anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Negatywny komentarz.

MAMY ROZWIĄZANIE!
991221
#10 Popularyzator

Witam, dostałem negatywa za to, że kurier zamiast dostarczyć paczkę do domu zawiózł ją do punktu odbioru. Nie mam przecież na to wpływu. Czy jest możliwość usunięcia takiego komentarza?

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@pinsplash no cóż, taki los wybrańców 🤠

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@gdvorek A co ma sprzedający do KURIERA DORĘCZAJĄCEGO ? : )

oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek żeby mieć jasność, jeśli otrzymam komentarz negatywny : "Negatyw! kurier , który dostarczał paczkę miał czerwoną czapeczkę, a ja nienawidzę czerwonych czapeczek!" - to będzie ok, bo kupujący nie ocenia terminowości zamówienia? 

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
vonNogay
#17 Koryfeusz

@pinsplash a jak kurier w czymś przeszkodzi?

TdclLEFgddEUDhWi.jpg

oznacz moderatorów
-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

"kwestia samej obsługi dostawy" - Można wykluczyć jak jest opóźnienie przez kuriera a nie można jak kurier dostarczy pod inny adres i sam zawali ? 

A opóźnienie w dostawie to nie obsługa dostawy ?

............................

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

jak ja wystawiłem komentarz, gdzie opisałem nierzetelną dostawę, to mi go usunęliście i jakoś nikt z was nie twierdził, że nie macie takiej możliwości

oczywiście oceniłem także inne aspekty transakcji

@991221 serwis nie usuwa ci tego wpisu, nie że nie może, tylko nie chce - bo ma taką możliwość i nawet jest wymóg prawny do usunięcia takiego wpisu

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@sklep_solpio nie ja ustalam zasady jakie obowiązują.

@991221 nie zachęcam słuchać podpowiedzi wyżej @az1rael.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek skoro kupujący ma focha na kuriera to jasne że sprzedawca może mu w sposób kulturalny wytknąć że sie myli i przy tym ośmieszyć tak byście nie mogli tej odpowiedzi ruszyć bo będzie zgodna z waszym regulaminem. Oznacza to że może nawet podać go do sądu o zniesławienie i tam mama allegro nie pomoże a jak przegra kupujący w sądzie to ten wyrok wraz z odmową ściągnięcia komemtarza będzie podstawą prawną do założenia wam sprawy o odszkodowanie za umożliwianie publikacji pomówień i straty wizerunkowo ekonomiczne skoro jakość sprzedaży mu niesłusznie zaniżacie to i przychody też a ja tylko życzę sprzedawcom by was zaczęli walić w portfel skoro inaczej allegro cywilizować się nie da. @991221 zrób sobie screenshoota tego komentarza do celów dowodowych na poczet ewentualnej sprawy w sądzie. Zainwestuj raz w prawnika by ci pismo napisał urzędowe ogólne o zaprzestanie pomawiania i naruszania interesów osobistych / firmy z pieczątką kancelarii i wysyłaj takim januszom zakupowym poleconym w ramach informowania o możliwości podjęcia czynności prawnych.

oznacz moderatorów
991221
#10 Popularyzator

Dziękuję za podpowiedź, zawsze jest to jakaś opcja. 

oznacz moderatorów
vonNogay
#17 Koryfeusz

nie ma żadnego zniesławienia, bo klientka napisała prawdę, mimo że sprzedawca nie zawinił.

A co do strat wizerunkowo-ekonomicznych to ostatnio mój kolega rozmawiał z prawniczką w tej sprawie (zła opinia na google) i z tego co się dowiedział trzeba wykazać, że opinia spowodowała straty finansowe, co jest bardzo trudne.

Oczywiście klienta można straszyć sprawą w sądzie na zasadzie "coż szkodzi spóbować"..

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@vonNogay na allegro to jest bardzo łatwe od chwili jak ci poleci jakoś na gębę masz mniej lub wcale zamówień a to dokładnie idzie skorelować z wydarzeniem i porównać do ostatniego okresu rozliczeniowego. W regulaminie nawet masz rozpisane ile ci leci za co na allegro. Pomówieniem jest obwinianie sprzedawcy za działania kuriera, negatyw leci ci po jakości, a ta powoduje spadki wyświetleń lub nawet bana korelacja tego jest prosta jak barszcz do udowodnienia w sadzie na samych statystykach od allegro.

oznacz moderatorów
991221
#10 Popularyzator

Nie wiem czy klientka przeczytała post na forum, czy moją wiadomość, ale na szczęście usunęła negatywa. 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@991221 najważniejsze, że udało się i negatywnego komentarza nie ma! Super!

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
vonNogay
#17 Koryfeusz

@az1rael sprzedaż może polecieć z różnych powodów. Często sprzedawcy piszą, że z niewiadomych przyczyn nagle brak sprzedaży. Nie żebym ja jakoś bronił taką kupującą - takie komentarze są glupie i niesprawiedliwe, ale nie znaczy, że są karalne 🙂

@991221 gdybyś sprzedawał podróbki i dostał negatywa za to, że sprzedajesz podróbki to byś miał szansę na usunięcie przez allegro

Obserwuje sprzedawcę, któremu allegro usunęło taki niełamiący zasad komentarz. 

A jednemu sprzedawcy podróbek to nawet tutaj moderatorka pomogła i przyśpieszyła odblokowanie kasy, którą mu dział bezpieczeństwa zablokował.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@vonNogay wywołanie u kogoś strat finansowych takim komentarzem może jak najbardziej spowodować reperkusje finansowe orzeczone wyrokiem sądu cywilnego a na allegro masz dokładnie podane za co ci punkty poleciały i kiedy bo po pewnym czasie jakość sama wraca do pierwotnego stanu więc widzisz kiedy ci dodano komentarz i kiedy punkty poleciały za jakość dodać sobie dwa do dwóch potem nie jest trudno.

oznacz moderatorów
-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

jak dla mnie - to zostawiajcie sobie co chcecie z komentarzy - ludzie są coraz bardziej opryskliwi i coraz wiecej im nie pasuje - wydaje mi się ,że duży wpływ ma na to samo Allegro - ich polityka cenowa - przecież na tym portalu jest tak drogo ,że Klienci przecież się flustrują i odgrywaja na sprzedawcach - a my z tego tortu zgarniamy najmniejszy profit - ceny windują daniny portalu.

Do sedna - jak są takie komentarze w stylu - Kurier źle dostarczył , Kurier miał brzydkie spodnie itd - to SPOKO - niech zostają - ale Allegro obowiązkowo powinna je wykluczyć z WSZELKICH statystyk. Tak KLIENT ma prawo do subiektywnej oceny spodni kuriera - ale ZA CO ma sie obrywać - nam ? 

oznacz moderatorów
dancia86
#7 Wielbiciel

niestety allegro ma gdzieś sprzedających, my mamy tylko płacić prowizje,  wiele negatywów jest krzywdzących dla sprzedawców ale ochrona dotyczy tylko kupujących. Klient czy nawet konkurencja może wystawić dowolny komentarz a Ty nie możesz się obronić... niestety coraz więcej zmian, a każda kolejna uderza w sprzedających.

oznacz moderatorów