anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Numer EAN produktu w ofercie

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

Może nie widzę, może nie ma ale czy można w ofercie znaleźć kod EAN produktu pod jakim jest dodany do katalogu Allegro? Jest sporo takich produktów które przy próbie dodania oferty nie są znajdowane po numerze EAN ani po nazwie a chyba bez sensu jest dodawanie nowego produktu skoro już on istnieje w katalogu i ktoś go sprzedaje? 

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36

_Likos_
#21 Demiurg#

@Health___Beauty  

1) najpierw sprawdź czy wystawiasz w tej samej kategorii w kttórej jest produkt z katalogu

2) przy łączeniu z katalogiem wprowadź tytuł z katalogu ( dokładnie tak jak on brzmi w katalogu) np:  

A413a PERFUMY MĘSKI ZARA NIGHT POUR HOMME II 100ML

U nas to zawsze działało

Jeśłi jest w tej samej kategorii powinno znaleźć

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@_Likos_  no właśnie, powinno - a nie znajduje. Bo z tego co pisze @nat_not  i konsultant oferta nie ma podanego EANu.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Health___Beauty  kurcze moim zdaniem albo powinno zadziałać albo utworzyc nowy produkt w katalogu. U nas nie działało tylko kiedy nasza ofarta była w innej kategorii niż produkt w katalogu. Natomiast jeśli sie zgadzała  oferta to działało. Może ogrodnictwo to inna branża i inne wymagania 😞

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@_Likos_  no nie działa. Tak robiłam - dodawałam nowe produkty do katalogu ale bez sensu jest takie dublowanie. Generalnie ja też sprzedaję te produkty ale jako inny produkt w katalogu - nie mogę ich podłączyć pod te konkretne produkty. 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Health___Beauty 

Faktycznie, nie wyszukuje ich 🙂

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

https://allegro.pl/oferta/z413a-perfumy-meski-zara-night-pour-homme-ii-100ml-12916376587

EAN (GTIN)0754552181402, 754552181402

https://allegro.pl/oferta/golden-decade-for-her-80-ml-zara-perfumy-damskie-brak-opakowania-147292600...

EAN (GTIN)3552570014279

https://allegro.pl/oferta/zara-red-temptation-30-ml-for-her-perfumy-damskie-13962644142

EAN (GTIN)5906508732922

serwis-texas
#21 Demiurg#

@drekenzes 

No ale to inne produkty, sensu strykte 🙂

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@drekenzes  to nie te oferty. I w 2/3 nawet nie te produkty 😉

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

Pomyśleć że kiedyś wystawienie " z palca " kilkuset ofert za wieczór nie było problemem. Aktualnie wystawienie 10 prawidłowych może być sukcesem.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Health___Beauty 

Ale taką informację da się zdobyć. Nie mówię że jest podana ale da się zdobyć. Można skopiować pełny tytuł produktu i zacząć wystawiać nową ofertę z poziomu www. Z poziomu API to ja ja wklejam wręcz ID produktu (zawężam wyszukiwanie do jednego, prawidłowego wyniku)

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@serwis-texas tak robiłam - kopiowałam cały tytuł albo część i produktu w katalogu jakby nie było. Nawet raz się poświęciłam i sprawdziłam całą kategorię ze słowem kluczowym z tego produktu i też nic. A produkt jest na Allegro, ktoś go sprzedaje i ma kilkanaście ofert kupna.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Health___Beauty 

A może pokaż tę ofertę 🙂

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty Produkty nie podpowiadają się w formularzu sprzedaży po wpisaniu nazwy lub kodu, jeśli nie mają podanego obowiązkowego EAN-u. W takim przypadku należy zgłosić błąd w produkcie, podać EAN i poczekać na akceptację sugestii.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@nat_not  tak, już się zdążyłam tego dowiedzieć od konsultanta. Jak to możliwe, że perfumy nie mają podanego EANu? Zdaje się, że w tej kategorii jest obowiązkowy od dawna? 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Dobra. Wiadomo gdzie jest problem to teraz pytanie na przyszłość - jest sobie produkt X. Chcę go sprzedać, wyszukiwarka nie znajduje go w katalogu chociaż są na Allegro oferty tego produktu. Jedyną drogą jest zgłoszenie przez formularz kontaktowy? 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty Tak jak pisałam wcześniej - jeśli znasz EAN, możesz zgłosić błąd w produkcie. Po akceptacji zmiany, produkt będzie możliwy do wyszukania w formularzu sprzedaży przy wystawianiu oferty.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kingway-wroclaw
#8 Zapaleniec#

Nie zna EANu chce się podpiąć pod produkt przez kogoś dodany zrobić niższą cenę i liczyć że ktoś sprawdzi POKAŻ inne aukcje tego produktu i sortuj NAJTANSZE. Nie da się bo wystarczy dodać drugi produkt w ofercie np pudełko kartonowe i już nie ma identycznego produktu jako całości i nie wyświetla się Twoje aukcje.

jest sposób jak widzisz że jest już kilka pod tym produktem aukcji i chcesz „podejrzeć” ean

szczegoly prv

oznacz moderatorów