anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy otrzymam środki od klientów?

Halfrunt
#20 Guru ⭐⭐

Wczoraj dodano mi kolejnego operatora płatności (trzeciego) 

Czy Allegro Finanse potrzebuje wyraźnie dłuższego czasu na realizację wypłaty? 

Ten czas został gdzieś określony?, ile dni? 

Ktoś coś kumaty w tym zakresie 

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@Halfrunt rozumiem, że to dotyczy Twojego firmowego konta? 
Sprawdziłam i wypłaty od operatorów (również Allegro Finance) zostały zrealizowane dzisiaj zgodnie z Twoimi ustawieniami. Czy możesz rozwinąć, co dokładnie masz na myśli pisząc o dłuższym czasie realizacji wypłaty? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika pewnie to ,że wypłata z P24 i z PAYU już jest na koncie  ,a z AF ,gdzieś sobie leci między obłokami.... czyli nowy genialny sposób na przetrzymanie środków sprzedawców .

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@Halfrunt @mdrogeria @la_nika  U mnie to samo. Środki z payu i przelewy24 zaksięgowane, a te od nowego operatora wciąż nie mimo iż jest prawie 17. 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru ⭐⭐

@la_nika Tak, z firmowego. Ten 

wypłata środków Allegro Finance
078b86f0-c053-44a7-afc4-16bfcd9d1834
może jeszcze wpłynie na konto trzecią sesją elixir.
oznacz moderatorów

991221
#10 Popularyzator

U mnie Allegro Finance nie zostało w ogóle wypłacone. Dopiero rano około 7 ręcznie wypłaciłem środki, do tej pory nie dostałem przelewu na konto. 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@991221  Bo oni domyślnie nie miało automatycznych wypłat - trzeba to zmienić w ustawieniach.  Ja też zleciłam wypłatę ręcznie rano i środków nadal nie mam. Mam nadzieję, że to jakiś falstart i jutro pieniądze się zaksięgują. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Halfrunt @Health___Beauty wczoraj po 16tej nie było , dzisiaj rano robiłem przelewy to już był wpływ , ale jakoś nie zerknąłem na datę 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@mdrogeria  U mnie nie ma, sprawdziłam po numerach wypłat. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty lenia mam strasznego od niedzieli , ale dla Ciebie zalogowałem się do banku . Wpłynęły wczoraj  ,pewnie w cyklu po 17:00 bo ok 16tej jeszcze nie było , tytuł wpływu ,,ALLEGRO FINANCE SP. Z O.O. UL. WIERZBIĘCICE 1B..

oznacz moderatorów

accadia
#13 Ambasador

@la_nika 

Dlaczego klamiecie?

Ja rowniez wczoraj z samego rana zlecilem wyplate wszystkimi trzema metodami - dwie wczoraj dotarly na konto, a trzecia (najnowsza) do tej pory nie dotarla.
Gdyby wyplata byla zlecona i zrealizowana prawidlowo, to biorac pod uwage ilosc sesjii wychodzacych i przychodzacych w bankach w ciagu dnia, pieniadze juz wczoraj powiniennem miec na koncie.

Wychodzi na to, ze specjalnie opozniacie wyplaty!!!

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

Ja również wciąż nie mam pieniędzy z Allegro Finanace.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Prosimy o natychmiastową weryfikację dlaczego operator nie przesyła środków. Gdyby przelewy były zlecone wczoraj to już byśmy je mieli - tymczasem dziś wpłynęły kolejne wypłaty z PayU i Przelewy24 a wczorajszych środków z Allegro Finance nadal nie ma. I jeśli jest taka możliwość to proszę o informację jak wyłączyć operatora płatności Allegro Finance.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru ⭐⭐

@Health___Beauty To jest jakiś skandal!.

• to są przecież nasze środki (sprzedających) wpłacone przez kupujących, 
  • zostały po drodze zubożone o szereg możliwych prowizji i dopłat.
  • mimo zlecenia ich wypłaty nie trafiają na konto.
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@Halfrunt  skoro @mdrogeria  już ma to liczę, że po 12 się zaksięgują. Niemniej jakoś inni operatorzy potrafią robić przelewy od razu, a Allegro Finance potrzebuje do tego całego dnia. 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru ⭐⭐

Oby, bo nie miałem dzisiaj na croissanty z Lidla do kawy 🤣

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty @Halfrunt u mnie zmieścili się w 24H  ,zwykle zlecam ręcznie wypłatę wieczorem 17-18 , P24 jak zwykle były rano , PAYU ok. południa

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik

Allegro w pigułce. Dlaczego domyślnie nie daliście żeby wypłacało? Ja akurat po północy wszedłem i dałem zleć wypłatę  ale przecież doskonale wiecie, że tysiące sprzedawców to przegapi. Nikt chyba nie handluje żeby trzymać środki na allegro finanse tylko żeby je wypłacać, prawda? Zaraz będzie "informowaliśmy" no tak, ale chyba widzicie do jakiej ilości to dociera...

oznacz moderatorów

la_nika

@lewgorzkowski wysyłaliśmy komunikację e-mailową, w której wyjaśniliśmy: 

Jeśli korzystasz z automatycznych wypłat, możesz:

• samodzielnie zmienić swoje ustawienia dla wypłat − zrobisz to w zakładce Ustawienia wypłat w sekcji Wypłaty PLN
  • poczekać, aż uzupełnimy ustawienia wypłat za Ciebie − przeniesiemy Twoje ustawienia, które masz wybrane dla PayU − Allegro Finance i Przelewy24 − Allegro Finance.

Najprawdopodobniej z przyczyn technicznych nie mogliśmy zmienić wszystkich ustawie wypłat na automatyczne ani od razu przenieść Ustawień wypłat.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

991221
#10 Popularyzator

Pieniędzy z wczoraj dalej na koncie nie mam ( Zawsze o 9 już były ). Dziś rano znów musiałem ręcznie wypłacić pieniądze. 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

wypłaty z Allegro Finance nadal nie ma co oznacza, że zlecone wypłaty wczoraj o 7 rano nie zostały zlecone przez operatora jako przelew środków. Proszę o informację po jakim czasie od zlecenia wypłaty Allegro Finance zleca przelew środków. 

oznacz moderatorów