Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient zwraca produkt taki sam jak zakupił ,ale z inną datą ważności czyli defacto nie zakupiony u mnie , hmmmm... tyle lat i pierwszy raz taka sytuacja
Zwróciłem kasę bo data odległa i nie widzę śladów ingerencji w towar , ale co zrobić w sytuacji , gdy odeśle z datą na granicy lub po...hmmm dackie ?
Jeżeli jesteś w stanie udowodnić, że ten egzemplarz nie jest u Ciebie kupiony, to chyba wezwać klienta do odbioru...?
@Client:35386082 oczywiście jestem w stanie udowodnić ,ale nie o to mi chodzi , nie chcę się szarpać o nic tylko jak postąpić , gdyby rzeczywiście przyszło się szarpać ,tyle lat i jeszcze takiego cudu nie miałem , myślałem ,że to klasyczne wyłudzenie na smarka / z 3 zwracane 2 / . Produkt znam doskonale , nie mam zastrzeżeń do tego co mi zwrócono poza inną datą .
@mdrogeria Myślę, że jeśli jesteś w stanie udowodnić, to mamy do czynienia z klasycznym oszustwem tj. przestępstwem z art. 286 kk. Wzywasz kupującego do wyjaśnienia sprawy wskazując na swoje podejrzenia i zależnie od jego reakcji (np. może oświadczyć, że się pomylił i wycofać roszczenie zwrotu wówczas nie będzie przestępstwa, albo upierać się przy swoim) podejmujesz dalsze kroki. Jeśli się wycofa to masz po temacie, chyba że poniosłaś dodatkowe koszty to możesz żądać zwrotu, nie będzie także przestępstwa; lub trwa przy swoim to zgłaszasz przestępstwo. Zwrotu konsumenckiego nie ma bo nie odesłał zakupionego towaru tylko inny. Jak chcesz iść na wojnę o kilka złotych to możesz mu naliczyć koszty przechowywania pakowania i odsyłania.
Ja bym w takim przypadku jeśli cwaniaczek trwa przy swoim zrobił zgłoszenie i wysłał jemu potwierdzenie, przy okazji też kopię dla Allegro. Z doświadczenia szybko się zreflektuje. 😉
@piksarek ok ale zgłoszenia oszustwa już nie da się zatrzymać i nic nie da że się rozmyśli choć wcześniej będzie wojował że odesłał co trzeba
@az1rael Oczywiście, że się da. Jest ścigane na wniosek pokrzywdzonego, więc wystarczy taki wniosek wycofać. Poza tym po co to robić. Policja przeprowadzi czynności, uzna że do oszustwa nie doszło i umorzy z powodu braku znamion czynu zabronionego.
@piksarek nie da się doczytaj
Art. 286. [Oszustwo]
§ 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Czytaj więcej w Systemie Informacji Prawnej LEX:
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-karny-16798683/art-286
@az1rael Ten przepis w teorii przekazuje decyzję w sprawie wszczęcia i prowadzenia postępowania organowi prokuratorskiemu. Ale w praktyce, jeśli pokrzywdzony wycofa zarzuty i oświadczy, że nie czuje się już pokrzywdzony, bo sprawca naprawił szkody, to nie ma czego ścigać. Przestępstwo z art. 286 kk w Polsce jest naprawdę trudne do ścigania. Większość dużo poważniejszych spraw się umarza. Nie będę tutaj pisał dlaczego bo nie chcę robić instruktażu oszustom, ale zobacz historię osób którym stawiono zarzuty w głośnych sprawach jak np. AmberGold czy podobne. Ile mieli wcześniej umorzonych spraw właśnie z tego przepisu. Zobacz też orzecznictwo i wykładnie SN. W Polsce ściganie z tego przepisu jest naprawdę trudne.
Zerknij na dyskusję Dlaczego muszę zgłaszać sprawę na policję, gdy ubiegam się o rekompensatę Allegro Protect? - Społecz... gdzie także się wypowiadaliśmy obaj. Pozornie tam jest oszustwo lub przynajmniej jego próba. W rzeczywistości ten przepis nie zadziała, tylko dlatego, że sprzedający potwierdził błąd i stwierdził, że by oddał pieniądze gdyby nie to że już wydał. Absurdalne. Ale tak właśnie działa praktyka tego przepisu. Jeśli "oszust" udowodni, że chciałby zwrócić ale nie może z przyczyn które powstały po czynie i taki będzie stan faktyczny, to zostają roszczenia cywilne, bo z kk nie będzie odpowiadał, bo w chwili czynu nie miał zamiaru przestępczego. Dlatego w Polsce wciąż oszuści mają się świetnie i na Allegro i wszędzie indziej.
@piksarek oszuści mają się świetnie bo sprzedawcy tego nie zgłaszają bo protect allegro najczęściej da ze swoich. W zeszlym roku gość poszedł siedzieć bo zwrócił na lokalnie nie swój monitor jako zepsuty zwyczajnie mu sprzedawca nie popuścił. W tamtym wątku chlop non stop na policję lata bo najprawdopodobniej używa slowa oszustwo na co allegro automatycznie wysyła na policję do protecta jakby zglosil reklamację i roszczenie wymiana lub kasa i odczekał 14dni to by dostał protect systemowo. [edycja]
Masz pewność, że produkt został wprowadzony do obrotu legalnie? Wiesz w jakich warunkach był przechowywany i masz pewność, że bezpiecznie możesz go sprzedać kolejnej osobie?
@Health___Beauty tak , mam pewność , mam to u siebie na półkach już ze 30 lat , jest na pewno oryginalny , nie ma śladów ingerencji , ani niewłaściwego przechowywania
Podejrzewam ,że klient kupił taniej w co nie wątpię choć produkt w chwili zakupu miał oznaczenie ,,gwarancji najniższej ceny ,, . Pewnie to co kupił u mnie zdążył rozpakować , a odesłał to co kupił gdzie indziej.... inaczej tego nie widzę
@mdrogeria no to przyjmij.
@Health___Beauty już oddałem kasę , ale co zrobić , bo to możliwe , jak klient odeśle produkt po dacie choć otrzymał z długim terminem ... i to jest tematem wątku .
@mdrogeria jak możesz udowodnić, że to nie Twój produkt to nie przyjmujesz zwrotu. Tylko wiadomo, że to nie może być słowo przeciwko słowu tylko twardy dowód. Ja też raz miałam taką sytuację, że ktoś mi odesłał taki sam produkt ale nie nasz - przyjęłam ale potem uznałam, że nie powinnam. To, że na pierwszy rzut oka nie widać złego przechowywania to nie świadczy, że ktoś nie trzymał tego na słońcu, w cieple i zawartość nie jest zmieniona. Potem to komuś sprzedasz, następna osoba zgłosi reklamację i masz problem.
@Health___Beauty krem posiada zewnętrzną folię , a ta po paru godzinach na słońcu traci połysk , zwrot dotarł szybko ,dlatego sądziłem , że to wyłudzenie na smarka , kremy mają nie więcej niż 3 miesiące od zejścia z taśmy .
@mdrogeria a kontaktowałeś się z kupującym? Czy on to zrobił przypadkiem czy celowo?
@Health___Beauty Nie to jest tematem wątku ! sprawa wspomnianego zwrotu jest zamknięta .
Po co tu jesteśmy .... edukujemy się i dzielimy doświadczeniami , na pewno wszystkie ,,gaduły tu zajrzą ,, ... przydało by się jeszcze słówko od .. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@mdrogeria najlepszy sposób na edukację cwaniactwa to służby które się do cwaniaka dobiorą i miejmy nadzieję że zapamięta sobie do końca życia wymiar edukacyjny i będzie miał odruch Pawłowa
@mdrogeria To sprawa jest oczywista. Kupujący kupił u Ciebie produkt X o numerze seryjnym xxxx i jeśli zgłosił odstąpienie od umowy to ma odesłać dokładnie ten produkt. Nie taki sam ale inny tylko dokładnie ten, który Ty mu wysłałeś.