InPost znajduje się wśród liderów firm, za pośrednictwem których realizujecie dostawy w Allegro. Odbiór w Paczkomatach cenią klienci, a prosty sposób nadawania przesyłek – sprzedający.
Od dzisiaj, 1 września 2020, możecie się kontaktować z InPost również pisząc na Gadane. Przedstawiciel firmy @InPost dołącza do nas na stałe, dlatego zachęcamy, by wywoływać go w dyskusjach i korzystać z jego wiedzy. Już teraz możecie uzyskać informacje na temat oferty InPost, a także dopytać o najkorzystniejszą formę współpracy bezpośrednio u źródła.
To kolejny powód, by zaglądać na Gadane 🙂
FB InPost Paczkomaty Kurier tak informuje.
@InPost Przesyłki docierają do paczkomatów, ale KAŻDA wygląda jak po cięzkich przejściach. Co prawda na razie nie było uszkodzeń produktów w srodku...ale boje się że to kiedyś nastąpi. Jak reklamować takie potraktowanie paczek?
dziękujemy za wiadomość.
W przypadku stwierdzenia przez Odbiorcę uszkodzeń niewidocznych w chwili odbierania przesyłki Operator umożliwia Odbiorcy przekazanie elektronicznego protokołu szkody, z wykorzystaniem formularza dostępnego na stronie internetowej: https://inpost.pl/protokol.
Przypominamy sposób postępowania w przypadku otrzymania przesyłki uszkodzonej.
Po odbiorze paczki należy wcisnąć na ekranie przycisk Mam uwagi do paczki, a następnie umieścić przesyłkę w skrytce (protokół szkody zostanie spisany komisyjnie na oddziale a dalsze losy przesyłki zostaną ustalone z Klientem). Jeśli Odbiorca zareklamuję paczkę w paczkomacie to na adres e-mail otrzyma link do formularza reklamacyjnego.
Jeśli Odbiorca nie zauważy uszkodzenia w momencie odbioru paczki to powinien poinformować firmę InPost o szkodach przesyłki nie później niż w terminie 7 dni kalendarzowych od daty odebrania przesyłki poprzez spisanie protokołu szkody i zgłoszenie reklamacji.
Aktualnie z powodu trwającej pandemii protokół spisywany jest wyłącznie w wersji elektronicznej.
Protokół można uzupełnić:
➔ Bezpośrednio pod adresem: www.inpost.pl/protokol,
➔ Korzystając z formularza kontaktowego: www.inpost.pl/formularz-kontaktowy i wybierając temat kontaktu: „Protokół szkody”,
➔ W zakładce kontakt www.inpost.pl/kontakt pod hasłem „Protokół szkody”
Wypełniając protokół należy zamieścić zdjęcia dokumentujące uszkodzenie przesyłki – maksymalnie 7 zdjęć o wadze do 10 MB.
Klient potwierdzenie spisania protokołu wraz z jego skróconą wersją otrzymuje mailowo. Następnie należy zgłosić reklamację.
Proszę pamiętać, że protokół szkody nie jest reklamacją, lecz dokumentem potwierdzającym szkodę. Reklamację można złożyć poprzez:
1) formularz reklamacyjny: https://inpost.pl/kontakt/zloz-reklamacje
2) kontakt z infolinią: 722 444 000 (telefony komórkowe) lub 746 600 000 (telefony stacjonarne)
3) pisemnie na adres siedziby: InPost S.A., ul. Wielicka 28, BUSINESS PARK Budynek B, 30-552 Kraków
nie licz na pozytywne rozpatrzenie reklamacji NIE MASZ ŻADNYCH SZANS 🙂
możesz liczyć jedynie na bezsensowne odpowiedzi np. że w paczce miałeś szkło chociaż go tam nie było, - odwołanie 30 dni czekania , potem że nie zgłosiłeś w terminie - chociaż zgłosiłeś i odwołanie i 30 dni czekania mijają miesiące i aż do zniechęcenia odechciewa Ci się kontynuować reklamację - I TO TO CHODZI - CEL OSIĄGNIĘTY,
próbowaliśmy złożyć reklamację kilka razy, i jak widać na tym forum niemożliwe jest pozytywne rozpatrzenie
może niech tu się odezwie taki ktoś komu inpost pozytywnie rozpatrzył reklamację, czy taka osoba istnieje?
@Rydz_83 nam regularnie uznają, a co? 🙂 (chodzi głównie o kwestie związane z gabarytami i uszkodzone przesyłki)
Witam
Czy jest jakaś awaria w Inpost bo mam komunikat >>>>Trwa uzyskiwanie dostępu... Upewnij się, że połączyłeś konto na stronie Allegro!<<<<<<
@nefretete113
Nie odnotowaliśmy zgłoszeń dot. przedstawionych problemów.
W przypadku problemów technicznych w pierwszej kolejności zalecamy wykonanie następujących czynności:
1. włączenie w przeglądarce zezwolenia na "wyskakujące okienka",
2. wyczyszczenie „ciasteczek” w przeglądarce,
3. zamknięcie wszystkich okien i ponowne uruchomienie przeglądarki,
4. odznaczenie opcji "Powiąż moje konto z Allegro" w zakładce "Moje Dane",
5. zalogowanie w trybie "incognito" w najnowszej wersji przeglądarki Google Chrome (CTRL+SHIFT+N) lub Firefox (CTRL+SHIFT+P),
6. zalogowanie do Managera Paczek przez konto Allegro lub przez dane konta Managera Paczek.
Powyższe czynności powinny umożliwić prawidłowe korzystanie z Managera Paczek.
W przypadku dalszego występowania problemów, prosimy o podjęcie kontaktu z nami (pomoc@inpost.pl) przesyłając zrzuty ekranu z występującym komunikatem błędu oraz podaniem adresu email przypisanego do konta w Managerze Paczek.
Dzień dobry. Wysyłam paczki z allegro lokalne te po 8,99 zł. Jako punkty nadania mam do wyboru tylko paczkomaty, a do nich muszę zasuwać po ok 1km. POP mam dosłownie 2 budynki dalej. W związku z tym mam pytanie czy jak zaniosę te paczki do POPu to uda mi się je tam nadać (na etykietach mają podany konkretny paczkomat nadawczy)?
@kaliszaneczka-x
Dzień dobry,
informuję, że w ramach usługi Allegro Lokalnie Sprzedający generuje etykietę z miejscem nadania w Paczkomacie.
W związku z powyższym przesyłki powinny być nadawane jedynie w Paczkomatach.
Witam, po zmianie wyglądu manegera paczek nie da się importować przesyłek z allegro. Oczywiście powiązałem ponownie konto i nic. Czy ktoś ma ten sam problem ?
dokładnie mamy to samo, właśnie otworzyliśmy menagera i szok, co to ma być?
@MARMEXsklep Cześć. Czy pojawia się jakiś komunikat o błędzie? Załącz proszę rzut ekranu.
Możesz spróbować ponownie połączyć konto. W tej zakładce usuń powiązanie z InPostem. Następnie tutaj, w Managerze, w zakładce Zarządzanie kontami usuwasz powiązanie i dodajesz nowe.
Wyczyść pliki cookies, zezwól na wyskakujące okienka w przeglądarce i wyłącz wtyczkę blokującą reklamy.
Nic nie daje powiązanie konta na nowa, widnieje komunikat : Nie znaleziono transakcji
niec się nie pojawia, poprostu komunikat : nie znaleziono transakcji
Mam tak samo brak możliwości importowania przesyłek z Allegro do Menagera @InPost
@AndreGoods @MARMEXsklep @FajneProdukty125
Dobry wieczór,
informuję, że na początku typ przesyłki jest automatycznie ustawiony jako import przesyłek typu „Allegro Paczkomaty 24/7”, jeśli ma zostać zaimportowany inny rodzaj przesyłki - należy zmienić filtr na daną usługę i wybrać przycisk "Szukaj". Aukcja powinna się wówczas pojawić.
Import danych z aukcji Allegro może trwać do 8h.
Jeśli po upływie 8h problem dalej będzie występował, proszę o wysłanie następujących danych na pomoc@inpost.pl:
- Nazwa użytkownika Allegro sprzedającego:
- Nazwa użytkownika Allegro kupującego:
- Adres e-mail sprzedającego (w naszym systemie):
- Numer Aukcji:
- ID płatności:
- Data zakupu i płatności:
- Nowa integracja Allegro (zakładka Allegro) czy stara (zakładka Wyślij paczki):
Zgłoszenie zostanie wysłane do dalszej weryfikacji do odpowiedniego działu.
W imieniu firmy InPost przepraszamy za utrudnienia.
ale mi ułatwienie, cholera. Mając 30 paczek do spakowania to po prostu cudownie. Wylgaryzmy same sie pchają na usta. serio.
Mam pytanie, dlaczego Inpost nie wysłał mi jeszcze faktury kosztów wysyłek za czerwiec 2022 na maila? Ustawienia są takie same, nic nie zmienialiśmy. Proszę o odpowiedź gdzie to się zgłasza 🙂
@Client:59247542
Jeśli korzystasz z Managera Paczek, sprawdź czy w zakładka Moje konto -> Dane została zaznaczona opcja "Chcę otrzymać fakturę VAT" oraz czy zostały wskazane dane do faktury.
Faktury za doładowanie są wystawiane do 10. dnia kolejnego miesiąca i wysyłane w formie załącznika na adres e-mail.
Jeżeli wyżej wymieniona opcja została zaznaczona i faktura nie dotarła we wskazanym terminie, proszę o kontakt z działem faktur: faktura.elektroniczna@paczkomaty.pl