anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana metod nadawania przesyłek DELIVERY

MAMY ROZWIĄZANIE!
kakabe_2007
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Szanowne Panie oraz Panowie moderatorzy - w dniu dzisiejszym otrzymałem wiadomość meilową takiej treści :

"od 22 września przesyłki, które wysyłasz metodą dostawy Allegro One (Punkt, Box) w ramach Allegro Delivery, będzie odbierać od Ciebie również kurier ORLEN Paczki. Tych przesyłek nie nadasz w automacie paczkowym ani punkcie nadań. "

i dalej piszecie :

" Przesyłki, które wysyłasz metodą Allegro One (Punkt, Box), możesz:

• nadać w automacie paczkowym Allegro One Box
  • nadać w punkcie Allegro One Punkt
  • przekazać kurierowi DPD podczas bezpłatnego podjazdu.i dalej :
    Co się dla Ciebie zmieni od 22 września

Przesyłki Allegro One (Punkt, Box) nadasz również podczas bezpłatnego podjazdu kuriera ORLEN Paczki. Nie nadasz ich w automacie paczkowym Allegro One Box ani punkcie Allegro One Punkt

Czy Allegro zechciało by doprecyzować których przesyłek już nie nadam w zielonym paczkomacie Allegro oraz paczkomacie Orlenu jak również paczkomacie DHL ??????

Treść meila jest tak zawiła że ciężko zrozumieć co autor miał na myśli ......................

oznacz moderatorów
68 ODPOWIEDZI 68
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 dobrze że zrezygnowałem z Allegro Delivery bo to już przestaje być śmieszne, ciągłe zmiany, bałagan w firmie, latanie z paczkami co róż gdzie indziej, masakra 😞

Co ciekawe nie wiem jak Orlen to ogarnie, u mnie na rejonie mają problemy logistyczne 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

,,Polacy nie gęsi ....,,

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@mdrogeria  - przeczytaj treść wiadomości a na pewno zmienisz zdanie 🤣

Za moich szkolnych czasów poloniści kładli nacisk na jasne i klarowne przekazywanie wiadomości ...... no ale to było w latach 60'tych ubiegłego wieku .........

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 tak , mój przekaz rzeczywiście jest nie do końca zrozumiały , ale ty powinieneś zatrybić ,

ha .. piękne lata 60-te , drewniane piórniki , liczydełka , liniuszki ..., teraz siedzi niedouczony ,, grzejstołek , ,wspomagany przez AI i Masz to co Masz .

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@mdrogeria  - spokojnie wszystko zrozumiałem ..... gorzej z młodzieżą .........

""A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają!"

"Polacy nie gęsi":
Słowo "gęsi" jest tutaj użyte jako przymiotnik i oznacza "gęsi język". Gęganie gęsi jest symbolem niezrozumiałego, a w tamtych czasach też powszechnego w użyciu przez wykształconych ludzi, języka łacińskiego
oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Czy jest szansa na uzyskanie wyjaśnienia ????

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 Oni sami nie wiedzą co napisali , musisz cierpliwie poczekać, może jeszcze we wrześniu wpadną na trop , na Mikołajki przetłumaczą na swój i kole Nowego Roku otrzymasz wymijającą odpowiedź .

mdrogeria_0-1757943953747.jpeg

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007   Piękne przypomnienie, to zupełnie tak samo  jak obecnie  język angielski na Allegro.  Mało kto rozumie o co chodzi ale obowiązuje.  Na przykład  Allegro Delivery.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@kakabe_2007 Już wyjaśniam 😉 

Przesyłki, które wysyłasz metodą dostawy Allegro One (Punkt, Box) w ramach Allegro Delivery, będzie odbierać od Ciebie również kurier ORLEN Paczki. 

Paczki, które nie są oznaczone jako Orlen (czyli zwykłe Allegro One) można nadawać w automatach, punktach lub poprzez zamówienie darmowego podjazdu

Nowe zasady zostaną wprowadzone dla wybranej grupy sprzedających, którzy dostali maila. Jeżeli nie dostaliście go- ta zmiana Was nie dotyczy

Natomiast:

• Automaty ORLEN Paczka – działają normalnie, ale tylko dla przesyłek oznaczonych jako „Allegro Automat ORLEN Paczka” lub dla przesyłek na Twojej własnej umowie z ORLEN. 

• Automaty DHL – tu nic się nie zmienia. Jeśli klient wybierze dostawę DHL (automat, punkt, kurier), to nadal nadajesz normalnie tak, jak do tej pory.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@N_Nitka28 Szanowna Pani - metodą kopiuj i wklej odpowiedziała Pani na moje pytanie .......

Wszystkie przesyłki mają oznaczenia Allegro One ( Punkt, Box)

Jak przeciętny sprzedawca ma rozróżnić gdzie mogę nadać przesyłki ??????????????????

Czy jest możliwość wyłączenia nadawania przesyłek poprzez odbiór kuriera ???????

Ja mam około 1 km do "centrum" paczkomatów - InPost, DHL, Orlen, OneBox, DPD i zorganizowane mam to tak że wszystkie przesyłki nadaję w jednym miejscu bez czekania na jaśnie Pana Kuriera któremu nie będzie się chciało podjechać po jedną czy dwie przesyłki ..........

Wychodzi na to że trzeba będzie zrezygnować z metody DELIVERY .......

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 Piszesz cyt ,,Allegro One (Box, Punkt) nie nadasz już samodzielnie w automatach Allegro One Box ani w punktach Allegro One Punkt.,,

są jeszcze punty Pick-up oraz automaty DPD , czy tam również nie nadam łonów ?

Piszesz o DPD , co wobec tego z łonami w ramach UPS ?

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@mdrogeria - czyżby Allegro chciało pozbyć się swoich paczkomatów ........🤔

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 teraz będzie bajzel , kurier podjedzie , albo i nie ,zależy którą nogą wstanie . W większych miejscowościach może problem i niewielki , ale jak będzie miał jechać ze 20km po 1 paczkę to zapewne se odpuści .

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@N_Nitka28 Dlaczego Pani oznaczyła wątek jako rozwiązany ???? Przecież nic Pani nie wyjaśniła poza tym że metodą kopiuj - wklej zacytowała Pani treść melia ????? Dalej nie wiemy jak będzie odbywało się nadawanie przesyłek .....  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 daj Olę lub Monikę  jeśli są ..plese .🙄

oznacz moderatorów
Mido
#12 Orędownik

@mdrogeria Dla dużych firm moze i niewielki problem. Ale dla JDG? Dotychczas nie zamawiałem kuriera, bo wszystko nadawałem w automatach. Co teraz? DPD gdzieś przyjmą, ale UPS? Naprawdę umilają nam tu życie bezustannie a od ciągłych i nagłych  zmian kręci się w głowie.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mido coś tu nie hallo , co z automatami , które są poza zasięgiem kuriera łone ?

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@mdrogeria U mnie nie ma Kuriera One ... i co wtedy mam zrobić i gdzie nadać przesyłkę skoro nie mogę umieścić jej w paczkomacie a punktów One też u mnie nie ma ....... mam jechać do Gdańska - 220 km ????

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kakabe_2007 też jestem poza zasięgiem dlatego pomysł wydaje mi się absurdalny.

oznacz moderatorów