Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
podaję przykład
Kupuje Kowalski
podaje dane do faktury na firmę Nowaka
wystawiamy dowód zakupu na Firmę Nowaka
wysyłka na adres iksińskiego
odstępuje od umowy Kowalski
piszemy, że nie przyjmujemy zwrotów od firm, że nie zgadza się beneficjent rzeczywisty umowy
allegro twierdzi, że ma prawo odstąpić od umowy
i nakazuje bez wystawienia korekty zwrócić mu wpłatę
grożąc blokadą konta
czy ktoś w allegro rozumie przepisy?
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@RED kreatywna interpretacja regulaminu użytkownik sprzedawca "do bicia i winienia że żyje... jeszcze to podkręćmy śrubę", kupujący "boska istota wydająca pieniądze której należy się bezwarunkowe uwielbienie i ma zawsze rację" 😄
@az1rael interpretacja regulaminu allegro jest niestety trochę inna i to jest smutne- sprzedawca nigdy nie ma racji, kupujący też ale allegro ma zawsze rację i każdy zwrot ma kończyć się zwrotem wpłaty niezależnie od woli obu w/w stron
Właśnie allegro mi napisało wprost, że jak mam odstąpienie woli od kowalskiego to nowak prawidłowo odstąpił od umowy, w poprzednim poście ten sam moderator napisał, że fajnie, że chcę na prośbę kupującego wymienić towar na inny (mnie tam wsi rawno jak mówią Ukraińcy)
bo faktury nie musimy ruszać i możemy to zrobić bo nie uznaliśmy przecież takiego odstąpienia
Już mi się nie chce odpisywać moderatorowi co jest jest jednoznaczne odstąpienie woli i co to prawnie znaczy. Kogo zatrudnia allegro?
@RED mhm a jakby tak zakończyc to z protect i odpalić im skarbówkę?