Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, dostałem negatywa za to, że kurier zamiast dostarczyć paczkę do domu zawiózł ją do punktu odbioru. Nie mam przecież na to wpływu. Czy jest możliwość usunięcia takiego komentarza?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@991221 nie możemy usunąć takiego komentarza, ponieważ nie narusza on zasad regulaminu.
Przecież klient opisuje przewoźnika. Nie mam na to żadnego wpływu, że kurierowi nie chciało się zawieźć paczki do domu.
@991221 zasady kiedy możemy usunąć komentarz są jasno określone.
To poproszę chociaż o wykluczenie go ze statystyk. Jest taka możliwość?
@gdvorek kiedy planujecie zmienić zasady w regulaminie, które jak widać na powyższym przykłądzie nie przystają do rzeczywistości?
@lewgorzkowski nie mam żadnych informacji o zmianach zasad w regulaminie na ten moment.
@991221 pozostaje ci pod komentarzem odpisać dyplomatycznie kupującemu że jest głupi by ze wstydu zdjął. On może napisać komentarz a ty odpowiedź.
Odpisałem, że z mojej strony nie ma żadnego błędu. Nie mam wpływu na kuriera. Napisałem klientce także wiadomość.
@991221 qidziałem ten komentarz.
Odpisałbym tak mimo szacunku do wieku nawet 70 letnia kobieta nie jest zwolniona z zaznajomienia się z przepisami i prawem dotyczącym przewozu paczek. Co oznacza, że to czy kurier musiał czy nie musiał się zgodnie ze swoim regulaminem fatygować się wnosić jej towar pod drzwi i się z nią kontaktować telefonicznie zawarte jest w jego regulaminie i przysluguje jej skarga na jego pracę u przewoźnika realizującego transport. Podobnie prawem konsumenta jest odstąpienie od umowy w każdym momencie przed odebraniem paczki jeąli warunki transportu pani nie pasowały to mogła pani odstąpić od umowy i zakupić raz jeszcze z takim przewoźnikiem, który zapewnia odpowiednie wykonanie usługi. Niestety jako sprzedawca nie odpowiadam ani za znajomość przepisów kupującej, którą w tym wieku jak widać można kwestionować skoro z powodu swojego niezadowolenia uderza w nieodpowiedni podmiot gospodarczy, ani za to że kupująca przez tą nieznajomość przepisów sama zdecydowała sobie zaszkodzić zdrowotnie na własne życzenie.
Możesz poprosić by go wykluczyli ze statystyk, będzie się wyświetlał (wraz z Twoją odpowiedzią), ale nie będzie miał matematycznego wpływu na nic.
o widzisz dobrze radzisz
@EElektryka_com nie ma co wprowadzać innych w błąd.
@991221 niestety nie mamy możliwości jego usunięcia ani wykluczenia.
Wynika to z faktu, że kupujący ma prawo do oceny każdego aspektu transakcji, z którego jest niezadowolony, w tym także dostawy.
Komentarz moglibyśmy wykluczyć gdyby dotyczyło to opóźnienia w dostawie przewoźnika, jednak tutaj jest to kwestia samej obsługi dostawy, co już ocenione być niestety może.
Zachęcamy do kontaktu z kupującym.
Zamiast namawiać do dogadania się z klientem za ewidentnie niesłuszny komentarz warto coś zmienić by klienci takowych nie mogli wystawiać
Okej, rozumiem. Uważam natomiast, że nie tak to powinno wyglądać. Negatywny komentarz powinien odnosić się tylko do sprzedawcy, a nie do przewoźnika.
wiele razy tak robiliśmy
@gdvorek jakiś komentarz do wypowiedzi @EElektryka_com
@sklep_solpio @EElektryka_com a co ja napisałem wyżej? Wykluczymy ocenę jak dotyczy opóźnienia w dostawie przewoźnika.
W przypadku komentarza u @991221 nie mówimy o czasie dostawy tylko o samej obsłudze dostawy, a to kupujący może ocenić.
@pinsplash temat był tu wałkowany wielokrotnie i znacie zasady jakie obowiązują.
@gdvorek No cóż, chyba już na zawsze zostaniesz "czerwoną czapeczką" 🤔