Numer EAN produktu w ofercie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Może nie widzę, może nie ma ale czy można w ofercie znaleźć kod EAN produktu pod jakim jest dodany do katalogu Allegro? Jest sporo takich produktów które przy próbie dodania oferty nie są znajdowane po numerze EAN ani po nazwie a chyba bez sensu jest dodawanie nowego produktu skoro już on istnieje w katalogu i ktoś go sprzedaje?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
1) najpierw sprawdź czy wystawiasz w tej samej kategorii w kttórej jest produkt z katalogu
2) przy łączeniu z katalogiem wprowadź tytuł z katalogu ( dokładnie tak jak on brzmi w katalogu) np:
A413a PERFUMY MĘSKI ZARA NIGHT POUR HOMME II 100ML
U nas to zawsze działało
Jeśłi jest w tej samej kategorii powinno znaleźć
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Health___Beauty kurcze moim zdaniem albo powinno zadziałać albo utworzyc nowy produkt w katalogu. U nas nie działało tylko kiedy nasza ofarta była w innej kategorii niż produkt w katalogu. Natomiast jeśli sie zgadzała oferta to działało. Może ogrodnictwo to inna branża i inne wymagania 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@_Likos_ no nie działa. Tak robiłam - dodawałam nowe produkty do katalogu ale bez sensu jest takie dublowanie. Generalnie ja też sprzedaję te produkty ale jako inny produkt w katalogu - nie mogę ich podłączyć pod te konkretne produkty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Faktycznie, nie wyszukuje ich 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
https://allegro.pl/oferta/z413a-perfumy-meski-zara-night-pour-homme-ii-100ml-12916376587
EAN (GTIN): 0754552181402, 754552181402
EAN (GTIN): 3552570014279
https://allegro.pl/oferta/zara-red-temptation-30-ml-for-her-perfumy-damskie-13962644142
EAN (GTIN): 5906508732922
Przed upadkiem idzie pycha; a przed ruiną wyniosłość ducha.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No ale to inne produkty, sensu strykte 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@drekenzes to nie te oferty. I w 2/3 nawet nie te produkty 😉

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Pomyśleć że kiedyś wystawienie " z palca " kilkuset ofert za wieczór nie było problemem. Aktualnie wystawienie 10 prawidłowych może być sukcesem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ale taką informację da się zdobyć. Nie mówię że jest podana ale da się zdobyć. Można skopiować pełny tytuł produktu i zacząć wystawiać nową ofertę z poziomu www. Z poziomu API to ja ja wklejam wręcz ID produktu (zawężam wyszukiwanie do jednego, prawidłowego wyniku)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@serwis-texas tak robiłam - kopiowałam cały tytuł albo część i produktu w katalogu jakby nie było. Nawet raz się poświęciłam i sprawdziłam całą kategorię ze słowem kluczowym z tego produktu i też nic. A produkt jest na Allegro, ktoś go sprzedaje i ma kilkanaście ofert kupna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A może pokaż tę ofertę 🙂

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Health___Beauty Produkty nie podpowiadają się w formularzu sprzedaży po wpisaniu nazwy lub kodu, jeśli nie mają podanego obowiązkowego EAN-u. W takim przypadku należy zgłosić błąd w produkcie, podać EAN i poczekać na akceptację sugestii.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@nat_not tak, już się zdążyłam tego dowiedzieć od konsultanta. Jak to możliwe, że perfumy nie mają podanego EANu? Zdaje się, że w tej kategorii jest obowiązkowy od dawna?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dobra. Wiadomo gdzie jest problem to teraz pytanie na przyszłość - jest sobie produkt X. Chcę go sprzedać, wyszukiwarka nie znajduje go w katalogu chociaż są na Allegro oferty tego produktu. Jedyną drogą jest zgłoszenie przez formularz kontaktowy?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Health___Beauty Tak jak pisałam wcześniej - jeśli znasz EAN, możesz zgłosić błąd w produkcie. Po akceptacji zmiany, produkt będzie możliwy do wyszukania w formularzu sprzedaży przy wystawianiu oferty.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie zna EANu chce się podpiąć pod produkt przez kogoś dodany zrobić niższą cenę i liczyć że ktoś sprawdzi POKAŻ inne aukcje tego produktu i sortuj NAJTANSZE. Nie da się bo wystarczy dodać drugi produkt w ofercie np pudełko kartonowe i już nie ma identycznego produktu jako całości i nie wyświetla się Twoje aukcje.
jest sposób jak widzisz że jest już kilka pod tym produktem aukcji i chcesz „podejrzeć” ean
szczegoly prv
- « POPRZEDNIA
-
- 1
- 2
- NASTĘPNA »