Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, co raz częściej po zwrocie środków klientowi i poproszeniu o zwrot prowizji system odrzuca złożony wniosek. Powód - Nie mamy informacji o odstąpieniu kupującego od umowy. Poproszę o podpowiedź co w takiej sytuacji mam zrobić? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Tutaj zgłaszaj się z reklamacjami do prowizji, a jak klienci zgłaszają Ci zwrot, że nie ma tej info w Allegro?
bo nieodebranie przesyłki to nie jest 'odstąpienie od umowy' i nie jest podstawą do zwrotu pieniędzy. Formalnie jest to nadal towar klienta.
przepraszam ale nie rozumiem
jeżeli klient nie odbierze paczki to rozumiem że mam mu nie zwracać środków do momentu kiedy nie odstąpi od umowy?
mam mu nie zwracać środków do momentu kiedy nie odstąpi od umowy
Tak. Właśnie tak. Nie masz formalnego odstąpienia od umowy = nie oddajesz pieniędzy.
I nie masz problemu ze zwrotem prowizji.
a co na to allegro, czy system przypadkiem nie odejmuje za to punktów?
- Towar inny niż zamówiony
- Nie dotarł na czas
- Brakujący element
- Towar uszkodzony, ale paczka jest cała
- Inna wada bądź niezgodność towaru z umową
- Oryginalność towaru budzi wątpliwości
Jeżeli wyślę towar inny niż zamówiony i zostanie on zwrócony a ja zwrócę pieniądze to do transakcji nie doszło więc dlaczego nie otrzymam zwrotu prowizji? Jeżeli towar nie dotrze na czas i zostanie zwrócony a ja zwrócę pieniądze to też do transakcji nie doszło więc dlaczego mam mieć nie zwróconej prowizji? Jeżeli towar zostanie uszkodzony zapewne przez firmę kurierską i oddam klientowi pieniądze to również nie dojdzie do transakcji więc dlaczego allegro nie zwróci mi prowizji?. Prowizja jest pobierana przecież od zawartej umowy.