anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę zlecić zwrotu pieniędzy kupujacemu

MAMY ROZWIĄZANIE!
AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

Kupujący napisał do mnie czy może anulować zakup mimo wygenerowanej etykiety (a paczka jeszcze nie wysłana). Wolę tak niż słać w tę i z powrotem przez pół Polski. Poprosiłam by zrobił zwrot, bo anulować już się nie da. Tak zrobił.

Chciałam mu oddać kasę, a tu niespodzianka: nie ma takiej opcji, "guzik" nieaktywny

zwrot.JPG

nr zamówienia e26898e4-7dba-11f0-96b8-85ef45c63d69

Wysłałam do Allegro pytanie przez "kontakt", ale nawet zwrotki nie dostałam 😐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@AGLOPRIMA2 Konsultuję tę sprawę. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę się ponownie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AGLOPRIMA2 spróbuj przejść do zwrotu z poziomu skrzynki e-mail.

oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

Też nie robi.

Nawet w zamówieniu nie mam opcji "zwróć wpłatę"

AGLOPRIMA2_0-1755787877586.png

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AGLOPRIMA2 widzę oznaczoną FV to pewnie było opłacone przez pay biznes , to zwrócisz tylko na konto klienta , a on rozliczy się z pay .

oznacz moderatorów
nat_not

@AGLOPRIMA2 Klient płacił przez przez Allegro Pay Business. Nie możesz zlecić zwrotu, bo środki zostały przekazane bezpośrednio na Twój rachunek.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

Dzięki.

Już dostałam jasne (ku mojemu zaskoczeniu) wyjaśnienie zaistniałej sytuacji od pomocy Allegro.

Po raz pierwszy trafił mi się taki zwrot.

oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

Kto oznaczył wywiedź @nat_not jako rozwiązanie?

Bo nie ja. Nie widzę tam słowa wyjaśnienia jak mam zwrócić wpłatę, w odróżnieniu od pomocy Allegro, która wskazała rozwiązanie krok po kroku.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@AGLOPRIMA2 otrzymałaś pomoc a to jest najważniejsze. A co do tego co na forum jest oznaczone jako "rozwiązanie" jest decyzją moderacji, na co wpływu niestety nie masz.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

@gdvorek  Taaak? A wydawało mi się, że to pytający oznacza rozwiązanie problemu, ale widać faktycznie - wydawało mi się

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@AGLOPRIMA2 zarówno pytający jak i moderacja może oznaczyć rozwiązanie problemu. Natomiast jeśli pytający oznaczy "rozwiązanie" a w naszej ocenie byłaby to informacja wprowadzająca w błąd to możemy odznaczyć "rozwiązanie".

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów