Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ja wiem, że temat był wałkowany wielokrotnie, ale w maju nagle pojawiło mi się masę dopłat do odbiorów, dokładnie ok 20, czyli praktycznie codziennie. W poprzednim okresie nie było ich zupełnie. dopłaty dotyczą ponoć podjazdu po 3 lub mniej paczek dpd pickup, bo żadna nie jest kurierska na adres. Jak to dokładnie jest z tymi kosztami podjazdów, bo nie rozumiem, że przez lata nie ma dopłat i nagle w maju mam ich 20 ??
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
łudzisz się, nic nie zyskasz, z doświadczenia wiem, że
@AlleMakijazPL nie wiesz co allegro napisze dpd, reklamacje i tak odrzucą, odpowiedź na reklamacje będzie nieprzepisowa w świetle obowiązujących ustaw
domyślam się ,że będzie ale w moim przypadku dopłaty nie powinno być bo miałam 11 paczek
w tym 6 paczek poza allegro diver
No to jest chore. My mamy 3 konta jeden adres odbioru a DPD dolicza 3 x 4,99 za podjazd do każdego konta allegro 🤑
do wszystkich allegro przekazuje sprawę do DPD, a i tak z tych reklamacji nic nie wynika. (TWIERDZĄ, że dpd sobie rozróżnia to po NUMKAT- to jest tam numer klienta czy coś).
Też walczyłem z tymi podjazdami nawet robiąc je z firmowego konta DPD, w dalszym ciągu oni sobie to rozkładali nawet gdy nie było podjazdu zamawianego poprzez allegro.. masakra
cytuje jaka wiadomość dostałem od allegro nawet nie wiem czy to DPD pisało 😉
"Szanowni Państwo,
Opłata za zlecenie odbioru została naliczona poprawnie, to jest opłata za odbiór 3 lub mniej paczek z jednego miejsca. W tej sytuacji nie ma znaczenia czy zlecenie jest jednorazowe czy stałe, znaczenie ma liczba paczek, które odbiera kurier z jednego miejsca nadanych na tym samym numkacie. Aby opłata nie była naliczana z jednego miejsca, na tym samym numkacie kurier powinien odebrać minimum 4 paczki.
Jednocześnie informujemy, iż opłata za „Zlecenie odbioru (dot. jednorazowego zlecenia 3 lub mniej paczek)” została naliczona na zasadach zdefiniowanych w warunkach współpracy Państwa z Allegro.pl Sp z o.o. (a nie pomiędzy Państwem a DPD Polska). Dla naliczenia opłaty kluczowe znaczenie ma ilość nadanych paczek w danym dniu, nie zaś forma odbioru (stałe zlecenie czy jednorazowy podjazd kuriera).
W związku z powyższym nie możemy uznać Państwa roszczeń. Cena pozostaje bez zmian."
mi odpisała ze jesli będę miała np. 1 paczkę z darowym podjazdem z allegro diver
i 2 poza @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ to naliczą podjazd mimo ze ten Dpd kurier i tak i tak do mnie jedzie i ten sam odbiera
to jest absur i oczekuje i uregulowania tych sytuacji z Przewoźnikiem
No tak, dla mnie to jest działanie na szkodę klienta, tym bardziej jak nadmieniam podjazd jest zamawiany z mojego panelu a nie allegro... to tak samo jakbym zamówił coś przez neta w biedronce a lidl mnie za to obciążył 😄
@sklep_solpio napisał(a):
No tak, dla mnie to jest działanie na szkodę klienta, tym bardziej jak nadmieniam podjazd jest zamawiany z mojego panelu a nie allegro... to tak samo jakbym zamówił coś przez neta w biedronce a lidl mnie za to obciążył 😄
Nie to jest po to żebyś olał innych przewoźników i udostępniał Allegro Delivery One kurier, nawet dopłaty do smarta są zróżnicowane co byś więcej dopłacał 😄
@kostas11 no jeśli chce wysyłać smart to muszę mieć DPD nic innego tutaj nie ogarnia bomby 🙂
@AlleMakijazPL napisał(a):
mi odpisała ze jesli będę miała np. 1 paczkę z darowym podjazdem z allegro diver
i 2 poza @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ to naliczą podjazd mimo ze ten Dpd kurier i tak i tak do mnie jedzie i ten sam odbiera
to jest absur i oczekuje i uregulowania tych sytuacji z Przewoźnikiem
Pisałem Ci o tym https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/opłaty-dodatkowe/m-p/1025231/highlight/tru... to już dawno na forum moderatorki potwierdziły 😄
tak, ale nie rozumiem dlaczego ? skoro i tak jada po paczkę z darmowym podjazdem
i wezmą paczkę 1 poza darmowym podjazdem
to za co chcą 4.99 skoro i tak podjechał po paczkę KT,ORA BYŁA ZA DARMO
LOL
XD
@AlleMakijazPL masz tego nie rozumieć, tak działa ten portal. Tak samo nie rozumiem dlaczego jeden kurier nie może zabrać wszystkich paczek allegro, bo osobno odbiera allegro one, osobno allegro dpd, i jeszcze allegro ups itd. Taka chora polityka allegro, pro ekologiczna i dbająca o środowisko 😂
Tak nawiasem mówiąc brakuje w tej wypowiedzi sensu, najpierw piszą o 3 paczkach potem o 4 ;D
@sklep_solpio napisał(a):
Tak nawiasem mówiąc brakuje w tej wypowiedzi sensu, najpierw piszą o 3 paczkach potem o 4 ;D
A czy tu nad czymkolwiek panują, w regulaminie jest mowa o 3 lub mniej a w odpowiedzi na reklamację piszą o 4 lub mniej 😄
@sklep_solpio ja mam śmieszniej, bo wysłałem danego dnia powiedzmy 7-8 paczek DPD, z czego do 5 doliczono opłatę za podjazd. Czyli według allegro tego dnia kurier DPD podjeżdżał do mnie 5 razy. Kolejny dzień ta sama sytuacja, czyli w dwa dni robocze mam naliczone 9 razy podjazd pomimo, że przekroczyłem liczbę nadanych przesyłek uprawniających do darmowego odbioru.
Moim zdaniem jest jak wspomniał @kostas11 czyli chodzi tutaj o zniechęcenie do korzystania z kuriera DPD, ponieważ te opłaty nalicza system allegro, a nie system DPD.
tak ,ąle nie możesz usunąć ich cennika bo utracisz smart
musisz mieć jednego kuriera dhl czy ups czy dpd kazdy z nich to samo
@AlleMakijazPL akurat ja mogę, aktualnie mam wrzuconego kuriera DHL i Allegro one w allegro delivery, dodatkowo mam pocztex i DPD, czyli łącznie 4 opcje dostawy pod drzwi. Bez DPD nic się nie zmieni bo jest nadal 3 innych kurierów.
Oczywiście przy większych paczkach mogą być problemy, bo np. poczta dolicza jakieś kolosalne dopłaty do przesyłek przekraczających 70cm długości. wtedy trzeba lawirować z innymi opcjami dostawy.
A KURIER DHL nie nalicza podjazdów ?
jeśli to paczka allegro delivery DHL to ponoć nawet odbiór 1 sztuki jest darmowy. nie wiem jak jest jak ktoś ma własną umowę, bo wtedy mogą być jakieś kombinacje.
przy one box DPD też nie ma dopłat ale musisz mieć KURIERA OSOBNO