Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Szanowne Panie oraz Panowie moderatorzy - w dniu dzisiejszym otrzymałem wiadomość meilową takiej treści :
"od 22 września przesyłki, które wysyłasz metodą dostawy Allegro One (Punkt, Box) w ramach Allegro Delivery, będzie odbierać od Ciebie również kurier ORLEN Paczki. Tych przesyłek nie nadasz w automacie paczkowym ani punkcie nadań. "
i dalej piszecie :
" Przesyłki, które wysyłasz metodą Allegro One (Punkt, Box), możesz:
Przesyłki Allegro One (Punkt, Box) nadasz również podczas bezpłatnego podjazdu kuriera ORLEN Paczki. Nie nadasz ich w automacie paczkowym Allegro One Box ani punkcie Allegro One Punkt
Czy Allegro zechciało by doprecyzować których przesyłek już nie nadam w zielonym paczkomacie Allegro oraz paczkomacie Orlenu jak również paczkomacie DHL ??????
Treść meila jest tak zawiła że ciężko zrozumieć co autor miał na myśli ......................
@kakabe_2007 dobrze że zrezygnowałem z Allegro Delivery bo to już przestaje być śmieszne, ciągłe zmiany, bałagan w firmie, latanie z paczkami co róż gdzie indziej, masakra 😞
Co ciekawe nie wiem jak Orlen to ogarnie, u mnie na rejonie mają problemy logistyczne 😞
,,Polacy nie gęsi ....,,
@mdrogeria - przeczytaj treść wiadomości a na pewno zmienisz zdanie 🤣
Za moich szkolnych czasów poloniści kładli nacisk na jasne i klarowne przekazywanie wiadomości ...... no ale to było w latach 60'tych ubiegłego wieku .........
@kakabe_2007 tak , mój przekaz rzeczywiście jest nie do końca zrozumiały , ale ty powinieneś zatrybić ,
ha .. piękne lata 60-te , drewniane piórniki , liczydełka , liniuszki ..., teraz siedzi niedouczony ,, grzejstołek , ,wspomagany przez AI i Masz to co Masz .
@mdrogeria - spokojnie wszystko zrozumiałem ..... gorzej z młodzieżą .........
""A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają!"
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Czy jest szansa na uzyskanie wyjaśnienia ????
@kakabe_2007 Oni sami nie wiedzą co napisali , musisz cierpliwie poczekać, może jeszcze we wrześniu wpadną na trop , na Mikołajki przetłumaczą na swój i kole Nowego Roku otrzymasz wymijającą odpowiedź .
@kakabe_2007 Piękne przypomnienie, to zupełnie tak samo jak obecnie język angielski na Allegro. Mało kto rozumie o co chodzi ale obowiązuje. Na przykład Allegro Delivery.
@kakabe_2007 Już wyjaśniam 😉
Przesyłki, które wysyłasz metodą dostawy Allegro One (Punkt, Box) w ramach Allegro Delivery, będzie odbierać od Ciebie również kurier ORLEN Paczki.
Paczki, które nie są oznaczone jako Orlen (czyli zwykłe Allegro One) można nadawać w automatach, punktach lub poprzez zamówienie darmowego podjazdu
Nowe zasady zostaną wprowadzone dla wybranej grupy sprzedających, którzy dostali maila. Jeżeli nie dostaliście go- ta zmiana Was nie dotyczy.
Natomiast:
Automaty ORLEN Paczka – działają normalnie, ale tylko dla przesyłek oznaczonych jako „Allegro Automat ORLEN Paczka” lub dla przesyłek na Twojej własnej umowie z ORLEN.
Automaty DHL – tu nic się nie zmienia. Jeśli klient wybierze dostawę DHL (automat, punkt, kurier), to nadal nadajesz normalnie tak, jak do tej pory.
@N_Nitka28 Szanowna Pani - metodą kopiuj i wklej odpowiedziała Pani na moje pytanie .......
Wszystkie przesyłki mają oznaczenia Allegro One ( Punkt, Box)
Jak przeciętny sprzedawca ma rozróżnić gdzie mogę nadać przesyłki ??????????????????
Czy jest możliwość wyłączenia nadawania przesyłek poprzez odbiór kuriera ???????
Ja mam około 1 km do "centrum" paczkomatów - InPost, DHL, Orlen, OneBox, DPD i zorganizowane mam to tak że wszystkie przesyłki nadaję w jednym miejscu bez czekania na jaśnie Pana Kuriera któremu nie będzie się chciało podjechać po jedną czy dwie przesyłki ..........
Wychodzi na to że trzeba będzie zrezygnować z metody DELIVERY .......
@N_Nitka28 Piszesz cyt ,,Allegro One (Box, Punkt) nie nadasz już samodzielnie w automatach Allegro One Box ani w punktach Allegro One Punkt.,,
są jeszcze punty Pick-up oraz automaty DPD , czy tam również nie nadam łonów ?
Piszesz o DPD , co wobec tego z łonami w ramach UPS ?
@mdrogeria - czyżby Allegro chciało pozbyć się swoich paczkomatów ........🤔
@kakabe_2007 teraz będzie bajzel , kurier podjedzie , albo i nie ,zależy którą nogą wstanie . W większych miejscowościach może problem i niewielki , ale jak będzie miał jechać ze 20km po 1 paczkę to zapewne se odpuści .
@N_Nitka28 Dlaczego Pani oznaczyła wątek jako rozwiązany ???? Przecież nic Pani nie wyjaśniła poza tym że metodą kopiuj - wklej zacytowała Pani treść melia ????? Dalej nie wiemy jak będzie odbywało się nadawanie przesyłek ..... @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@N_Nitka28 daj Olę lub Monikę jeśli są ..plese .🙄
@mdrogeria Dla dużych firm moze i niewielki problem. Ale dla JDG? Dotychczas nie zamawiałem kuriera, bo wszystko nadawałem w automatach. Co teraz? DPD gdzieś przyjmą, ale UPS? Naprawdę umilają nam tu życie bezustannie a od ciągłych i nagłych zmian kręci się w głowie.
@Mido coś tu nie hallo , co z automatami , które są poza zasięgiem kuriera łone ?
@mdrogeria U mnie nie ma Kuriera One ... i co wtedy mam zrobić i gdzie nadać przesyłkę skoro nie mogę umieścić jej w paczkomacie a punktów One też u mnie nie ma ....... mam jechać do Gdańska - 220 km ????
@kakabe_2007 też jestem poza zasięgiem dlatego pomysł wydaje mi się absurdalny.