anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W jakim celu powstało Allegro Delivery?

serwis-texas
#21 Demiurg#

Witam wszystkich serdecznie

Moje pytanie jest takie. W jakim celu powstał ten niefizyczny twór? Ani to żadna usługa, jakaś nazwa marketingowa też chyba nie. W ogóle nie rozumiem tego czegoś. Naprawdę nie staram się obrazić ten pomysł tylko zwyczajnie nie wiem co to jest. Do rzeczy.

Mamy ofertę o nr 14655907773 w cenniku typowym pod SMART bez OwP. Jest tam tylko Allegro DHL Kurier bo wcale nie trzeba mieć dwóch kurierów do spełnienia wymogów. Oczywiście DHL jest poza AD no bo bez punktów obyć się musi. No i proszę wkładamy do koszyka i SMART działa.

Mamy ofertę nr 14876329638 w cenniku typu full AD no bo część mała. Wkładamy do koszyka i cyk SMART działa.

No dobra, to wkładamy obie oferty do koszyka i SMART ginie. Dlaczego? Bo Allegro DHL Kurier (AD) to nie to samo co Allegro DHL Kurier. Jak coś poknociłem to mnie wytłumaczcie, będę się kajał!

Powtarzam pytanie, serio, nieprześmiewczo. Co to jest Allegro Delivery?

Moderację wywołam tylko żeby pokazać przykład.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Pozdrawiam wszystkich 🙂

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

kostas11
#21 Demiurg#

@serwis-texas Allegro Delivery = Dostawy Allegro 🙂

Ma na celu dobranie najlepszych i najszybszych metod dostawy, miedzy sprzedawcą a kupującym, pomysł zrozumiały i dobry a wykonanie jakie mamy takie mamy 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@serwis-texas to dwa te same numery ofert

@serwis-texas  napisał(a):

Witam wszystkich serdecznie

Moje pytanie jest takie. W jakim celu powstał ten niefizyczny twór? Ani to żadna usługa, jakaś nazwa marketingowa też chyba nie. W ogóle nie rozumiem tego czegoś. Naprawdę nie staram się obrazić ten pomysł tylko zwyczajnie nie wiem co to jest. Do rzeczy.

Mamy ofertę o nr 14876329638 w cenniku typowym pod SMART bez OwP.  Jest tam tylko Allegro DHL Kurier bo wcale nie trzeba mieć dwóch kurierów do spełnienia wymogów. Oczywiście DHL jest poza AD no bo bez punktów obyć się musi. No i proszę wkładamy do koszyka i SMART działa.

Mamy ofertę nr 14876329638 w cenniku typu full AD no bo część mała. Wkładamy do koszyka i cyk SMART działa.

No dobra, to wkładamy obie oferty do koszyka i SMART ginie. Dlaczego? Bo Allegro DHL Kurier (AD) to nie to samo co Allegro DHL Kurier. Jak coś poknociłem to mnie wytłumaczcie, będę się kajał!

Powtarzam pytanie, serio, nieprześmiewczo. Co to jest Allegro Delivery?

Moderację wywołam tylko żeby pokazać przykład.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Pozdrawiam wszystkich 🙂

to chyba jest uzależnione od ustawienia cenników dostaw

jak masz ustawione w 14876329638 i 14662243970

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Client:44052296 

Ale to zwaliłem. Oferta nr 14655907773 jaka pierwsza. Dzięki za poprawienie.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@serwis-texas poczekaj od czerwca DHL będzie tylko w AD jak było z Orlenam, DHL będą mogli se zostawić tylko na umowach własnych poza Smart 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@kostas11 

No to ja wtedy wypadam poza SMART dla asortymentu powyżej gabaryty paczko automatów.  Płakał nie będę.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:44052296   "...to chyba jest uzależnione od ustawienia cenników dostaw"

A co niby mnie klienta obchodzą cenniki dostaw?  Jeżeli wybieram Delivery  to mam prawo liczyć na kompletną obsługę w rozsądnej akceptowanej cenie.  Oni tego nigdy nie ogarną zbyt wiele zmiennych różni dostawcy, różni przewoźnicy,  różne cenniki  różne parametry przesyłek. 

Póki co jednak wolę Inpost,  tam przynajmniej jest wszystko czytelne, w języku polskim, zrozumiale, konkretnie.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@br. obecnych kupujących nic nie obchodzi. Bazują na przekazie obrazkowym (reklamy) 😒

Za cennik odpowiada sprzedawca wiec możliwe, że został źle skonfigurowany.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:44052296   Skuteczność reklam też nie trwa wiecznie,  ja aktualnie obserwuję  jak właśnie znikają z mapy kolejne sklepy Media  mimo  ciągłej  i natrętnej reklamie.

A czy dawny słynny Media Markt jeszcze istnieje?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@br.  napisał(a):

@Client:44052296   "...to chyba jest uzależnione od ustawienia cenników dostaw"  Oni tego nigdy nie ogarną zbyt wiele zmiennych różni dostawcy, różni przewoźnicy,  różne cenniki  różne parametry przesyłek. 

Czytałeś regulamin i ideę tej dostawy ? jedna cena, jednakowe parametry 🙂

Wartość zamówienia w przedziale Opłata brutto poza Allegro Smart!

Niezależnie od wartości zamówienia 10,99 zł za każdą Przesyłkę

Allegro One Box, Allegro One Punkt, Allegro Automat Orlen Paczka, Allegro Odbiór w Punkcie Orlen Paczka, Allegro Automat DHL BOX 24/7, Allegro Odbiór w Punkcie DHL - przesyłka do 20 kg wagi rzeczywistej lub wymiarowej, max. wymiary przesyłki (w mm) wraz z opakowaniem (wysokość x szerokość x długość): Gabaryt S: 80 x 380 x 640 Gabaryt M: 190 x 380 x 640 Gabaryt L: 410 x 380 x 640

________
Κώστας
oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Client:44052296 

No wiadomo że jest. Dla dużej części (14662243970) mam Allegro DHL Kurier poza Allegro Delivery, bo nie mogę mieć OwP.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

Mogę Was prosić o edycja posta głównego z

Mamy ofertę o nr 14876329638 w cenniku typowym pod SMART bez OwP.

na

Mamy ofertę o nr 14655907773 w cenniku typowym pod SMART bez OwP.

Dziękuje 🙂

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#
oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T 

A poczekam już. Ta funkcja kojarzy mi się jednak z łamaniem przez autora regulaminu.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

Allegro Delivery docelowo wyeliminować inposta z usług serwisu, jest to robione kosztem sprzedawców, którzy są obarczani za ułomne działanie tego twora, Kupującym wmawia się, że jest to super usługa pozycjonując ją wyżej niż w/w przewoźnika

Na pocieszenie dodam, że inpost podobnie budował swoją pozycję, kosztem poczty polskiej

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@RED 

Red, jasne. Tylko z jednej mańki robimy SMARKA za 39 zł czy tam ileś dla nowych a z drugiej ograniczamy jego możliwość użycia. Odnoszę wrażenie że to nie jest celowe tylko tego nie przemyśleli.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@serwis-texas  Absolutnie nie zgadzam się z twoim kajaniem się.  Klient kupujący osobno czyta cenniki dostaw bo chce żeby było taniej.  Jeżeli wybiera Delivery to Allegro jako doskonały dostawca powinien mu dostarczyć oba przedmioty w rozsądnej cenie, najlepiej w smart.

Ja nie widzę przeszkód zeby drobny przedmiot zmieścić w jednej paczze z droższym przedmiotem i oba uznać smart.

Jeżeli Delvery tego nie potrafi to pozostaje aktualne pytanie: po co je stworzono?

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@br. 

Z tym kajaniem to ja się obawiałem tylko że mi już mózg nie pracuje. Mamy dużo pracy i tworzyłem to mocno na szybko.  🙂

Przypominam tylko, dla dużego asortymentu nie ma Allegro Delivery, jest Allegro Kurier DHL.

oznacz moderatorów