anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[03.07.2025] Awaria DHL

MAMY ROZWIĄZANIE!
SMA_X-Tiger
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, czy przewoźnik DHL Parcel notuje dzisiaj awarię i nie realizuje zleceń odbioru? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
212 ODPOWIEDZI 212
Glaves88
#8 Zapaleniec#

Zalezy od regionu, u mnie dpd to syf i malaria, wiecznie paki wymięte jakby walcem przejechane. 

Ps najprawdopodobniej regulamin kazdego przewoznika zakazuje wysyłki towarow latwo psujacych sie i z krotkim terminem przydatnosci ;/

oznacz moderatorów
belona67
#9 Pomysłodawca#

Witam chciałem zgłosić reklamację przesyłek DHL  AD00NKHTD8  i  AD00NIPE43. Kurier nie zabrał przesyłek i zastanawiam się kto poniesie za to konsekwencję. Klienci nie zostaną Paczek na czas w takim razie co mam zrobić z tym. Proszę o pomoc w tej rzeczowej sprawie    

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@belona67  systemy im padły, DHL dziś z paczkami maił kartkę z paczkami, nie działają terminalem, systemy, aktualizacje a i pewnie zamawianie padło 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
belona67
#9 Pomysłodawca#

czyli wynika na to że muszę wysłać Paczki na swój koszt 

oznacz moderatorów
Drobnica_Piek
#7 Wielbiciel#

My tak zrobiliśmy, aby klient był zadowolony. 

oznacz moderatorów
Glaves88
#8 Zapaleniec#

U mnie jezdzi kumaty DHL i generalnie mam do niego nr tel. Dzwoniłem czy podskoczy po paki i normalnie przyjechał zabrał bez zlecenia,  wiec wszystko sie da, z kazdym kurierem trzeba dobrze żyć 😉

oznacz moderatorów
Autoruso
#10 Popularyzator#

Dzień dobry. Pomimo prawidłowo zamówionego podjazdu kurier DHL nie przyjechał dzisiaj po odbiór przesyłek. Numery paczek allegro AD00NKFXNS oraz AD00NKFTP7. Kurier został zamówiony dzień wcześniej. Z jakiego powodu mamy stracić punkty skoro z naszej strony wszystko jest prawidłowo. Co mamy powiedzieć klientowi w tej sytuacji?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Autoruso systemy im padły, DHL dziś z paczkami maił kartkę z paczkami, nie działają terminalem, systemy, aktualizacje a i pewnie zamawianie padło 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

AD00NKPBQ1 AD00NIKN96 brawo Wy ... Przesyłki nadane rano przed 9-tą w boxie do tej pory status nie zmieniony ....brawo Wy 

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria Usługę dostawy tych paczek obsługuje DHL. Przewiźnik potwierdził globalną awarię. Przesyłki opóźnione z tego powodu będą automatycznie wykluczone ze statystyk Jakości sprzedaży.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
belona67
#9 Pomysłodawca#

Witam rozumiem musiałem paczki nadać przed sekundą do Paczkomatu bo kurier dlh nie odebrał Przesyłek. Przez takie niedogodności mogę stracić klienta więc to będzie działać na moją nie korzyść.  

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@nat_not a odbiorcy paczek również będą automatycznie powiadomieni o ,, globalnym problemie ,, ?...to nie pierwszy problem z DHL i na pewno nie ostatni 

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

Dostałam informację na czacie, że kupujący są powiadomieni przez allegro o awarii w DHL. 

oznacz moderatorów
Client:34961157
#2 Obserwator#

Nieprawda. Status mojej przesyłki nie zmienia się od dwóch dni i informację o awarii dostałam dopiero po moim napisaniu do Allegro z prośbą o wyjaśnienia. Dlatego nawet jeśli informują kupujących, to na pewno nie wszystkich. Ja towar kupiłam we wtorek popołudniu, sprzedawca nadał go w środę, w punkcie odbioru miał być wczoraj. Aktualny status pokazuje, że jest w sortowni, od Allegro brak informacji- tak jak pisałam otrzymałam ją mailowo dopiero w odpowiedzi na kontakt z mojej strony.

oznacz moderatorów
blackfriesian
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  dzień dobry, globalna awaria - ale to dotyczy dzisiejszego dnia? Zamawiałam paczkę w poniedziałek, we wtorek wysłana, wczoraj powinna być w punkcie odbioru... nie dotarła. Dzisiaj również nie. Można jakoś sprawdzić, co się dzieje z tą paczką i czy w ogóle ona do mnie dotrze? Piszę jako klientka, gdyż sprzedawca chyba za wiele nie zrobił w mojej sprawie... 

AD00N8VUT0 - numer przesyłki Allegro Delivery DHL

oznacz moderatorów
Print_on_wood
#7 Wielbiciel#

Paczka nadana wczoraj o godz. 16.20 w punkcie i do dzisiaj do godziny 19 nie została odebrana przez kuriera.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Print_on_wood DHL się wywalił i nie działają im terminale, więc kurier nie miał możliwości odebrać 😞 jak mi dziś przywieźli paczki to kurier miał kartkę z listą paczek do rozwiezienia 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Client:136028127
#1 Nowicjusz#

I nie zostanie odebrana z racji takiej że kurierzy NIE MAJĄ MOŻLIWOŚCI BY JEJ ODEBRAĆ 

oznacz moderatorów
czarkaz1
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, proszę o wykluczenie ze statystyk dwóch przesyłek allegro delivery DHL, kurier nie przyjechał po odbiór  d86cb1e0-578e-11f0-b748-a34d36a14065 oraz 03d07c00-57d9-11f0-afc8-4d934a22d17b

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@czarkaz1 Paczki, które nie zostały odebrane w związku z dzisiejszą awarią, zostaną wykluczone ze statystyk automatrycznie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów