Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, dostałem negatywa za to, że kurier zamiast dostarczyć paczkę do domu zawiózł ją do punktu odbioru. Nie mam przecież na to wpływu. Czy jest możliwość usunięcia takiego komentarza?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@pinsplash no cóż, taki los wybrańców 🤠
@gdvorek A co ma sprzedający do KURIERA DORĘCZAJĄCEGO ? : )
@gdvorek żeby mieć jasność, jeśli otrzymam komentarz negatywny : "Negatyw! kurier , który dostarczał paczkę miał czerwoną czapeczkę, a ja nienawidzę czerwonych czapeczek!" - to będzie ok, bo kupujący nie ocenia terminowości zamówienia?
@pinsplash a jak kurier w czymś przeszkodzi?
"kwestia samej obsługi dostawy" - Można wykluczyć jak jest opóźnienie przez kuriera a nie można jak kurier dostarczy pod inny adres i sam zawali ?
A opóźnienie w dostawie to nie obsługa dostawy ?
............................
jak ja wystawiłem komentarz, gdzie opisałem nierzetelną dostawę, to mi go usunęliście i jakoś nikt z was nie twierdził, że nie macie takiej możliwości
oczywiście oceniłem także inne aspekty transakcji
@991221 serwis nie usuwa ci tego wpisu, nie że nie może, tylko nie chce - bo ma taką możliwość i nawet jest wymóg prawny do usunięcia takiego wpisu
@sklep_solpio nie ja ustalam zasady jakie obowiązują.
@991221 nie zachęcam słuchać podpowiedzi wyżej @az1rael.
@gdvorek skoro kupujący ma focha na kuriera to jasne że sprzedawca może mu w sposób kulturalny wytknąć że sie myli i przy tym ośmieszyć tak byście nie mogli tej odpowiedzi ruszyć bo będzie zgodna z waszym regulaminem. Oznacza to że może nawet podać go do sądu o zniesławienie i tam mama allegro nie pomoże a jak przegra kupujący w sądzie to ten wyrok wraz z odmową ściągnięcia komemtarza będzie podstawą prawną do założenia wam sprawy o odszkodowanie za umożliwianie publikacji pomówień i straty wizerunkowo ekonomiczne skoro jakość sprzedaży mu niesłusznie zaniżacie to i przychody też a ja tylko życzę sprzedawcom by was zaczęli walić w portfel skoro inaczej allegro cywilizować się nie da. @991221 zrób sobie screenshoota tego komentarza do celów dowodowych na poczet ewentualnej sprawy w sądzie. Zainwestuj raz w prawnika by ci pismo napisał urzędowe ogólne o zaprzestanie pomawiania i naruszania interesów osobistych / firmy z pieczątką kancelarii i wysyłaj takim januszom zakupowym poleconym w ramach informowania o możliwości podjęcia czynności prawnych.
Dziękuję za podpowiedź, zawsze jest to jakaś opcja.
nie ma żadnego zniesławienia, bo klientka napisała prawdę, mimo że sprzedawca nie zawinił.
A co do strat wizerunkowo-ekonomicznych to ostatnio mój kolega rozmawiał z prawniczką w tej sprawie (zła opinia na google) i z tego co się dowiedział trzeba wykazać, że opinia spowodowała straty finansowe, co jest bardzo trudne.
Oczywiście klienta można straszyć sprawą w sądzie na zasadzie "coż szkodzi spóbować"..
@vonNogay na allegro to jest bardzo łatwe od chwili jak ci poleci jakoś na gębę masz mniej lub wcale zamówień a to dokładnie idzie skorelować z wydarzeniem i porównać do ostatniego okresu rozliczeniowego. W regulaminie nawet masz rozpisane ile ci leci za co na allegro. Pomówieniem jest obwinianie sprzedawcy za działania kuriera, negatyw leci ci po jakości, a ta powoduje spadki wyświetleń lub nawet bana korelacja tego jest prosta jak barszcz do udowodnienia w sadzie na samych statystykach od allegro.
Nie wiem czy klientka przeczytała post na forum, czy moją wiadomość, ale na szczęście usunęła negatywa.
@991221 najważniejsze, że udało się i negatywnego komentarza nie ma! Super!
@az1rael sprzedaż może polecieć z różnych powodów. Często sprzedawcy piszą, że z niewiadomych przyczyn nagle brak sprzedaży. Nie żebym ja jakoś bronił taką kupującą - takie komentarze są glupie i niesprawiedliwe, ale nie znaczy, że są karalne 🙂
@991221 gdybyś sprzedawał podróbki i dostał negatywa za to, że sprzedajesz podróbki to byś miał szansę na usunięcie przez allegro
Obserwuje sprzedawcę, któremu allegro usunęło taki niełamiący zasad komentarz.
A jednemu sprzedawcy podróbek to nawet tutaj moderatorka pomogła i przyśpieszyła odblokowanie kasy, którą mu dział bezpieczeństwa zablokował.
@vonNogay wywołanie u kogoś strat finansowych takim komentarzem może jak najbardziej spowodować reperkusje finansowe orzeczone wyrokiem sądu cywilnego a na allegro masz dokładnie podane za co ci punkty poleciały i kiedy bo po pewnym czasie jakość sama wraca do pierwotnego stanu więc widzisz kiedy ci dodano komentarz i kiedy punkty poleciały za jakość dodać sobie dwa do dwóch potem nie jest trudno.
jak dla mnie - to zostawiajcie sobie co chcecie z komentarzy - ludzie są coraz bardziej opryskliwi i coraz wiecej im nie pasuje - wydaje mi się ,że duży wpływ ma na to samo Allegro - ich polityka cenowa - przecież na tym portalu jest tak drogo ,że Klienci przecież się flustrują i odgrywaja na sprzedawcach - a my z tego tortu zgarniamy najmniejszy profit - ceny windują daniny portalu.
Do sedna - jak są takie komentarze w stylu - Kurier źle dostarczył , Kurier miał brzydkie spodnie itd - to SPOKO - niech zostają - ale Allegro obowiązkowo powinna je wykluczyć z WSZELKICH statystyk. Tak KLIENT ma prawo do subiektywnej oceny spodni kuriera - ale ZA CO ma sie obrywać - nam ?
niestety allegro ma gdzieś sprzedających, my mamy tylko płacić prowizje, wiele negatywów jest krzywdzących dla sprzedawców ale ochrona dotyczy tylko kupujących. Klient czy nawet konkurencja może wystawić dowolny komentarz a Ty nie możesz się obronić... niestety coraz więcej zmian, a każda kolejna uderza w sprzedających.