Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówienia złożone u mnie do godz: 13:00 mam ustawione, że wysyłam tego samego dnia.
Wczoraj zamówienie nr c31a1680-fda6-11ef-bfae-7f809878a1d4
z godz. 13:02 u mnie wyświetla
czas na wysłanie do wt., 11 mar 2025, 23:59
przewidywany czas dostawy śr., 12 mar 2025
Wczoraj 10 mar 2025, 20:11 ocena negatywna, uzasadnienie "Nieterminowa dostawa"
W międzyczasie jeszcze zgłoszony zwrot tego zamówienia, dziś zostało rozliczone.
Proszę o usunięcie tej oceny, jest niezgodna z prawdą.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@ARNOLD-II czas na wysłanie widzisz tylko Ty jako sprzedawca, a komentarze usuwamy tylko i wyłącznie gdy łamią te zasady , więc przykro mi, ale jedyne co mogę Ci zaproponować to abyś odpowiedział na ten komentarz.
10 marca klient zamawia przesyłkę po godzinie 13-stej gdzie sprzedawca@ARNOLD-II ma informacje że wysyła paczki tego samego dnia złożone do 13-stej i otrzymuje kilka godzin później negatywa za nieterminową dostawę. Czy według was to jest normalne? czy ja czegoś nie rozumiem.
@Hadwao_net nie analizujemy i nie decydujemy o tym, czy to jest normalne, czy nie, tylko czy komentarz jest zgodny z regulaminem, czy nie. W tym konkretnym przypadku - jest zgodny z zasadami i nie ma tu podstaw do jego usunięcia.
ale po co ustalacie jakieś daty graniczne wysyłek jeżeli klient może sobie wystawić negatyw bo jego te ustalenia nie obchodzą? Klient wystawił opinie negatywną konkretnie za opóźnioną wysyłkę a przecież opóźniona ona nie była.
@_HolaOla_ a takie oceny nie miały być wykluczane z jakości sprzedaży? Przecież skoro sprzedawca ustawia że wysyła do 13.00 to zamówienie z 13.01 wysłane tego samego dnia już będzie mieszać w algorytmie.
@Health___Beauty nie mam żadnych informacji o tym, żeby kiedykolwiek miało to działać w ten sposób.
A pamiętasz wasze szumne zapowiedzi:
W ramach Allegro Delivery odpowiadamy za cały proces dostawy i kompleksowo dbamy o jej szybkość oraz jakość. Ty nie ponosisz odpowiedzialności za transport przesyłki ani konsekwencji jej ewentualnego zagubienia lub zniszczenia. Pozwoli Ci to skoncentrować się na jakości sprzedawanych produktów, właściwym zapakowaniu przesyłki oraz przekazaniu jej kurierowi. Dla przesyłek przewożonych metodami Allegro Delivery bierzemy również odpowiedzialność za obsługę klienta.
!!!!!!
?????
wpędziliście sprzedawców w g….o i nie chcecie ich ratować
@Monika__L a jaki związek ma kwestia negatywnego komentarza z Allegro Delivery? Z góry zaznaczę, że zamówienie z tego wątku nie ma żadnego, bo tutaj przesyłka dotyczyła zupełnie innej metody.
a jaka jest różnica pomiędzy allegro one a allegro delivery?
@ARNOLD-II 2 minuty ?! korona by Ci z głowy nie spadła jakbyś zrobił tą przesyłkę .
@mdrogeria jednego dnia zrobi jedną, drugiego drugą i za chwilę mu będzie pokazywać „dostawa jutro” do 15.00. Wiesz jak tu działają algorytmy. Wybija godzina graniczna, dziękuję, dobranoc.
@Health___Beauty po mojemu mylisz się , od grudnia czekam ,aż algorytm przestawi mi graniczną i nie mogę się doczekać ,od mikołajek całe multum paczek nadałem po granicznej i nic nie drgnęło , mija 14:00 zmienia się dzień .
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Klientka złożyła u mnie zamówienie 26 lutego po godzinie 15-stej , zgodnie z deklarowanym czasem wysyłki paczkę nadałem 27 lutego. Klientka zamówiła przesyłkę opcją kurierską allegro kurier dpd. Paczka do klientki została dostarczona dopiero 5 marca. Klientka wystawiła mi ocenę negatywną za opóźnioną dostawę. Czy mogę liczyć na usuniecie negatywnej oceny skoro opóźniona dostawa nie była z mojej winy?
otwieranie nowych wątków w niczym Ci nie pomoże
ok
@_HolaOla_ Temat, który poruszył @Hadwao_net po mojemu zasługuje na głębszą weryfikację i pomysł , burzę mózgów . Przesyłki , które wpadają mi tuż po godzinie granicznej zawsze budzą u mnie mieszane uczucia , zwykle je realizuję jak pozwala na to czas i nie miałem w związku z tym problemu , ale każda taka transakcja nasuwa mi pytanie czy klient chciał zdążyć przed graniczną czy umyślnie zwlekał ,aby opóźnić czas dostarczenia . Autor wątku nie podjął zlecenia po godzinie granicznej i został za to ,, ukarany ,, przez klienta ,ale równie dobrze taką oceną mogło skończyć się zrealizowanie zlecenia bo przesyłka przyszła zbyt wcześnie i klienta nie było w domu lub nie po drodze miał do automatu czy punktu . Trudno w takim wypadku zatem dzwonić do każdego klienta z zapytaniem ,, hejj... mogę jeszcze dzisiaj nadać tylko czy tego chcesz ....
@mdrogeria masz jakieś sugestie co do możliwych rozwiązań?
@_HolaOla_ nie mam Olu dlatego się rozpisałem , może ktoś , komuś coś wartego uwagi przyjdzie do głowy , zatem zaczekajmy na wpisy innych użytkowników .
Dlaczego klient może ocenić cokolwiek przed otrzymaniem przesyłki i/lub przed upływem czasu na wysłanie? Trochę lipa, to tak jakbym ocenił źle kierowcę bolta zanim przyjechał po mnie a czas na to jeszcze nie upłynął...