 4 ;D

A czy tu nad czymkolwiek panują, w regulaminie jest mowa o 3 lub mniej a w odpowiedzi na reklamację piszą o 4 lub mniej 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@sklep_solpio ja mam śmieszniej, bo wysłałem danego dnia powiedzmy 7-8 paczek DPD, z czego do 5 doliczono opłatę za podjazd. Czyli według allegro tego dnia kurier DPD podjeżdżał do mnie 5 razy. Kolejny dzień ta sama sytuacja, czyli w dwa dni robocze mam naliczone 9 razy podjazd pomimo, że przekroczyłem liczbę nadanych przesyłek uprawniających do darmowego odbioru.

Moim zdaniem jest jak wspomniał @kostas11 czyli chodzi tutaj o zniechęcenie do korzystania z kuriera DPD, ponieważ te opłaty nalicza system allegro, a nie system DPD.

AlleMakijazPL
#11 Animator#

tak ,ąle nie możesz usunąć ich cennika bo utracisz smart 

musisz mieć jednego kuriera dhl czy ups czy dpd kazdy z nich to samo 

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@AlleMakijazPL akurat ja mogę, aktualnie mam wrzuconego kuriera DHL i Allegro one w allegro delivery, dodatkowo mam pocztex i DPD, czyli łącznie 4 opcje dostawy pod drzwi. Bez DPD nic się nie zmieni bo jest nadal 3 innych kurierów.

Oczywiście przy większych paczkach mogą być problemy, bo np. poczta dolicza jakieś kolosalne dopłaty do przesyłek przekraczających 70cm długości. wtedy trzeba lawirować z innymi opcjami dostawy.

AlleMakijazPL
#11 Animator#

A KURIER DHL  nie nalicza podjazdów ?

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

jeśli to paczka allegro delivery DHL to ponoć nawet odbiór 1 sztuki jest darmowy. nie wiem jak jest jak ktoś ma własną umowę, bo wtedy mogą być jakieś kombinacje.

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

przy one box DPD też nie ma dopłat ale musisz mieć KURIERA OSOBNO

oznacz moderatorów