Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący napisał do mnie czy może anulować zakup mimo wygenerowanej etykiety (a paczka jeszcze nie wysłana). Wolę tak niż słać w tę i z powrotem przez pół Polski. Poprosiłam by zrobił zwrot, bo anulować już się nie da. Tak zrobił.
Chciałam mu oddać kasę, a tu niespodzianka: nie ma takiej opcji, "guzik" nieaktywny
nr zamówienia e26898e4-7dba-11f0-96b8-85ef45c63d69
Wysłałam do Allegro pytanie przez "kontakt", ale nawet zwrotki nie dostałam 😐
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@AGLOPRIMA2 Konsultuję tę sprawę. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę się ponownie.
@AGLOPRIMA2 spróbuj przejść do zwrotu z poziomu skrzynki e-mail.
Też nie robi.
Nawet w zamówieniu nie mam opcji "zwróć wpłatę"
@AGLOPRIMA2 widzę oznaczoną FV to pewnie było opłacone przez pay biznes , to zwrócisz tylko na konto klienta , a on rozliczy się z pay .
@AGLOPRIMA2 Klient płacił przez przez Allegro Pay Business. Nie możesz zlecić zwrotu, bo środki zostały przekazane bezpośrednio na Twój rachunek.
Dzięki.
Już dostałam jasne (ku mojemu zaskoczeniu) wyjaśnienie zaistniałej sytuacji od pomocy Allegro.
Po raz pierwszy trafił mi się taki zwrot.
Kto oznaczył wywiedź @nat_not jako rozwiązanie?
Bo nie ja. Nie widzę tam słowa wyjaśnienia jak mam zwrócić wpłatę, w odróżnieniu od pomocy Allegro, która wskazała rozwiązanie krok po kroku.
@AGLOPRIMA2 otrzymałaś pomoc a to jest najważniejsze. A co do tego co na forum jest oznaczone jako "rozwiązanie" jest decyzją moderacji, na co wpływu niestety nie masz.
@gdvorek Taaak? A wydawało mi się, że to pytający oznacza rozwiązanie problemu, ale widać faktycznie - wydawało mi się
@AGLOPRIMA2 zarówno pytający jak i moderacja może oznaczyć rozwiązanie problemu. Natomiast jeśli pytający oznaczy "rozwiązanie" a w naszej ocenie byłaby to informacja wprowadzająca w błąd to możemy odznaczyć "rozwiązanie".