anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wyglądają dopłaty do podjazdów po paczki DPD

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ja wiem, że temat był wałkowany wielokrotnie, ale w maju nagle pojawiło mi się masę dopłat do odbiorów, dokładnie ok 20, czyli praktycznie codziennie. W poprzednim okresie nie było ich zupełnie. dopłaty dotyczą ponoć podjazdu po 3 lub mniej paczek dpd pickup, bo żadna nie jest kurierska na adres. Jak to dokładnie jest z tymi kosztami podjazdów, bo nie rozumiem, że przez lata nie ma dopłat i nagle w maju mam ich 20 ??

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

DHL też nalicza za podjazdy ... 

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@sklep_solpio znając allegro zapewne tak, ale tak wygląda ten biznes. Ceny są obniżane a potem zarabia się na fikcyjnych dopłatach. mimo wszystko moderatorki zapewniały, że w ramach allegro delivery odbiór DHL jest darmowy.

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@mikeza pracowałem w brokerze kurierskim wiem jak to wygląda.. nie na samych paczkach zarabiała firma tylko na dopłatach do nich 😉 

oznacz moderatorów

AzymutNaZdrowie
#9 Pomysłodawca

Dzisiaj otrzymaliśmy odpowiedz serwisu Allegro w tej sprawie.
1017352295251U 14.05.2025 Odmowa Opłata naliczona poprawnie
1017390729162U 14.05.2025 Odmowa Opłata naliczona poprawnie
1017352921983U 14.05.2025 Odmowa Opłata naliczona poprawnie
1017351014955U 14.05.2025 Odmowa Opłata naliczona poprawnie
1017390897132U 14.05.2025 Odmowa Opłata naliczona poprawnie
1017388396435U 14.05.2025 Odmowa Opłata naliczona poprawnie
1017390122564U 14.05.2025 Odmowa Opłata naliczona poprawnie
1017396098066U 14.05.2025 Odmowa Opłata naliczona poprawnie
Opłata za zlecenie odbioru, to jest opłata za odbiór 3 lub mniej paczek z jednego miejsca. W tej sytuacji nie ma znaczenia czy zlecenie jest jednorazowe czy stałe, znaczenie ma liczba paczek, które odbiera kurier z jednego miejsca nadanych na tym samym numkacie. Aby opłata nie była naliczana z jednego miejsca, na tym samym numkacie kurier powinien odebrać minimum 4 paczki.

Ktoś kto to weryfikował to nie umie liczyć nawet do trzech.
Jeśli opłatę pobiera się za 3 lub mniej to niech ktoś mi wytłumaczy dlaczego opłatę się pobrało za 8 paczek nadanych tego samego dnia w trakcie jednego podjazdu?

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AzymutNaZdrowie tego się obawiałem. Na razie temat przycichł, obiecali korekty i to z automatu. A tu korekt nie ma, jest info o problemach technicznych i do tego odrzucanie reklamacji. Moim zdaniem nikt nam tej kasy nie odda, ewentualnie jakieś pojedyncze naliczenia, żebyśmy cieszyli się ochłapami. Ja miałem regularnie doliczane dopłaty do pickup, i tylko do nich, do każdej paczki, codziennie, bez względu na ilość nadanych przesyłek. Raz było ich kilka, raz kilkanaście. Ciekawe kiedy i u mnie odrzucą reklamacje.

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@AzymutNaZdrowie masz możliwość odwołania się od przesłanej decyzji. Prześlij je w korespondencji związanej z reklamacją i dodaj informacje które tu podałeś. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów