Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś u Was zauważył że w dziale elektronika gdzie są obecnie najwyższe prowizje podwyższacie kolejny rok rzędu? z 13 na 15% netto! , do tego podwyżka SMART? Kto to udźwignie? A nie tylko Wy macie wzrost kosztów. ZUS dotyczy każdej JDG, a Wy pobieracie procent, nie stałą opłatę tylko procent! I im wyższa sprzedaż na portalu tym więcej zarabiacie. Czy to tak ciężko zrozumieć, że zamiast dbać o zwiększanie sprzedaży to ktoś u Was wymyślił sobie że im więcej pobierzecie to tym większy zysk będzie. No właśnie nie.. bo od marca wielu sprzedawców tego nie udźwignie.
W wielu działach głównej kategorii Elektronika obecnie przy 10,000 obrotu jest 1300zł netto, a będzie 1500zł netto. Jak łatwo policzyć wzrost samej prowizji to 200zł netto. a więc 200/1300 to ponad 15% wzrost opłat. I to nie jest to ładne 2% tylko ponad 15% więcej. A do tego dochodzą wyższe opłaty za SMART pewnie kolejne 5%. Inflacja w 2024 roku wyniosła 3,6% a Wy podwyższacie opłaty o 20%.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Własny sklep to dobra sprawa ale podstawowa rzecz że ceny muszą po prostu muszą tam być obniżone o marże allegro. Koszty przesyłki to drugorzędna sprawa jeśli wartość sprzedawanych produków jest wysoka. Płatności gotówką to już w sklepach z odbiorem osobistym też powinny być tańsze niż przy użyciu karty. Ja czasem też w chodze na sklepy sprzedawców i w 90% ceny są takie same bo tak wygodniej dla sprzedawcy. Wreszcie rozpoznawalność . Na allegro wszyscy jesteście z allegro . Kupie raz i zapomne no chyba że to są zakupy powtarzające się.
Glownie sprzedaje na koncie arcadegame__pl. Ceny mam nizsze minimum o prowizje, czasem nawet wiecej. Za przesylke w sklepie online w przedziale 50zl-400zl mam 9.99zl do paczkomatu. Powyzej jest za free. Tak, wiekszosc sprzedawcow u siebie nie ma konkurencyjnej ceny, chociaz o koszt allegro i jak to sie nie zmieni to dalej bedzie jak teraz... lament i placz ze na allegro duze koszty...
W jednym dziale mam dwa przedmioty i prowizje 20% wiec cena za przedmiot to 245zl a w sklepie online mam cene 199zl + 9.99zl wysylka, rachunek prosty, 35zl taniej.