Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam brak kategorii stanu
nowy z defektem
powystawowy
jest tylko Nowy do wyboru
a oferty ktore maiłam w stanach nowy w defektach
wymusza na mnie do poprawki na Nowy
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ chodzi o kategorie uroda kosmetyki perfumy
Wlasnie zauważyłam, że perfumy które miałam wystawione jako używane/po zwrocie wyskoczyły jako „obowiązkowy parametr do uzupełnienia” - „stan”. I ten stan można wybrać tylko „nowy”. Czyli nie można na Allegro sprzedawać używanych perfum? Czyli jak ktoś zwróci rozpakowane użyte perfumy to nie mam możliwości ich dalszej sprzedaży?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Obawiam się że wyślą cię na Lokalne
@Monika__L To niech kupujący co sobie zrobił tester z produktu sprzedaje go na lokalnym zamiast robić zwrot, którego sprzedawca nie może dalej sprzedać.
Zgadza sie
niestety ustawodawca nie wyłączył ich z możliwości zwrotow
@Health___Beauty czyli są warte na allegro 1 grosz albowiem możesz je do kosza wrzucić o tyle oddaj zwrotu. Ps dodawałbym karteczke z informacją drogi kliencie ponieważ nie sprzedajemy produktów poza allegro i allegro nie pozwala nam wystawić używanych perfum do obrotu wtórnego po rozpakowaniu otrzymasz zwrot w kwocie 1 grosz radzimu więc sprawdzać towar mądrze.
@az1rael @Aż sprawdziłam, w ciągu ostatniego miesiąca miałam 5 zwrotów perfum - wszystkie używane. 5 negatywów w ciągu miesiąca? To już jest po sprzedaży na Allegro. Bo przecież „kupujący ma prawo”.
Ma prawo a do Sephory daleko 😞
próbowałaś trzyliterowy serwis? Ja tam sprzedawałam nietrafiony prezent
j
@Monika__L Ale dlaczego ja mam sprzedawać na innym portalu to co ktoś zwrócił z Allegro? Skoro prawo i Allegro pozwala na zwrot używanych perfum to dlaczego uniemożliwia ich dalszą sprzedaż?
Może programista nie nadazyl
To proponuję zainwestować w prawnika tą kasę wyjdzie taniej @Health___Beauty ile jesteś stratna na tych 5 zwrotach 500zł?
@az1rael @To były tańsze perfumy ale nie o to chodzi. Skoro ktoś może zwrócić używane perfumy to dlaczego ja nie mogę ich sprzedać?
@Health___Beauty dlatego napisałem że skoro wina allegro to niech allegro im oddaje różnicę z protect bo nie pozwala odsprzedać tego dalej u siebie
@AlleMakijazPL @Health___Beauty Konsultuję tę sprawę.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Garść refleksji po weekendzie - z tego co widzę wszystkie kosmetyki można teraz wystawiać tylko ze stanem "nowe". Uważam, że to pozytywna zmiana i powinno to być wprowadzone już dawno ale to jest duży kaliber więc szkoda, ze zostało to wprowadzone po cichu - bez żadnego wcześniejszego komunikatu.
Po drugie kwestia perfum poruszana wcześniej - nie będę się powtarzać.
Po trzecie - powinien być pozostawiony stan "nowy z defektem". Chyba wszystkim nam się zdarzyło, ze towar przyszedł w jakimś stopniu uszkodzony i dla mnie np. łatwiej jest taki produkt wystawić na sprzedaż taniej jako produkt w uszkodzonym opakowaniu niż bawić się w zwroty i odsyłanie do producenta/dystrybutora. Kosmetyk w uszkodzonym opakowaniu to wciąż jest nowy kosmetyk i sprzedaż takich powinna być dozwolona. I od razu mówię, ze wystawianie jako nowy i pisanie w opisie, że opakowanie jest uszkodzone się nie sprawdzi, bo jak wiemy większość kupujących opisów nie czyta.
A ja nie uwzasz ze to pozytywna zmiana
jesli ktoś kupic chce uzywany to jego sprawa
nowy z defektem powinien pozostać
lub powystawowy
zobaczymy co powie moderacja
@AlleMakijazPL Uważam, że sprzedaż używanych kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu ze względów higienicznych nie powinna być dozwolona. Kosmetyk może kupować jakas nastolatka, która nie ma świadomości co w takim używanym kosmetyku może się znajdować a chce kupić jak najtaniej więc kupi taki krem czy podkład „raz użyty”.
perfumy jak już pisałam wcześniej powinny być z tego wyłączone, bo używane perfumy nie stanowią zagrożenia zdrowotnego.
ja się z tym nie zgadzam
albowiem krem może tez mieć wadę np. uszkodzony słoiczek
jednak zawartość wciąż jest nowa czyli Nowy z defektem proste
prosze nie myśleć tylko o sobie
@AlleMakijaz Może przeczytaj jeszcze raz mój post. Tym razem ze zrozumieniem.