Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
zwracam się z uprzejmą prośbą o oddelegowanie kogoś do ogarnięcia bałaganu jaki zapanował po waszym automatycznym przenoszeniu kosmetyków z kategorii kosmetyki do dermokosmetyki.
Nie wiem na jakiej podstawie podzieliliście produkty na te 2 kategorie ale wiem że wystawienie czegokolwiek od paru tygodni to droga przez mękę. Skończyły mi się oferty maseczek do twarzy Kimoco - próbuje je wznowić ale wyskakują komunikaty jak na zdjęciu. Wasi doradcy każą zgłaszać błędy w produkcie (choć do tej pory wszystko było ok a ja mam produktów tej firmy ponad 20 i nie mam ochoty odwalać za was roboty) - sami automatycznie przenieśliście wszystkie produkty Kimoco do dermo choć nie jest to marka dermokosmetyczna. Ponadto w wykazie marek nie ma marki Kimoco ani opcji inna marka. Czyli na ten moment nie mogę wznowić oferty, nie mogę wystawić oferty na nowo, nie będę naprawiała waszych błędów więc z łaski swojej zróbcie coś z tym.
@Health___Beauty Proszę, wskaż numer przykładowej oferty, której dotyczy problem. Skonsultuję tę kwestię.
Ale problem dotyczy w tej chwili naprawdę ogromnej liczby kosmetyków przeniesionych z kategorii kosmetyki do dermokosmetyki. Zresztą już sama niejeden wątek na forum na ten temat zakładałam ale trochę czasu minęło a bałagan jest coraz większy. Naprawdę zgłaszanie każdej jednej oferty jest czasochłonne a takich ofert ja sama mam kilkadziesiąt. Niech ktoś się tym po prostu zajmie od A do Z. Doradca na czacie mnie dziś rozwalił stwierdzeniem, że to była "odgórna decyzja biznesowa a oni jako doradcy nie mają na to wpływu". No super.
@Health___Beauty Dziękuję. Rozumiem, że problem jest szerszy, natomiast potrzebuję przykładów do weryfikacji. Jeśli chodzi o ofertę 16079049705, to jej kategoria jest taka sama jak kategoria produktu. To samo tyczy się pozostałych dwóch ofert. W takim wypadku muszę dogłębnie wyjaśnić problem z działem technicznym. Proszę, dodaj zrzut całego ekranu z próby wznowienia tylko tych trzech ofert - to ważne.
@w_kiwi Udało mi się je wznowić, bo zmieniłam kategorię. Ja te produkty mam na allegro od bardzo dawna. Były w kategorii kosmetyki - pielęgnacja twarzy - maseczki. Potem zmieniliście to na dermokosmetyki (podobnie jak Wszystkie kosmetyki Kimoco) ale w kategorii zdrowie - dermokosmetyki - maseczki nie ma w ogóle marki Kimoco ani inna marka. Więc zmieniłam kategorię bo mi się to udało zrobić ale nie we wszystkich produktach można zmienić kategorie. Więc jeśli mogę teraz o coś prosić to przywróćcie kosmetyki marki Kimoco do kategorii kosmetyki, bo one nie są dermokosmetykami. A zostały tam wszystkie automatycznie przerzucone.
@Health___Beauty Potrzebuję jakiegoś przykładu produktu, który jest we wspominanej kategorii.
@Health___Beauty Muszę jeszcze doprecyzować pewną kwestię. Na początku zgłoszenia napisałaś, że przenieśliśmy produkty do dermokosmetyków, ale sprawdziłam obie wskazane powyżej oferty i sytuacja jest odwrotna, to oferty są w kategorii dermokosmetyki, a produkty są w Uroda -> Pielęgnacja -> Twarz -> Maseczki. Która kategoria zatem jest prawidłowa?
@w_kiwi Ten bajzel w tytule nie jest przypadkowy 😆
produkty Kimoco były w kategorii uroda, potem zostały przeniesione do kategorii dermokosmetyki a dziś w nocy znowu je przeniesiono do kategorii Uroda. Wybacz ale nie ja tu mieszam 🤷:płeć_żeńska: teraz już jest ok.
@k_owczarek1 sugeruje przeniesienie do : części samochodowe - maski.
@pinsplash szczerze? jak za 3 dni dostanę takie powiadomienie to ani trochę mnie to nie zdziwi.