anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odrzucane oferty

COMTER
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego moje oferty są odrzucane? Dostaję komunikat :W opisie swojej oferty umieszczasz informacje świadczące o tym, że sprzedawany przedmiot jest używany, przy jednoczesnym wyborze parametru Stan: Nowy. Edytuj parametr stan, tak, aby był zgodny ze stanem faktycznym oferowanego przedmiotu.

Nie znajduję takich informacji w opisie, że używane. Proszę  o wskazówki.

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@COMTER Wklej tutaj treść przykładowego opisu oferty, która została odrzucona. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

COMTER
#9 Pomysłodawca#

PROSZĘ O PRZECZYTANIE CAŁEGO OPISU !

100% NOWY SAMSUNG SOLID GT-B2710 NOIR BLACK PLOMBA

100% ORYGINALNY W FABRYCZNIE ZAPLOMBOWANYM PUDEŁKU SAMSUNG SOLID B2710  Z POLSKIEJ DYSTRYBUCJI DLA SIECI KOMÓRKOWYCH. WDG. KUPUJĄCYCH NAJLEPSZY SOLID(OCZYWIŚCIE NIE PISZE O TYCH ZŁOMACH ODNAWIANYCH WYSTAWIANYCH NA ALL I PSUJĄCYCH OPINIE).

TELEFON DZIAŁA W KAŻDEJ SIECI.

UWAGA.NIE JEST TO TELEFON PODRABIANY SPROWADZANY-ODNAWIANY Z OBUDOWĄ ZA 1ZŁ.!!! , KTÓRY Z ORYGINALNOŚCIĄ NIE MA NIC WSPÓLNEGO.  A SPRZEDAWANE NA ALL  PRZEZ NACIĄGACZY ZA 240ZŁ I NAWET ZA500ZŁ ODNAWIANE W CHINACH Z PODRABIANYMI PUDEŁKAMI , BEZ USZCZELEK , Z GUMOWYMI OBUDOWAMI I ZATYCZKAMI NIEDOPASOWANYMI Z PODRABIANYM OSPRZĘTEM.!

NA TEJ AUKCJI KUPUJESZ TELEFON POCHODZĄCY Z DYSTRYBUCJI POLSKIEJ .

SPRZEDAJEMY TELEFONY Z MAGAZYNU I ZAMIESZCZAMY PRAWDZIWE ZDJĘCIA I ILOŚCI JAKIE MAMY.

JEST TO 100% ORYGINALNY TELEFON.

NIEUŻYWANY, NIEODNAWIANY, NIEPODRABIANY, NIEDOTYKANY, NIEURUCHAMIANY ITD. W ZAPLOMBOWANYM PUDEŁKU.

TELEFONY JUŻ NIEPRODUKOWANE.

TELEFONY NIEPRODUKOWANE I JUŻ KOLEKCJONERSKIE W STANIE NIENARUSZONYM BĄDŹ BDB(FOLIE,PLOMBY LICZNIKI ROZMÓW ITP), ZE WZGLĘDU NA ICH NIEODNAWIALNĄ WARTOŚĆ KOLEKCJONERSKĄ PROSZĘ O ROZWAGĘ PRZY KUPOWANIU I NIE KUPOWANIE DLA ZABAWY CZY DO OBEJRZENIA !!!AUKCJE TRWAJĄ ZAZWYCZAJ 10 DNI WIĘC MASZ CZAS NA ZADAWANIE PYTAŃ.

PUDEŁECZKO FABRYCZNIE ZAPLOMBOWANE.

ZDJĘCIA PRZEDSTAWIAJĄ DOKŁADNIE ZESTAWY DO SPRZEDAŻY I OTRZYMASZ NIC MNIEJ NIC WIĘCEJ.

W  FABRYCZNIE ZAPLOMBOWANYM PUDEŁECZKU ZNAJDZIESZ.

ŁADOWARKĘ  SAMSUNG

BATERIĘ SAMSUNG

SŁUCHAWKI SAMSUNG

INSTRUKCJA

I NIEUŻYWANY TELEFON SAMSUNG SOLID B2710 Z  FABRYCZNIE OFOLIOWANY

PUDEŁECZKA MOGĄ MIEĆ ŚLADY MAGAZYNOWANIA.

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@COMTER Automat wychwytuje głównie pojedyncze słowa ale i frazy, więc używając słów typu PODRABIANY,SPROWADZANY-ODNAWIANY. oraz: "PODRABIANYMI PUDEŁKAMI , BEZ USZCZELEK , Z GUMOWYMI OBUDOWAMI I ZATYCZKAMI NIEDOPASOWANYMI Z PODRABIANYM OSPRZĘTEM.!"

Ogólnie pisząc jaki nie jest telefon, to automat wychwyci jako opis Twojego telefonu. 

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@COMTER opis oferty powinien opisywać czym sprzedawany produkt jest, a nie czym nie jest. Pisanie o jakiś naciągaczach, własnych domniemaniach jest niepotrzebne. 
Estetycznie również zrezygnowałabym z wielkich liter, ale to nie powoduje błędu. 
Zastanów się proszę, czy jako kupującego taki opis zachęciłby Cię do zakupu? Mnie wręcz przeciwnie.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

COMTER
#9 Pomysłodawca#

Jest u mnie opisany mój sprzeciw wobec podrabianych i oszustów.Co do podrabianych czy odnawianych to nie moje domniemania tylko informacje od moich klientów którzy kupili takie telefony i wystawiają opinie o nich. i zamieszczam linki do wystawianych jako nowe a są używane czy odnawiane. Wystarczy przeczytać komentarze tych i podobnych ofert przykładowe. A do tego kradną zdjęcia ode mnie czy od _fado-fon-.

https://allegro.pl/oferta/telefon-komorkowy-nokia-e52-128-mb-64-mb-3g-czarny-16319419544

https://allegro.pl/oferta/nowa-nokia-6303-komplet-zestaw-gratisy-promo-9397810353

I setki podobnych. I to nie są moje domniemania.

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@COMTER Nikt nie podważa prawdziwości opisu. Ale masz opisać jaki jest telefon, a nie jaki nie jest - bo automat ocenzuruje ci wystawienie aukcji.

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@COMTER w takiej sytuacji należy zgłosić oferty, które Twoim zdaniem naruszają nasze zasady. Przy każdej ofercie jest przycisk "zgłoś naruszenie zasad".
Jeśli oferowany produkt jest opisany jako "nowy", a taki nie jest, to jest to powód do złożenia reklamacji. Mam nadzieję, że Twoi klienci z tego skorzystali.
Nie zmienia to jednak tego, że w opisach Twoich ofert takich informacji nie powinno być.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

COMTER
#9 Pomysłodawca#

Moi klienci wystawiali dziesiątki negatywnych komentarzy że nie nowe tylko stare . Dodałem przykładowe linki podrób. co? Jest ich dziesiątki i codziennie się ukazują. Za buty podrabiane wzięliście się mocno. A co z telefonami? Nic. A poza tym ja chcę napisać to co chcę i więc po co mi cenzura jak piszę prawdę.

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@COMTER Nie możesz napisać tego co chcesz, tylko to, na co ci pozwala serwis. A jasno jest określone - opis sprzedawanego przedmiotu. Poza tym używasz słów, które wyłapie bot i z automatu uzna, że masz wystawiony używany przedmiot, a nie nowy. Niestety zalew chińskiego badziewia jest na całym serwisie - widocznie mają w tym ukryty cel.

COMTER
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję. Poprawię ofertę zgodnie z wskazówkami i liczę , że przejdzie. Dziękuję.

oznacz moderatorów

COMTER
#9 Pomysłodawca#

Jeszcze jeden jest problem. Dlaczego jak wyróżniłem ofertę to po zakończeniu przez cenzurę, nie otrzymałem zwrotu za wyróżnienie? W zestawieniu mam tylko -19,90

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@COMTER w takiej sytuacji otrzymasz proporcjonalny zwrot za wyróżnienie jeśli w ciągu 24h od jej zakończenia nie wznowisz oferty. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

COMTER
#9 Pomysłodawca#

Jaki może mieć cel allegro tolerując oferty podrabiane czy używane wystawiane jako nowe? Sprzedawcy wystawiając wielosztuki  po 140 czy 66 itd telefonów produkowanych 10 lat temu i sprzedając je za 155 zł czy trochę więcej, to już jest naciąganie.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@COMTER Taki opis nie przejdzie bo za bardzo wskazujesz co jest sprzedawane na portalu a wiadomo że ktoś i z tego czerpie zyski . Podróbek i odnawianych podobnych pozycji jest zapewne bardzo dużo że nikt nie jest w stanie wszystkich wskazać a tym bardziej przekonać że to nie jest to za co podaje sprzedawca. 

oznacz moderatorów

COMTER
#9 Pomysłodawca#

Tylko dlaczego komentarze mówiące że używane nie są wskazówką dla allegro do usuwania oferty.?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@COMTER ponieważ poprawność ofert nie jest weryfikowana w taki sposób. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

COMTER
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego po odrzuceniu mojej wyróżnionej  oferty przez allegro na rachunku mam -19,90 a po poprawieniu oferty nie mam już jej wyróżnionej i nie mam zwrotu za tą odrzuconą?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@COMTER nie wznowiłeś jej z tym samym numerem. W takiej sytuacji otrzymasz zwrot opłaty za wyróżnienie.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów