anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kurier Allegro One leci sobie w kulki

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Kurier Allegro One regularnie raz w tygodniu nie odbiera przesyłek. Wczoraj też był ten dzień. Jak przyjeżdża to zazwyczaj koło 12, wczoraj o 16:30 skontaktowałam się z Wami na czacie gdzie mi powiedziano, że kurier ma dużo przesyłek do dostarczenia i prawdopodobnie nie zdąży zrobić odbioru i przyjedzie dziś rano. Poprosiłam o anulowanie zlecenia, nadałam paczki w OneBoxie o 17 gdzie dla naszego kodu pocztowego godziną graniczną jest 17:30, a paczki wciąż leżą w automacie (kilkanaście sztuk). Już się zaczynają wiadomości od klientów - dlaczego dostawa jest opóźniona. I znowu ja mam świecić oczami za Waszą super-hiper-najlepszą usługę?!

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

fox_paws
#13 Ambasador#

U mnie ostatnio regularnie w poniedziałki opróżnia automat przed godz. 10 zamiast po 12

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@fox_paws  a Allegro wciąż pokazuje kupującym "dostawa jutro". Tylko jutro to paczka nadal będzie leżeć w automacie zanim ktokolwiek ją łaskawie z niego wyciągnie. 80% przesyłek kurierskich idzie w tej chwili łanem a statystki wysyłki czas spadają. 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

No cóż wysyłki smartem przez dostawców allegrowych są dla cierpliwych i wyrozumiałych . Jak ktoś woli spokój to wysyła na własnych zasadach.

oznacz moderatorów

fox_paws
#13 Ambasador#

@Health___Beauty DPD też już nie wyrabia. Kurierzy nie są w stanie zabierać wszystkich przesyłek, a te leżą po kilka dni w oddziałach...
Natomiast Allegro One chciałoby być drugim InPostem, tylko że mają za małe auta, za mało kurierów, za małe automaty i w ogóle za mało punktów odbioru. Oczywiście nie przeszkadza to w nachalnym wpychaniu na silę swoich usług poprzez podmienianie domyślnych punktów odbioru z Paczkomatów InPost na swoje zielone, jakie kupujący mają ustawione w profilach.

oznacz moderatorów

Football-stock
#13 Ambasador#

Pragnę zaznaczyć, że z profesjonalnych badań Allegro wynika że klienci Allegro One są cholernie zadowoleni, szczęśliwi, z mniejszą skłonnością do depresji oraz poprawił się im stan uzębienia od czasu korzystania z nowej formy dostawy od najwspanialszego portalu we Wszechświecie. Badanie wykonano w Nibylandii oraz Zakładzie Opieki Duchowej dla Członków Zarządu Allegro w San Escobar na przełomie października i listopada 2024 r. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Football-stock  Z Allegro One, to są zadowoleni, tylko sprzedawcą walą negatywy za opóźnione przesyłki😉

oznacz moderatorów