Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Reklamacja towaru wyprodukowana w Polsce została odrzucona przez producenta uszkodzenie mechaniczne .
Wysłaliśmy klientowi informację że producent wykona uszkodzony element ale odpłatnie . Klient to zaakceptował , zaznaczyliśmy reklamację zgłoszona od klienta jako odrzucona. A teraz mamy to jako nie rozwiązana dyskusja , czyli rozumiem że nie można odrzucić żadnej reklamacji ?
@Halfrunt Oczywiście że są wyłączenia. Jeżeli klient odstąpił od umowy, to nie ma prawa reklamować nie swojej własności.
@TechartGSM aaaaaaa
@Halfrunt Cieszę się że można zrozumieć prawo. Jednak jak widzę nie wszyscy tak mają.
@TechartGSM a tam gadasz, ze nie może😉, ja mam teraz podobna sytuację, ale jako kupujący.
Sprzedający oddał mi kasę, bo nie miał towaru, dostał zwrot prowizji, ja mam już kasę na koncie, a w systemie Allegro opcja ZGŁOŚ REKLAMACJĘ... nadal jest dostępna😁, więc mogę sobie kliknąć i składać reklamację na towar który nigdy nie został wysłany
Po zakupie powinny być tylko 3 kafelki dostępne dla klienta:
reklamacja, gwarancja, odstąpienie od umowy.
W zaleznosci od czynników (upływu czasu, konsekwencji wyboru, formy prawnej kupującego) powinny być wygaszane i tyle.
Dodatkowe gmatwanie prostych procesów możma odczytać jako niechęć do części użytkowników portalu.
Pamiętaj jeszcze, że zgodnie z prawem, to ty jako sprzedawca masz dokonać wymiany lub naprawy produktu, a nie producent czy hurtownik (masz jednak prawo do regresu od swojego dostawcy).
A odrzucenie reklamacji przez producenta w zasadzie nie ma najmniejszego znaczenia dla klienta końcowego. To ty musisz odrzucić reklamację i samodzielnie to uzasadnić (decyzja serwisu może mieć charakter pomocniczy).
A i nie wolno ci zmieniać rodzaju reklamacji. Jak kupujący zgłasza reklamację z tytułu niezgodności z umową, to nie możesz zmienić w reklamację gwarancyjną.
Reklamacje z tytułu niezgodności z umową i z tytułu gwarancji są od siebie całkowicie niezależne. Jedna w żaden sposób nie wpływa na drugą.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ile jeszcze razy mam pisać żebyście zamknęli reklamację do zamówienia c212ff80-9861-11f0-97af-5f765086be88 i usunęli ją z listy reklamacji, bo tylko zaśmieca mi widok?
@TechartGSM zajmę się tym.
@TechartGSM mam już informację, że ta informacja wyświetla się u Ciebie, ponieważ nie zaznaczyłeś poprawnie kroków w dyskusji. W pierwszy o odesłaniu towaru, możesz zaznaczyć, że o to nie prosisz, a w drugim wydać decyzję. Sprawdziliśmy i wysłałeś nowy przedmiot, więc możesz wyklikać pozytywną decyzję. Natomiast jeżeli ją odrzucisz, status reklamacji wyświetli się jako ''odrzucona'', a gdy przyjmiesz jako ''uznana''.
@_HolaOla_ Reklamacji nie uznałem. Pisałem już I TO NIE RAZ że nie będę wydawał decyzji reklamacyjnej do bezprawnie złożonej reklamacji. Jakim prawem zezwalacie na takie działania ze strony kupującego?? Powiedz mi proszę na jakiej podstawie WYMAGACIE ode mnie wydania decyzji reklamacyjnej w stosunku do przedmiotu umowy, którą uważa się za niebyłą? Jakaś podstawa prawna? Punkt regulaminu?