Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Szanowne Panie oraz Panowie moderatorzy - w dniu dzisiejszym otrzymałem wiadomość meilową takiej treści :
"od 22 września przesyłki, które wysyłasz metodą dostawy Allegro One (Punkt, Box) w ramach Allegro Delivery, będzie odbierać od Ciebie również kurier ORLEN Paczki. Tych przesyłek nie nadasz w automacie paczkowym ani punkcie nadań. "
i dalej piszecie :
" Przesyłki, które wysyłasz metodą Allegro One (Punkt, Box), możesz:
Przesyłki Allegro One (Punkt, Box) nadasz również podczas bezpłatnego podjazdu kuriera ORLEN Paczki. Nie nadasz ich w automacie paczkowym Allegro One Box ani punkcie Allegro One Punkt
Czy Allegro zechciało by doprecyzować których przesyłek już nie nadam w zielonym paczkomacie Allegro oraz paczkomacie Orlenu jak również paczkomacie DHL ??????
Treść meila jest tak zawiła że ciężko zrozumieć co autor miał na myśli ......................
">Pamiętaj też, że kurierowi ORLEN Paczki będziesz mógł przekazać przesyłki, które nadajesz metodami Allegro Delivery:
Allegro One (Box, Punkt) poza przesyłkami DPD..........
Do Allegro One (Box, Punkt) mam tylko przesyłki DPD ..........
Czyli te mogę nadać w paczkomacie ???
Przepraszam że pytam ale do tej pory nie potrzebne były mi te informację
Kuriera ONE nie ma w moim mieście bo jesteśmy poza jego zasięgiem
@Health___Beauty Cytujesz odpowiedź na 4. pytanie:
W sytuacji takiej – trzy zlecenia Allegro One – dwa do paczkomatu jedno odbiera kurier – czy te dwa muszę zawieść do paczkomatu czy kurier odbierze wszystkie?
Każdą z paczek z przykładu będzie można nadać u kuriera.
@kakabe_2007 Przychodzę z informacją dotyczącą zamówień z 21 września. Będzie można je nadać w automatach i punktach również następnego dnia. Pierwsze zamówienia z dostawą obsługiwaną przez kuriera ORLEN Paczki mogą się pojawić dopiero 22 września.
@nat_not Dziękuję za informację
To jest jakiś absurd. Nie wierzę że nie ma możliwości nadania paczki w żaden inny sposób niż podjazd kuriera. Za chwilę będzie peak blackfridayowo-świąteczny, kurierzy się nie będą wyrabiać. Mamy mieć otwarte do 19 bo kurier wcześniej nie zdąży podjechać? Zamiast wrzucić paczkę do automatu których w tej chwili jest wszędzie pełno?
Kolejny przymus ... 😦
Czy ktoś potrafi napisać po ludzku, o co w tym chodzi?
bo nowomowa allegro jest totalnie niezrozumiała
@RED Obawiam się że nikt nie potrafi jasno i przejrzejcież - krok po kroku wytłumaczyć o co chodzi i które przesyłki podlegają pod to nowe udziwnienie.
Ja od dwóch dni próbuje się dowiedzieć czy dotyczy to tylko zamówień z dostawą ORLEN i cały czas otrzymuję ogólne odpowiedzi nic nie wnoszące do tematu.
Wczoraj nawet miałem telefon z Allegro i Pani długo mnie przekonywała że to rewelacyjne rozwiązanie i ułatwi mi działalność ......... Na moje argumenty że jeśli chodzi o przesyłki Orlen to statystycznie wychodzi 0,77 przesyłki / dzień .......
Po rozmowie dalej nie mam pojęcia czy wszystkie zamówienia obsługiwane przez Orlen i DPD objęte są tą nową metodą .... jakaś "tajemnica" .... Również nie dowiedziałem się na jakich zasadach będą ustalane które przesyłki trzeba nadać poprzez kuriera a które nie - powiedziano mi że algorytm to będzie ustalał ........... no cóż jest jak jest ........... "łatwo i przyjemnie" to już było.....
Właśnie otrzymałem pierwsze zamówienie odbierane przez kuriera ORLEN.
Moje zdziwienie!!!!! .... przesyłka ma być dostarczona do paczkomatu .....
Pytanie po co mam zamawiać kuriera , który ma odebrać ode mnie tą przesyłkę ???? Paczkomat mam 200 od firmy .......... A najciekawsze w tym wszystkim jest to że kurier ma odebrać przesyłkę między godz. 8:00 a 16:00 czyli bite osiem godzin muszę siedzieć i czekać na kuriera i nie mogę wyjść i nadać innych przesyłek ........ no parodia !!!!!!!!!!!!!! 😡