anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Może ktoś miał takie problemy z aktywacją konta?

FundacjaDZD
#7 Wielbiciel#

Od wielu, wielu miesięcy (6) próbujemy aktywować konto naszej fundacji.
Weryfikacja naszej fundacji została anulowana pomimo spełnienia warunków i wykonania wszelkich uzupełnień, o które nasz poproszono - ostatnie 04 marca. Nawet rachunek do wypłat został w tym dniu zaakceptowany.

Początek przekazywanej wiadomości:
Od: Allegro <powiadomienia@allegro.pl>
Temat: Zmieniły się ustawienia Twoich metod wypłat.
Data: 4 marca 2025 o 13:50:48 CET
Do: [edycja]

Dzień dobry FundacjaDZD,
Zmieniły się ustawienia Twoich metod wypłat.

Wypłaty środków

SPOSÓB WYPŁATY

Konto bankowe
[edycja]

WŁAŚCICIEL KONTA

FUNDACJA DAJEMY DRUGIE ŻYCIE
[edycja]
Pozdrawiamy,
Allegro

A dzisiaj mail z Allegro "Anulowano weryfikację Twojej firmy na Allegro"
Próba wyjaśnienia u doradcy na czacie skończyła się ponad godzinnym oczekiwaniem aż doradca "sprawdzi" po czy doradca kasuje rozmowę na czacie. Dołączyłem wcześniejsze zapisy rozmów w tej sprawie, ale też bez efektu"

"

Zapis rozmowy z 22 kwietnia 2025 ( )

nr 000BEaKYWHAU50F0

FUNDACJA DAJEMY DRUGIE ŻYCIE 125784024 dołącza o 09:50

Dzień dobry, Od wielu, wielu miesięcy próbujemy aktywować konto naszej fundacji. Aktualnie,

weryfikacja naszej fundacji została anulowana. Chcielibyśmy poznać powody tej decyzji (tym razem).

09:50

[edycja] dołącza o 09:54

Dzień dobry! Tu Patrycja [edycja]. Właśnie zapoznaję się ze sprawą. Proszę o chwilę

cierpliwości.

Patrycja [edycja] | 09:54

Dzień dobry

Patrycja [edycja] | 09:57

Proszę o chwilę cierpliwości, zapoznaje się ze

sprawą

Patrycja [edycja]| 09:57

zapis chatu Allegro 04.03.2025.png

09:59

Allegro zapis rozmowy 2025-02-24 15.37.32.pdf

09:59

Dziękuję za cierpliwość. Sprawdziłam, że wniosek był anulowany z powodu braku przesłania

odpowiednich dokumentów w wyznaczonym terminie

Patrycja [edycja]| 09:59

Nie udzielili Państwo odpowiedzi na nasze wiadomości w zgłoszeniu numer

48740267

Patrycja [edycja] | 10:00

Powyżej historia tej sprawy, owszem udzieliliśmy odpowiedzi i zrobiliśmy wszystko co zostało wskazane

10:02

Proszę o chwilkę już sprawdzam

Patrycja [edycja] | 10:04

Patrycja [edycja] opuszcza rozmowę o 10:05

Ok, czekam

10:39

FUNDACJA DAJEMY DRUGIE ŻYCIE 125784024 opuszcza rozmowę o 11:08
"

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

KOGIEL_T
#16 Inspirator#
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@FundacjaDZD sprawdziłam korespondencję 48740267 i widzę, że przesyłaliśmy w niej wielokrotnie odpowiedź z prośbą o informację, m.in: 10.02; 18.02; 24.02; 26.02; 08.03. Z uwagi na ochronę danych osobowych nie mogę przytoczyć na forum szczegółów. Widzę jednak, że została założona nowa korespondencja 51049623, poprosiłam więc o pilne przesłanie w niej informacji. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@Syrena_zT  piszesz o ochronie danych osobowych, a ta Patrycja [edycja], to nie musi być "chroniona"🤔, a może @msniezek  się wypowie?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@Syrena_zT no w końcu p czterech godzinach Patrycja Edycja 😉

ccc.jpg

oznacz moderatorów

FundacjaDZD
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Dziękuję za wiadomość.
Zgłoszenie nr 48740267 dotyczyło:
W związku z prowadzoną weryfikacją proszę o przekazanie wyjaśnień dotyczących osób zgłoszonych
przez Państwa jako beneficjenci rzeczywiści do Centralnego Rejestru Beneficjentów Rzeczywistych
Proszę o:
1. Wyjaśnienie, w jaki sposób dokonali Państwo ustalenia beneficjentów rzeczywistych, mając na
uwadze, że beneficjenci rzeczywiści w fundacji powinni być ustalani na podstawie kompetencji
wynikających ze statutu fundacji.
2. Uzasadnienie rozbieżności pomiędzy informacjami zawartymi w KRS a danymi zgłoszonymi do CRBR
– w CRBR widnieją osoby, które nie figurują w KRS jako członkowie zarządu fundacji.
Proszę o odpowiedź we wskazanym wątku, gdyż tworzenie nowych spraw może wydłużyć czas realizacji
zgłoszenia - i tym samym weryfikacji Państwa wniosku.

Odpowiedź oraz korekta wniosku oraz korekta w rejestrze CRBR zostały wykonane 28 lutego 2025:

Od: Adam Fundacja DZD [edycja]

Temat: Odp: Odpowiedź na zgłoszenie nr "49502318" [ ref:!00D240aE05.!500Ti0Mprwr:ref ]

Data: 28 lutego 2025 o 12:56:43 CET

Do: Allegro Kontakt <allegro.kontakt@allegro.pl>

Dzień dobry,

Ten błąd dotyczący CRBR został skorygowany.

Załączam aktualny wypis.

Pozdrawiam

Jeśli ponownie należy udzielić odpowiedzi na wskazane zgłoszenie w zamkniętej sprawie (skoro wniosek został anulowany) to proszę wskazać w jakim trybie należy to zrobić.
Rozbieżności w aktualnych zapisach w KRS oraz CRBR wynikały w owym czasie z tego, że CRBR przyjmuje i aktualizuje zmiany w czasie rzeczywistym a KRS rozpatruje wnioski miesiącami. Składając (zgodnie z prawem) wniosek oba wnioski dotyczące zmian każdy przedsiębiorca jest narażony (nie ze swojej winy) na podobną sytuację.
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@FundacjaDZD, już to weryfikuję. Niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@FundacjaDZD, wniosek został anulowany ze względu na brak odpowiedzi na nasze wiadomości, będących prośbą o uzupełnienie niekompletnych danych. 

Widzę, że już utworzyłeś nowy wniosek, więc powinieneś przejść przez proces weryfikacji na nowo. Gdy pojawią się jakiekolwiek pytania od operatora w nowym wniosku, to skontaktujemy się z Tobą drogą mailową. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FundacjaDZD
#7 Wielbiciel#

Nie utworzyłem nowego wniosku.

Udzieliłem wszelkich odpowiedzi, wyjaśnień i dokonalem wszelkich poprawek jakie były wymagane.

Allegro milczało przez ostatnie 48 dni, po czym anulowało weryfikację.

Uprzejmie proszę o wskazanie na którą wiadomość/ wiadomości nie udzieliłem odpowiedzi.

Adam

Fundacja DZD

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@FundacjaDZD, nie otrzymaliśmy od Ciebie odpowiedzi na wiadomości w zgłoszeniu mailowym 48740267. Daty nadesłanych wiadomości podała już wcześniej Alicja.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FundacjaDZD
#7 Wielbiciel#

Odpowiedź oraz korekta wniosku oraz korekta w rejestrze CRBR zostały wykonane 28 lutego 2025:

Temat: Odp: Odpowiedź na zgłoszenie nr "49502318" [ ref:!00D240aE05.!500Ti0Mprwr:ref ]

Dzień dobry,

Załączam aktualny wypis.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@FundacjaDZD

Kwestię zmian w KRS i CRBR najlepiej skonsultować z prawnikiem. Jedynie mogę tu powiedzieć, że osoby z CRBR nie muszą się pokrywać z KRS (jakby musiały, to wystarczyłby jeden rejestr).

Jako przykład można podać fundatora. Zazwyczaj nie wpisuje się go w KRS (ale wpisuje się powolny przez niego zarząd), ale wpisuje w CRBR. Dużo zależy od statusu.

Po drugie. Allegro nie jest podmiotem upoważnionym do weryfikacji poprawności wpisów w KRS i CRBS. Od tego są odpowiednie instytucje. Zauważ że Urząd Skarbowy, nie odrzucił wniosku o dodanie do CRBR osób, które nie figurowały w KRS. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@FundacjaDZD Proszę, udziel odpowiedzi w tej konkretnej sprawie - 48740267. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FundacjaDZD
#7 Wielbiciel#

Ponownie udzielam odpowiedzi w tej konkretnej sprawie.
Ten błąd dotyczący beneficjentów rzeczywistych w CRBR został skorygowany w dniu 28 lutego 2025 roku:Zrzut ekranu 2025-04-23 o 08.39.06.png

Wcześniejsze wyjaśnienie:

Dzień dobry,

Załączam aktualny wypis.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@FundacjaDZD W tytule cytowanej przez Ciebie wiadomości jest numer 49502318, a ja wskazałam 48740267. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FundacjaDZD
#7 Wielbiciel#

Przesyłam całą wiadomość. Sprawa nr 48740267 była kontynuowana w wiadomości nr 49502318.

Początek przekazywanej wiadomości:
Od: Adam Fundacja DZD <@dajemydrugiezycie.pl>

Dzień dobry,
Załączam aktualny wypis.

Pozdrawiam 

On 17 lut 2025 at 12:14, Allegro Kontakt <allegro.kontakt@allegro.pl> wrote:

Dzień dobry,

dziękuję za kontakt i przepraszam za długi czas oczekiwania na odpowiedź.

Bardzo mi przykro z powodu wydłużonego czasu weryfikacji. Niestety, przy dodatkowych pytaniach operatorów proces faktycznie może ulec znacznemu wydłużeniu. Widzę jednak, że nasz dział techniczny kontaktował się z Państwem w wątku numer 48740267 - prosiłabym o odszukanie wątku w Państwa skrzynce mailowej, gdyż pojawiły się tam ważne, dodatkowe pytania operatora. Poniżej przesyłam treść wiadomości:

W związku z prowadzoną weryfikacją proszę o przekazanie wyjaśnień dotyczących osób zgłoszonych przez Państwa jako beneficjenci rzeczywiści do Centralnego Rejestru Beneficjentów Rzeczywistych (CRBR):
https://crbr.podatki.gov.pl/adcrbr/#/

Proszę o:

1. Wyjaśnienie, w jaki sposób dokonali Państwo ustalenia beneficjentów rzeczywistych, mając na uwadze, że beneficjenci rzeczywiści w fundacji powinni być ustalani na podstawie kompetencji wynikających ze statutu fundacji.

2. Uzasadnienie rozbieżności pomiędzy informacjami zawartymi w KRS a danymi zgłoszonymi do CRBR – w CRBR widnieją osoby, które nie figurują w KRS jako członkowie zarządu fundacji.

Proszę o odpowiedź we wskazanym wątku, gdyż tworzenie nowych spraw może wydłużyć czas realizacji zgłoszenia - i tym samym weryfikacji Państwa wniosku.

Pozdrawiam
//
Zespół Allegro

Allegro sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, przy ul. Wierzbięcice 1B, 61-569 Poznań, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000635012, kapitał zakładowy: 40 000 000 złotych, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP 525-26-74-798, REGON 365331553

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@FundacjaDZD W sprawie 49502318 ostatnia wiadomość była 3 marca a w 48740267 31 marca. Proszę, nie cytuj kolejnych wiadomości na forum, nie ma takiej potrzeby, sama mogę to wszystko sprawdzić. Jeszcze raz proszę Cię o udzielenie odpowiedzi w tej konkretnej sprawie - 48740267.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FundacjaDZD
#7 Wielbiciel#

Jeszcze raz udzielam odpowiedzi w tej konkretnej sprawie 48740267, jak 4 godziny temu - powyżej:
Powstał BŁĄD (https://pl.wiktionary.org/wiki/b%C5%82%C4%85d ) Błąd dotyczący beneficjentów rzeczywistych w CRBR został skorygowany w dniu 28 lutego 2025 roku. Zarówno w rejestrze CRBR jak i we wniosku weryfikacyjnym Allegro.
Jesteś botem lub nie znasz języka polskiego lub nie umiesz czytać??
Tylko w tym wątku CZTEROKROTNIE UDZIELIŁEM ODPOWIEDZI. Mailowo również kilka razy.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@FundacjaDZD Prosiłam o udzielenie odpowiedzi w korespondencji mailowej, a nie tutaj. Proszę Cię o chwilę cierpliwości. Wrócę tutaj z informacją. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FundacjaDZD
#7 Wielbiciel#

Kiedy wrócisz?

oznacz moderatorów