anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana metod nadawania przesyłek DELIVERY

MAMY ROZWIĄZANIE!
kakabe_2007
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Szanowne Panie oraz Panowie moderatorzy - w dniu dzisiejszym otrzymałem wiadomość meilową takiej treści :

"od 22 września przesyłki, które wysyłasz metodą dostawy Allegro One (Punkt, Box) w ramach Allegro Delivery, będzie odbierać od Ciebie również kurier ORLEN Paczki. Tych przesyłek nie nadasz w automacie paczkowym ani punkcie nadań. "

i dalej piszecie :

" Przesyłki, które wysyłasz metodą Allegro One (Punkt, Box), możesz:

• nadać w automacie paczkowym Allegro One Box
  • nadać w punkcie Allegro One Punkt
  • przekazać kurierowi DPD podczas bezpłatnego podjazdu.i dalej :
    Co się dla Ciebie zmieni od 22 września

Przesyłki Allegro One (Punkt, Box) nadasz również podczas bezpłatnego podjazdu kuriera ORLEN Paczki. Nie nadasz ich w automacie paczkowym Allegro One Box ani punkcie Allegro One Punkt

Czy Allegro zechciało by doprecyzować których przesyłek już nie nadam w zielonym paczkomacie Allegro oraz paczkomacie Orlenu jak również paczkomacie DHL ??????

Treść meila jest tak zawiła że ciężko zrozumieć co autor miał na myśli ......................

oznacz moderatorów
68 ODPOWIEDZI 68
kakabe_2007
#12 Orędownik

@iosveglio 

">Pamiętaj też, że kurierowi ORLEN Paczki będziesz mógł przekazać przesyłki, które nadajesz metodami Allegro Delivery:

Allegro One (Box, Punkt) poza przesyłkami DPD..........

Do Allegro One (Box, Punkt) mam tylko przesyłki DPD ..........

Czyli te mogę nadać w paczkomacie ???

Przepraszam że pytam ale do tej pory nie potrzebne były mi te informację

Kuriera ONE nie ma w moim mieście bo jesteśmy poza jego zasięgiem

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty Cytujesz odpowiedź na 4. pytanie:

W sytuacji takiej – trzy zlecenia Allegro One – dwa do paczkomatu jedno odbiera kurier – czy te dwa muszę zawieść do paczkomatu czy kurier odbierze wszystkie?

Każdą z paczek z przykładu będzie można nadać u kuriera.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@kakabe_2007 Przychodzę z informacją dotyczącą zamówień z 21 września. Będzie można je nadać w automatach i punktach również następnego dnia. Pierwsze zamówienia z dostawą obsługiwaną przez kuriera ORLEN Paczki mogą się pojawić dopiero 22 września.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@nat_not  Dziękuję za informację

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

To jest jakiś absurd. Nie wierzę że nie ma możliwości nadania paczki w żaden inny sposób niż podjazd kuriera. Za chwilę będzie peak blackfridayowo-świąteczny, kurierzy się nie będą wyrabiać. Mamy mieć otwarte do 19 bo kurier wcześniej nie zdąży podjechać? Zamiast wrzucić paczkę do automatu których w tej chwili jest wszędzie pełno? 

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#15 Entuzjasta

Kolejny przymus ... 😦

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Czy ktoś potrafi napisać po ludzku, o co w tym chodzi?

bo nowomowa allegro jest totalnie niezrozumiała

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@RED  Obawiam się że nikt nie potrafi jasno i przejrzejcież - krok po kroku wytłumaczyć o co chodzi i które przesyłki podlegają pod to nowe udziwnienie.

Ja od dwóch dni próbuje się dowiedzieć czy dotyczy to tylko zamówień z dostawą ORLEN i cały czas otrzymuję ogólne odpowiedzi nic nie wnoszące do tematu.

Wczoraj nawet miałem telefon z Allegro i Pani długo mnie przekonywała że to rewelacyjne rozwiązanie i ułatwi mi działalność ......... Na moje argumenty że jeśli chodzi o przesyłki Orlen to statystycznie wychodzi 0,77 przesyłki / dzień .......

Po rozmowie dalej nie mam pojęcia czy wszystkie zamówienia obsługiwane przez Orlen i DPD objęte są tą nową metodą .... jakaś "tajemnica" .... Również nie dowiedziałem się na jakich zasadach będą ustalane które przesyłki trzeba nadać poprzez kuriera a które nie - powiedziano mi że algorytm to będzie ustalał ........... no cóż jest jak jest ........... "łatwo i przyjemnie" to już było..... 

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

Właśnie otrzymałem pierwsze zamówienie odbierane przez kuriera ORLEN.

Moje zdziwienie!!!!! .... przesyłka ma być dostarczona do paczkomatu .....

Pytanie po co mam zamawiać kuriera , który ma odebrać ode mnie tą przesyłkę ????  Paczkomat  mam 200 od firmy .......... A najciekawsze w tym wszystkim jest to że kurier ma odebrać przesyłkę między godz. 8:00 a 16:00 czyli bite osiem godzin muszę siedzieć i czekać na kuriera i nie mogę wyjść i nadać innych przesyłek ........ no parodia !!!!!!!!!!!!!! 😡

oznacz moderatorów