Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wiecie co ? zaczynam mieć dość. Chciałbym poznać stanowisko allegro w sprawie nieprawidłowości w katalogu.
Pierwszy przykład:
Produkt w katalogu: Florovit obornik bydlęcy granulowany 20l - dwie najtańsze oferty - obornik tej samej marki ALE 10 LITRÓW. TOP OFERTA : OBORNIK 10 LITRÓW
Kolejny przykład:
Produkt : FLOROVIT OBORNIK GRANULOWANY BYDLĘCY PRO NATURA 10l ( tu powinny być podpięte produkty z przykładu wyżej)
TOP OFERTA :https://allegro.pl/oferta/obornik-granulowany-bydlecy-10l-nawoz-naturalny-ekologiczny-17344869126
ZUPEŁNIE INNA TAŃSZA MARKA
TAKICH PRAKTYK JEST MNÓSTWO
Wiec mam pytanie do @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ oraz @k_owczarek1
Czy allegro zamierza coś z tym zrobić??????
Schowaliście wszystkie oferty pod jedną TOP OFERTĄ a teraz te TOP OFERTY wyglądają tak jak to Wam pokazałem powyżej.
Po co mam robić atrakcyjną cene skoro ktoś podpina produkt połowe mniejszej objetości albo zupełnie innej marki i to JEGO produkt jest widoczny ????????
Czy mamy zacząć stosowac te same praktyki i podpinac sie pod inne droższe produkty aby nasze były widoczne ??????????
Wytłumaczcie mi prosze jaki jest sens tego co zrobiło allegro ( widok produktowy) jeśłi nie potrafi tego poprawnie wprowadzić?????????
Kolejne pytanie . Czy w obecnej sytuacji JEST SENS planować dalszy rozówj na allegro ? czy juz całkiem gdzieś indziej sie przenieść ??????
Zauważcie że nie mam problemu z kosztami , prowizjami, obsługą klienta, dyskusjami , jakoscią sprzedaży ani innymi kosztami i wymaganiami allegro. Mam problem WYŁĄCZNIE Z JAKOŚCIĄ USŁUGI jaka oferuja platforma.
Rozumiem oczekiwania allegro wobec użytkowników. Natomiast w zwiazku z kosztami które już przekraczaja 20% wartości BRUTTO sprzedaży ORAZ KOSZTÓW WYSYŁKI. Chyba mamy prawo oczekiwać iż usługi dostarczone przez allegro bedą choćby przywoitej jakości i bedą pozwalały na uczciwą sprzedaż
Dla jasności od trzech dni zgłaszałem oferty przez system a one nadal są w najlepsze TOP OFERTAMI
Licze na jakies rzetelne odniesienie sie do poruszonej kwestii.
Z góry dziekuje.
@_Likos_ nie licz na jakieś .... szkoda czasu i nerwów , ja już odpuściłem i biorę to takim jakie jest ,wpisy tutaj kończą się wklejonym zdaniem ,, przekazałam do weryfikacji ,, ...i tyle
@mdrogeria tylko jak to ma tak wyglądac to są dwa wyjścia
1) jeśłi planujesz zwiekszac sprzedaż na allegro to także podpinać sie pod inne oferty
2) nie planować żadnego rozwoju na allegro. Wystawić oferty i niech sie dzieje Wola Nieba. , a wszystkie siły i srodki finansowe przeznaczyć na rozwój innch kanałów sprzedaży.
Dlatego chciałbym jakiejś jasnej informacji czy allegro zamierza coś z tym zrobić czy też mam sobie odpuścic
@_Likos_ 1. już dawno przestałem zwiększać , aktualnie utrzymuję konto na jakimś tam poziomie na wszelki wypadek jak trafi się coś z pod dużego palca .
2. j/w +,,wszystkie siły i srodki finansowe przeznaczyć na rozówj innch kanałów sprzedaży.,,
@_Likos_ Zacznij robić to co konkurencja, skoro ich nie tykają. Inaczej zostaniesz zadeptany i nikt się nie przejmie. Zgłaszania takich ofert mam wrażenie allegro też nie lubi. Reszta to ad.2.
@_Likos_ ja działam w trybie 2 😄 podniosłem ceny żeby się opłacało wisi co wisi, sprzeda się to się sprzeda koniec z zabawą i robieniem za miskę ryżu 😞
2) nie planować żadnego rozwoju na allegro. Wystawić oferty i niech sie dzieje Wola Nieba. , a wszystkie siły i srodki finansowe przeznaczyć na rozwój innch kanałów sprzedaży.
Katalog u mnie działa podobnie, połączone sa produkty sprzedawane na sztuki mimo że są oryginalne w paczkach po 10 😞
Do tego przeliczyłem po 2 tygodniach opłaty i żeby zarobić na allegro 20 % musiałem dać marżę 58 % 😞 dopłaty do smarta zabijają atrakcyjność ofert na allegro 😞
Nie licz na merytoryczną odpowiedź.
Allegro stworzyło bubel, ale się do tego nie przyzna, bo przecież jak by to wyglądało wizerunkowo, gdyby się wycofali z tak "fantastycznych" zmian?
Już od dawna nie panują nad b u r d e l e m, jaki stworzyli, ale muszą brnąć dalej, zamiast przyznać się do błędu i zaorać katalog produktowy, który zwyczajnie NIE DZIAŁA PRAWIDŁOWO, więc jest bezużyteczny.
@_Likos_ Cały czas weryfikujemy ofert oraz ich prawidłowe łączenie z katalogiem. Niestety przez wolumen ofert oraz produktów nie jesteśmy w stanie wyłapać wszystkiego od razu. Dzięki za zgłoszenie. Skierowałam sprawę do odpowiedniego zespołu.
@w_kiwi przecież to było do przewidzenia, u mnie to samo w katalogach taki bajzel że głowa boli co tam jest połączone, a to walka z wiatrakami, my zgłaszamy, Wy usuwacie a za tydzień znowu coś innego popodpinane 😞
@w_kiwi przepraszam Cie ale z całym ogromnym szacunkiem do naszej moderacji. Wiem że nie jesteście niczemu winni lecz jesteście na pierwszej inni frontu.
Dla mnie to nie w porządku jeśli allegro robi coś, wymusza na sprzedawcach a potem NIE PANUJE NAD TYM.
Pół roku pozycjonuje sobie ofertę aby była duża sprzedaż i oferta była TOP w momencie największej sprzedaży. Zamawiam ponad 100 PALET jednego produktu. Za który musze zapłacić. I nagle ktoś sie podpina z zupełnie innym połowę tańszym produktem i dostaje TOP OFERTE. Nasza oferta jedna z najlepszych na rynku JEST SCHOWANA. Trzy dni zgłaszamy błędna ofertę I NIC sie nie dzieje
To co zrobiono to już nie jest błąd czy olewanie małego sprzedawcy. To już jest BARDZO POWAŻNE ZANIEDBANIE jeśli chodzi o jakość usługi allegro przez które ponosimy realne duże straty
Postaw się teraz na naszym miejscu bo w grę nawet na kilku produktach wchodzą setki tysięcy złotych.
Czy allegro dla takich sprzedawców jak my jest wiarygodnym partnerem ?
Czy możemy myśleć i planować dalszy rozwój na allegro ?
Ehh być może dla Was to tylko źle podpięta oferta a dla nas to jest pól roku włożonej pracy i mnóstwo włożonych pieniędzy
Wiec oczekuje odpowiedzi czy w związku z takimi sytuacjami allegro ma zamiar zadziałać systemowo aby się nie pojawiały ? czy też mamy dołączyć do grupy sprzedawców którzy podpinają się nieprawidłowo pod dużo droższe produkty i generalnie odpuścić sobie poważne i odpowiedzialne podejście do sprzedaży na allegro ?
Bo w obecnej sytuacji nie wiem jak dalej traktować sprzedaż na allegro
@k_owczarek1 mysli nad programem "rekompensaty dla sprzedawców z powodu błędów katalogu i produktyzacji" na razie jej budżet nie dopina się o półtora miliarda złotych.... @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ @msniezek - zdaje się że macie w ręku dowód waszego własnego allegrowego sabotażu wobec sprzedawcy i wydaje mi się ze wobec bezczynności przy zgłaszaniu - sąd by Wam nie popuścił....
@RED @_Likos_ @pinsplash @cztery_bez_atu @Bayerowsky dzięki za podzielenie się swoimi doświadczeniami – rozumiem, że takie sytuacje mogą być naprawdę frustrujące. Jeśli w Katalogu Produktów pojawiają się błędy, najlepiej zgłaszać je bezpośrednio przez dedykowane do tego miejsce. Im więcej szczegółów, tym szybciej zespół będzie mógł to zweryfikować - ze względu na ilość zgłoszeń, czas może się wydłużyć.
Dzięki za Wasz głos, każde takie zgłoszenie pomaga nam w doskonaleniu!
@gdvorek My mamy poprawiać katalog, a jakie oferujecie wynagrodzenie za zgłaszanie 😄
@gdvorek dedykowane CO??? Ty sobie kpisz? to dedykowane cudo nie istnieje , to co wklejam poniżej zgłaszane było już z półtora roku temu i dalej sobie z Waszego katalogu bimbają , a ja również bimbam sobie od pewnego czasu razem z nimi ,a takich bimbaczy coraz więcej i Was @_Likos_ @datsun1931 @kostas11 również zapraszam do elitarnego grona ,,,bimbaczy,,,,
@mdrogeria @gdvorek tak z brzegu losowe oferty 🙂 UOKIK by miał radochę, opinie łamią wszelkie prawo, są mało wiarygodne a nawet wprowadzają w błąd konsumentów przy takim połączeniu katalogu 🙂
@mdrogeria @kostas11 zgłosiłam podane przez Was przykłady.
Jeśli zgłosicie oferty błędnie połączone z produktem, a nie zostaną podjęte działania, możecie do nas napisać, sprawdzimy, dlaczego tak się stało.
Allegro nie jest wiarygodnym partnerem bo niewiemy co zrobia jutro, kazda zmiana jest nie ulepszeniem a tylko utrudnieniem sprzedazy i zakupów dodatkowa jest nie ekoligiczna bo tworzy problemy i zwroty a zwiazane z tym zanieczyszczenia i smieci, pobiera wysoką prowizje za transakcje mimo to w mojej opini to serwis z bardzo słaba jakośćią, katalog produktów to w duzej mierze masa błedów wprowadzajace kupujacych w błąd, wyszukiwarka ktora nie działa wpisując kluczowe słowa, a prognozowany czas wysylki to manipulacja ktora kłamie i oczernia firmy wysyłkowe i sprzedawców. Najlepiej traktowac ten serwis jako dodatek i szanowac sie trzymajac normalna cene produktu na ktorej zarabiamy a nie wegetujemy.
Oj uważaj, dziwne trochę, że Cię jeszcze nie zablokowali p. Śnieżek i ekipa. Oni nic innego nie potrafią, jedynie kasować wątki i zamykać usta takim niepokornym. 🙂
@_Likos_ Jak prześledzisz historię 25 lat allegro, to musisz czuć się oszukany,
serwis niszczy wszystko to, na co pracował całymi latami
co zostało z haseł np:
- dostałeś niechciany prezent sprzedaj go na allegro?
- stwórz ładną ofertę sprzedasz więcej
- nie zakładaj swojego sklepu internetowego - twój sklep na allegro wystarczy?
- spersonalizuj swoją sprzedaż w serwisie?
Ja widzę obecnie planowaną eliminację różnorodności sprzedawców i ich oferty poprzez
usuwanie wszystkiego i wszystkich indywidualności
do tego serwis w wielu elementach sam się zakiwał
do tego niezrozumiały pęd do budowania wartości poprzez łamanie prawa czy działanie w szarej strefie lub wpędzanie użytkowników w problemy prawne
bo jak nazwać praktyki opisywane przez @_Likos_?
- wprowadzenie konsumentów w błąd co do właściwości oferty
- czyny nieuczciwej konkurencji - podszywanie się pod firmy i produkty
- zmienianie ofert sprzedawców przez zmiany w katalogu produktów
- cenzura w opisach ofert
@RED chciałem zwrócić uwagę na jeszcze jeden problem.
Co miesiąc otrzymuje Faktury z pozycją : "Zapewnienie funkcjonalności i usług dostępnych na
platformie handlowej Allegro (allegro.pl)"
Jak dla mnie biorąc pod uwagę to co opisałem. Biorąc pod uwagę to że my ze swej strony akceptujemy umowę z allegro ( regulamin) i sie z niej wywiązujemy oraz dostosowujemy do warunków określanych przez allegro lecz to serwis nie jest w stanie zapewnić odpowiedniej ( zgodnej z umową) funkcjonalności oraz jakości usług rozważam na ile zasadne jest uznawanie takich faktur.
Ponieważ działania dopuszczone przez allegro utrudniają lub wręcz uniemożliwiają prowadzenie normalnej sprzedaży ( jeśli Twoja prawidłowa oferta jest chowana pod błędną ofertą kogoś innego - to to nie jest zapewnieni prawidłowej funkcjonalności.
Tak wiem że serwis pobiera od razu swoje opłaty niemniej zawsze można wystąpić o ich skorygowanie.
Póki co mam bardzo dużo pracy lecz jak trochę przepchnę sezon i nic się nie poprawi w działaniu allegro to spróbuje póki co trochę popisać bezpośrednio z allegro i zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo prawdopodobnie niestety dziewczyny z Gadane mimo szczerych chęci niewiele będą w stanie pomóc Liczę jeszcze po cichu na @k_owczarek1
My w tym momencie mamy zamówionego towaru na kilkaset tysięcy który miał być pod najbliższe 2-3 tygodnie pod allegro lecz już dziś zacząłem uruchamiać inna kanały sprzedaży bo tutaj niestety nic się nie da zaplanować przynajmniej dopóki to działa tak jak w tym momencie