Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć w jakim celu od 1 lipca zmieniacie obecne warunki sprzedaży na allegro cz? Działamy jako outlet, mamy produkty nowe, powystawowe, używane, od jakiegoś czasu sprzedajemy również w Czechach. Kliencie z Czech kupują u nas produkty w każdym stanie, kupują nawet więcej powystawowych niż nowych. Dostajemy same pozytywne opinie, nie mamy żadnego negatywa z Czech. Dlaczego od 1 lipca blokujecie nam sprzedaż połowy asortymentu na tym rynku? Wasze tłumaczenie z maila "Dzięki tej zmianie oferta na Allegro będzie jeszcze bardziej atrakcyjna dla lokalnych kupujących.", jak ta zmiana ma sprawić, że oferta będzie atrakcyjniejsza, jak na to wpłynie blokada sprzedaży produktów innych niż ze stanem nowy? Chyba czas przenieść się na inne platformy, bo już naprawdę brak nam sił na te wasze coraz to głupsze wymysły.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
A pogłoski chodzą że od 2026 na polskim allegro będzie podobnie, tylko nowe w sprzedaży.
Skąd te pogłoski?
Na forum czytałem o tym w kwietniu że zaczną to ograniczać
wklejam wątek
Rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie
No a problem leży nie w tym, co sprzedajemy, tylko w tym, o czym mówiłem- Allegro sponsoruje patologię, zwracając im pieniądze i podważając decyzję sprzedawców co do zwrotów i reklamacji. A wystarczy się wycofać z Allegro Protect albo ograniczyc zasięg ochrony. Nie dziwię się, że mają problem. Wystarczyłoby, żeby się nie wtrącali, jak było kiedyś. Uczciwy sprzedawca da radę to ogarnąć, nieuczciwy popłynie - komentarze w poprzedniej wersji były wystarczające, aby wiedzieć, czy chcesz, u kogoś kupić czy nie.
Ja im od wielu lat już podpowiadałem jak to ogarnąć, wystarczyłoby zrobić allegro outlet, lub oznaczenie sprzedawców którzy sprzedają przedmioty używane.
My tu sobie gadu gadu a allegro milczy.....
trzeba wywołać pana moderatora do tablicy 😉
Nie musisz 🙂 łap odpowiedz "Na ten moment nie ma takich rozmów, na bieżąco będziemy was informować o zmianach" 😄
Cześć, @HouseDecorPoland, @tylkouniego. Proszę o jeszcze chwilkę cierpliwości. Wrócimy z odpowiedzią na Wasze pytania, gdy tylko otrzymamy szczegółowe informacje!
W takim razie czekamy na informacje co w związku z tym i czy dotyczy to wszystkich kategorii w tym również motoryzacji (choć z informacji tak właśnie wynika) oraz czy podobne zmiany jak pisze kolega planujecie wprowadzić na allegro.pl. Jeśli tak to kiedy?
Możemy się nie doczekać 🙂
Widać ze bardzo ciężki temat do ustalenia, w końcu trzeba przekazać ze wszyscy sprzedający używane rzeczy maja spadać z allegro
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Również podbijam - czy oprócz zakazu sprzedawanych rzeczy za granicę allegro ma również zamiar docelowo zlikwidować handel rzeczami używanymi na allegro.pl ?
Tak
ale mnie zastanawia to że moderacja musi iść coś konsultować - nie znają odpowiedzi
Ich też zaskoczyło?
Dzień dobry, kiedy możemy się spodziewać odpowiedzi, tj.jasnego stanowiska Allegro w sprawie wyrzucania z portalu użytkowników sprzedających używane rzeczy?
nadal czekamy Pani moderator....
Minęło już pięć dni od Pani ostatniej wiadomości, czujemy się olani....czy to jest oficjalne stanowisko Allegro? Unikanie odpowiedzi i ignorowanie użytkowników? Chyba trzeba zająć się nagłaśnianiem tematu na X i innych portalach, bo ręce opadają.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ile to dla Allegro "chwilka"? Bo od "chwilki" mija 5 dzień.
Można się już godzić z tym że decyzja jest ostateczna, a otrzymamy tylko informację że decyzja jest motywowana zadowoleniem klientów 🙂