anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Negatywny komentarz.

MAMY ROZWIĄZANIE!
991221
#10 Popularyzator

Witam, dostałem negatywa za to, że kurier zamiast dostarczyć paczkę do domu zawiózł ją do punktu odbioru. Nie mam przecież na to wpływu. Czy jest możliwość usunięcia takiego komentarza?

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@991221 nie możemy usunąć takiego komentarza, ponieważ nie narusza on zasad regulaminu.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
991221
#10 Popularyzator

Przecież klient opisuje przewoźnika. Nie mam na to żadnego wpływu, że kurierowi nie chciało się zawieźć paczki do domu. 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@991221 zasady kiedy możemy usunąć komentarz są jasno określone. 

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
991221
#10 Popularyzator

To poproszę chociaż o wykluczenie go ze statystyk. Jest taka możliwość?

oznacz moderatorów
lewgorzkowski
#12 Orędownik

@gdvorek kiedy planujecie zmienić zasady w regulaminie, które jak widać na powyższym przykłądzie nie przystają do rzeczywistości?

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@lewgorzkowski nie mam żadnych informacji o zmianach zasad w regulaminie na ten moment.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@991221 pozostaje ci pod komentarzem odpisać dyplomatycznie kupującemu że jest głupi by ze wstydu zdjął. On może napisać komentarz a ty odpowiedź.

oznacz moderatorów
991221
#10 Popularyzator

Odpisałem, że z mojej strony nie ma żadnego błędu. Nie mam wpływu na kuriera. Napisałem klientce także wiadomość.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@991221 qidziałem ten komentarz.

Odpisałbym tak mimo szacunku do wieku nawet 70 letnia kobieta nie jest zwolniona z zaznajomienia się z przepisami i prawem dotyczącym przewozu paczek. Co oznacza, że to czy kurier musiał czy nie musiał się zgodnie ze swoim regulaminem fatygować się wnosić jej towar pod drzwi i się z nią kontaktować telefonicznie zawarte jest w jego regulaminie i przysluguje jej skarga na jego pracę u przewoźnika realizującego transport. Podobnie prawem konsumenta jest odstąpienie od umowy w każdym momencie przed odebraniem paczki jeąli warunki transportu pani nie pasowały to mogła pani odstąpić od umowy i zakupić raz jeszcze z takim przewoźnikiem, który zapewnia odpowiednie wykonanie usługi. Niestety jako sprzedawca nie odpowiadam ani za znajomość przepisów kupującej, którą w tym wieku jak widać można kwestionować skoro z powodu swojego niezadowolenia uderza w nieodpowiedni podmiot gospodarczy, ani za to że kupująca przez tą nieznajomość przepisów sama zdecydowała sobie zaszkodzić zdrowotnie na własne życzenie. 

oznacz moderatorów
EElektryka_com
#12 Orędownik

Możesz poprosić by go wykluczyli ze statystyk, będzie się wyświetlał (wraz z Twoją odpowiedzią), ale nie będzie miał matematycznego wpływu na nic.

oznacz moderatorów
Biale_Stokrotki
#12 Orędownik

o widzisz dobrze radzisz 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@EElektryka_com nie ma co wprowadzać innych w błąd.

@991221 niestety nie mamy możliwości jego usunięcia ani wykluczenia.

Wynika to z faktu, że kupujący ma prawo do oceny każdego aspektu transakcji, z którego jest niezadowolony, w tym także dostawy.

Komentarz moglibyśmy wykluczyć gdyby dotyczyło to opóźnienia w dostawie przewoźnika, jednak tutaj jest to kwestia samej obsługi dostawy, co już ocenione być niestety może.

Zachęcamy do kontaktu z kupującym.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zamiast namawiać do dogadania się z klientem za ewidentnie niesłuszny komentarz warto coś zmienić by klienci takowych nie mogli wystawiać 

oznacz moderatorów
991221
#10 Popularyzator

Okej, rozumiem. Uważam natomiast, że nie tak to powinno wyglądać. Negatywny komentarz powinien odnosić się tylko do sprzedawcy, a nie do przewoźnika.

oznacz moderatorów
EElektryka_com
#12 Orędownik

wiele razy tak robiliśmy

EElektryka_com_0-1756281784514.png

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@gdvorek jakiś komentarz do wypowiedzi @EElektryka_com 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@sklep_solpio @EElektryka_com a co ja napisałem wyżej? Wykluczymy ocenę jak dotyczy opóźnienia w dostawie przewoźnika. 

W przypadku komentarza u @991221 nie mówimy o czasie dostawy tylko o samej obsłudze dostawy, a to kupujący może ocenić.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@pinsplash temat był tu wałkowany wielokrotnie i znacie zasady jakie obowiązują. 

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek No cóż, chyba już na zawsze zostaniesz "czerwoną czapeczką" 🤔

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów