Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ To jest jakaś kpina, każda złożona przeze mnie reklamacja dotycząca przesyłki jest odrzucana! Teraz złożyłam reklamację ponieważ klient otrzymał od was przesyłkę która z zewnątrz była uszkodzona, karton pognieciony i potargany pomimo oznaczeń Ostrożnie, zawartość oczywiście uszkodzona i połamana w miejscach gdzie były zagniecenia i dziury. A w odpowiedzi treść: "Przykro mi, że Twoja przesyłka AD01B3FQ56 została uszkodzona. Sprawdziłam, że nie uszkodziliśmy jej w czasie transportu. Nie uległa ona uszkodzeniu również w doręczeniu. Dlatego nie uznaję reklamacji." Co to ma byc?!?! Jak niby sprawdziliscie ze to nie kurier ją uszkodził, towarzyszy mu kaemra cały czas gdy rozwozi paczki?? po drugie przeciez klient OTRZYMAŁ ZDEWASTOWANY KARTON TO JAK MOŻECIE PISAĆ ŻE PRZESYŁKA NIE ULEGŁA ZNISZCZENIU PODCZAS DORĘCZENIA??????? PRZECIEŻ JA TAKIEJ PACZKI NIE WYSŁAŁAM NA CO OCZYWIŚCIE MAM TEŻ DOWODY!!!!!!!!
@petinek_pl Podaj numer tego zamówienia. Zweryfikuję to.
@petinek_pl No dobrze, ale z tego, co widzę, ta reklamacja nie została jeszcze rozpatrzona.
Złożyłeś ją drugi raz?
@N_Nitka28 a co macie jakiś system, że pierwsza reklamacja jest zawsze odrzucana?
@RED Nic mi o tym nie wiadomo. Dopytuję @petinek_pl aby dobrze zweryfikować tę sprawę. 🙂
Może to tak jak ze zmianami w katalogu, pierwsze zgłoszenie rozpatruje bot...
@N_Nitka28 ja pierniczę czy ktokolwiek czyta z obsługi co się pisze? No przecież napisałam jaką odpowiedź reklamacyjną dostałam..
Złożyłam raz ale na jej odpowiedź napisałam odwołanie.
@petinek_pl Okej- dzięki za doprecyzowanie. Konsultuję Twoją sprawę.
@N_Nitka28 Ale jak można odrzucić reklamację skoro klient otrzymał pognieciony,rozdarty karton w transporcie? A w odpowiedzi dostaję że sprawdziliście to i paczka nie została uszkodzona w transporcie..
@petinek_pl Rozumiem frustrację. Proszę Cię o cierpliwość- sprawdzam Twoją sprawę.
@N_Nitka28 można by się zasłaniać gdyby z zewnątrz nie było uszkodzeń choć i tak nie powinno być, ale w tym przypadku były ewidentne uszkodzenia opakowania w kilku miejscach.
bo to jest standard allegro delivery
Wszystko niestety się zgadza. Zgodnie z art 87 ust 6 ustawy Prawo pocztowe uszkodzenie przesyłki, które jest widoczne z zewnątrz, należy zgłosić najpóźniej w momencie odbioru.
Natomiast odbiór takiej przesyłki bez zastrzeżeń jest tożsame ze zrzeczeniem się wszelkich roszczeń od przewoźnika i jest to nieodwoływalne. Później nie da się już nic zrobić, prawo nie zezwala.
@petinek_pl Otrzymałam informację, że jeszcze raz przeanalizujemy sprawę i wrócimy do Ciebie z decyzją odwoławczą. W tej sytuacji proszę Cię o cierpliwość. Otrzymasz odpowiedź w mailu.