Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Może nie widzę, może nie ma ale czy można w ofercie znaleźć kod EAN produktu pod jakim jest dodany do katalogu Allegro? Jest sporo takich produktów które przy próbie dodania oferty nie są znajdowane po numerze EAN ani po nazwie a chyba bez sensu jest dodawanie nowego produktu skoro już on istnieje w katalogu i ktoś go sprzedaje?
1) najpierw sprawdź czy wystawiasz w tej samej kategorii w kttórej jest produkt z katalogu
2) przy łączeniu z katalogiem wprowadź tytuł z katalogu ( dokładnie tak jak on brzmi w katalogu) np:
U nas to zawsze działało
Jeśłi jest w tej samej kategorii powinno znaleźć
@Health___Beauty kurcze moim zdaniem albo powinno zadziałać albo utworzyc nowy produkt w katalogu. U nas nie działało tylko kiedy nasza ofarta była w innej kategorii niż produkt w katalogu. Natomiast jeśli sie zgadzała oferta to działało. Może ogrodnictwo to inna branża i inne wymagania 😞
@_Likos_ no nie działa. Tak robiłam - dodawałam nowe produkty do katalogu ale bez sensu jest takie dublowanie. Generalnie ja też sprzedaję te produkty ale jako inny produkt w katalogu - nie mogę ich podłączyć pod te konkretne produkty.
Faktycznie, nie wyszukuje ich 🙂
https://allegro.pl/oferta/z413a-perfumy-meski-zara-night-pour-homme-ii-100ml-12916376587
EAN (GTIN): 0754552181402, 754552181402
EAN (GTIN): 3552570014279
https://allegro.pl/oferta/zara-red-temptation-30-ml-for-her-perfumy-damskie-13962644142
EAN (GTIN): 5906508732922
No ale to inne produkty, sensu strykte 🙂
@drekenzes to nie te oferty. I w 2/3 nawet nie te produkty 😉
Pomyśleć że kiedyś wystawienie " z palca " kilkuset ofert za wieczór nie było problemem. Aktualnie wystawienie 10 prawidłowych może być sukcesem.
Ale taką informację da się zdobyć. Nie mówię że jest podana ale da się zdobyć. Można skopiować pełny tytuł produktu i zacząć wystawiać nową ofertę z poziomu www. Z poziomu API to ja ja wklejam wręcz ID produktu (zawężam wyszukiwanie do jednego, prawidłowego wyniku)
@serwis-texas tak robiłam - kopiowałam cały tytuł albo część i produktu w katalogu jakby nie było. Nawet raz się poświęciłam i sprawdziłam całą kategorię ze słowem kluczowym z tego produktu i też nic. A produkt jest na Allegro, ktoś go sprzedaje i ma kilkanaście ofert kupna.
A może pokaż tę ofertę 🙂
@Health___Beauty Produkty nie podpowiadają się w formularzu sprzedaży po wpisaniu nazwy lub kodu, jeśli nie mają podanego obowiązkowego EAN-u. W takim przypadku należy zgłosić błąd w produkcie, podać EAN i poczekać na akceptację sugestii.
@nat_not tak, już się zdążyłam tego dowiedzieć od konsultanta. Jak to możliwe, że perfumy nie mają podanego EANu? Zdaje się, że w tej kategorii jest obowiązkowy od dawna?
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dobra. Wiadomo gdzie jest problem to teraz pytanie na przyszłość - jest sobie produkt X. Chcę go sprzedać, wyszukiwarka nie znajduje go w katalogu chociaż są na Allegro oferty tego produktu. Jedyną drogą jest zgłoszenie przez formularz kontaktowy?
@Health___Beauty Tak jak pisałam wcześniej - jeśli znasz EAN, możesz zgłosić błąd w produkcie. Po akceptacji zmiany, produkt będzie możliwy do wyszukania w formularzu sprzedaży przy wystawianiu oferty.
Nie zna EANu chce się podpiąć pod produkt przez kogoś dodany zrobić niższą cenę i liczyć że ktoś sprawdzi POKAŻ inne aukcje tego produktu i sortuj NAJTANSZE. Nie da się bo wystarczy dodać drugi produkt w ofercie np pudełko kartonowe i już nie ma identycznego produktu jako całości i nie wyświetla się Twoje aukcje.
jest sposób jak widzisz że jest już kilka pod tym produktem aukcji i chcesz „podejrzeć” ean
szczegoly prv