anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja allegro

sklep_solpio
#13 Ambasador#

Dzień dobry,

po prostu wyjaśnienia otrzymać od allegro to jest szczyt wszystkiego, sytuacja wygląda następująco dostałem opłatę poniżej 

DPD Operator - opłaty dodatkowe
Numer nadania:

A001KG1442

Nazwa usługi dodatkowej:

Przesyłka niestandardowa

Kod:

AD_NON_STANDARD

45b470f0-d902-11ef-9ebf-f9df31cd0f5d
Identyfikator kupującego:

6580329

Przewoźnik:

ALLEGRO

-19,99 zł

moje pytanie brzmi dlaczego doliczacie kwoty, których nie macie w cennikach i tak nawiasem mówiąc szukam pozycji w cenniku/regulaminie AD_NON_STANDARD nie idzie znaleźć czy ktoś może to wyjaśnić ?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@sklep_solpio Wygląda na dopłatę do przesyłki niestandardowej, w DPD to ponoć stały numer, może liczą, że ktoś nie sprawdzi i się nie połapie. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@SpeedyGonzalezz tyle to wiem, tylko jak widzisz to było nadane poprzez 

Przewoźnik:

ALLEGRO

więc naliczona kwota się nie zgadza bo zgodnie z cennikiem mają 18,49 czy tam ile, dodatkowo nie mają takiej pozycji w cenniku jak ten kod AD_NON_STANDARD

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#
oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@TomBanknoter właśnie to zrobiłeś za mnie dzięki 😉 ciekawe bo od 3 dni nikt mi nie potrafi wyjaśnić skąd ta kwota bo nie posiadają czegoś takiego w cenniku. 

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

O jednak się okazało, że posiadają uwaga uwaga do wszystkich jak wysyłacie allegro one to się sugerują 2 cennikami (regulamin i cennik) Czyli nie wiadomo jaką kwotę liczyć, ale moim zdaniem jak jest napisane allegro one to powinno się liczyć cenę od cennika tego a nie od regulaminu.. a oni liczą tam gdzie więcej wyjdzie 

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

cytuje wypowiedź 

"Wszystkie cenniki są na podstawie aktualnego regulaminu. Regulamin Allegro One nie obowiązuję już w tego typu przesyłkach. Aktualnym i obowiązującym regulaminem jest Allegro Delivery. Metody dostawy Allegro One Box, Allegro One Kurier, Orlen Paczka są jedną usługą pod nazwą Allegro Delivery. Dlatego przesyłane są odpowiedzi na podstawie regulaminu, dlatego też odpowiadam skąd pochodzi adnotacja AD_NON_STANDARD oraz kwota 19,99."

to halo o co kaman jaki cennik trzeba patrzeć jeśli korzystam z usługi allegro one a nie allegro delivery ? xD

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

kolejna aktualizacja wywalili z załącznika nr 4 allegro one cennik 😄 gdzie był niestandard za 18,49 zł ja pindole

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@sklep_solpio Jak mawiał klasyk "we złym rządzie najwięcej praw i rozkazów" 😎

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@TomBanknoter dlatego oni tyle mi nie potrafili wyjaśnić tej sprawy musieli wywalić z załącznika nr 4 ten cennik wiedzieli, że to błąd a mi jeszcze wkręcają "zgodnie z regulaminem allegro delivery" gdzie wcześniej nawet o tym nikt nic nie wspomniał, jak się powoływałem na cennik allegro one haha 

oznacz moderatorów