Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@InPost @Allegro_One - macie na tent temat jakieś dane? Odbierałem wczoraj z Paczkomatu drobną elektronikę - urządzenie było naprawdę nagrzane (bardzo). Fakt to była najwyższa półka ( pod dachem paczkomatu). Sprawdziłem po kilku godzinach w domu - na szczęście działa. Pani odbierająca przede mną - powiedziała że jak odbierała niedawno krem - to jej wypłynął 😲. Jestem w stanie wyobrazić sobie usterki/przygody/zagrożenia przy dostawie poprzez X-maty ( również DHL, DPD itp) kosmetyków, elektroniki, wszystkiego co jest w areozolu, nasion ( o roslinach nie mówię), części gumowych itp...
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ - czy można w opisie umieścić: "ze względu na panujące temperatury - sugeruję wysyłkę kurierem" ? Jeżeli nie, to kto ponosi odpowiedzialność za "stopienie" się produktu ?
Pół żartem / pół serio - wysyłać w takich torbach jak są do mrożonek ? 😉
Ciekawy temat
@pinsplash po mojemu stosowna informacja w zakładce ,,o sprzedającym ,, powinna być wystarczająca do odrzucenia roszczenia klienta jeśli wyraźnie zaniedbał wskazówki .
@pinsplash A może postawić paczkomaty z klimatyzacją > w lecie ustawić na +15 > w zimie na +10 > problem zniknie🤔
@pinsplash Temperatura w lodówce wynosi + 4, więc nie zaszkodzi elektronice czy kosmetykom > natomiast co do możliwości wysyłania do takiego "cuda" trzeba by zapytać konkretnego przewoźnika.
Powiem Ci, że jeszcze nie widziałem takiego patentu > ale są na tym świecie rzeczy, o których się fizjologom nie śniło
@Ziolko39 tu masz mapę lodówkomatów https://inpost.pl/lodowkomaty
@pinsplash Tak jak inne rozwiązania tego typu na polskim rynku — nasze automaty nie są wyposażone w ogrzewane zimą lub schładzane latem skrytki. Obudowa automatu wykonana jest z blachy stalowej malowanej proszkowo, co chroni produkty przez nagłymi zmianami temperatur. Skrytki zachowują wewnątrz temperaturę zbliżoną do temperatury powietrza na zewnątrz.
W opisie nie możesz zawrzeć takiej informacji, ale od tego jest dedykowana zakładka, więc jak masz takie sugestie, to tylko tam możesz o tym wspomnieć.
Jak ktoś sobie taką formą zakupi jajka to przy odbiorze ma już ugotowane i zaoszczędzi na prądzie czy gazie.
@pinsplash etam gorąco - ale może też być mokro 🙂
generalnie czekolady do paczkomatu bym nie zamawiał 🙂
miałem kilka lat temu reklamację zalanej przesyłki wyciągniętej z paczkomatu gabaryt a
szczelna koperta bąbelkowa i produkt w blistrze
kupujący odesłał komplet z opakowaniem - pisał, że paczkomat wręcz pływał
a towar wyglądał jak wydobyty z Titanica
@RED paczkomat ? ,łonebox kiedyś mnie ochlapał przy nadawaniu
@mdrogeria Miałeś 2w1 > nadałeś, a w nagrodę dostałeś darmowy prysznic🤣
To znaczy jak to wyglądało? Kichał 🙂 ?
@serwis-texas był deszcz, spory , otworzyła się skrytka i wylało się z niej jakieś 2 litry wody ,trochę na mnie , dostali gratis wycieranie skrytki szmatą .
Paczkomat paczkomatem, ja dostałem gorący czajnik od kuriera, zwrócić należy uwagę że często cały dzień jeżdżą produkty w nagrzanych samochodach bez klimy na pace
Od 65 do 90 stopni wg artykułów prasowych policji. Takie temperatury zabijają zamknięte w aucie dzieci i psy. W małych osobówkach. Na pace przy większej powierzchni aż tyle nie osiągnie, ale ze 40 może spokojnie nagrzać.
@brakestop @mdrogeria @RED @serwis-texas Ciekawy jestem co będzie jak komuś strzeli w skrytce areozol - lakier do włosów, farba, sprężone powietrze itp....
@pinsplash ..lub jakaś deskorolka, hulajnoga lub inne coś z bateriami LI-ON 😅
Ja wysyłam tylko części samochodowe, więc nie mam obaw o temperatury. Większość czujników, zaworów, elektroniki i części silnikowych czy hamulcowych wytrzymuje do 300 i nawet do 450 stopni. Inaczej jednak ze wszystkim co posiada LCD. W moim aucie wyświetlacze LCD lusterka czy pozostawionej tam komórki zagrzały się nie jeden raz na czarno.
Z racji asortymentu w zeszłym roku w lato miałam w opisie pogrubioną czcionką że ze względu na temperatury niezalecana dostawa do automatów. Nie dość że nikt tego nie czytał to Allegro usuwało takie opisy. Jak ktoś nie myśli i chce sobie kupic kosmetyki do nagrzanego automatu to jego sprawa ale w tej chwili (wakacje) jest ogrom nieodebranych paczek, które do nas wracają po 2 dniach (a po weekendzie często dłużej) leżenia w takich nagrzanych automatach i naprawdę nie wiem co z tym robić. Kupujący nie odbierają, potem zgłaszają zwroty i zadowoleni a my zostajemy z kosmetykami czy jeszcze gorzej - suplementami diety - które sobie leżały w ciepłej skrytce.