anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
1 976 ODPOWIEDZI 1 976

robcio646
#10 Popularyzator#

Jak to możliwe przecież szanowna moderacja mówi że jest wszystko ok a tu potwierdzenie:

Screenshot_2024-10-04-14-03-20-38_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Poprostu żenada te odpowiedzi, najgorsze jest to że w jednym wątku pomocy odpowiadają różne osoby i to po ponad 24 godzinach od napisania. Dno totalne... 

oznacz moderatorów

robcio646
#10 Popularyzator#

I kolejny raz zadałem pytanie które zacytuję:

"Proszę opisać mi własnymi słowami w czym przeszkadzało pozostawienie ludziom wyboru w postaci przycisku "Rozłącz oferty"?"

Kolejny raz nie dostałem odpowiedzi a zamiast odpowiedzi to:

Screenshot_2024-10-05-12-38-56-20_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Mam wrażenie że rozmawiam z idio.tami którzy pracują jako konsultanci.

Swoją drogą odpisuje mi już trzecią osoba w jednym wątku. 

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#9 Pomysłodawca#

Czasem to można nieomal zobaczyć jak się decydentom w tej firmie obracają w głowach zębate kółeczka. „No tak, włączymy obowiązkowe grupowanie, niektórzy się wściekną i odejdą; no to zrobimy wielką kampanię reklamową – tych co odejdą zastąpią nowi i będzie git!”.

Ale tu mogą nastąpić zderzenia z rzeczywistością.

Scenka rodzajowa:

„Wiesz, Krysiu, widziałem w TV, że to Allegro to jest super, tam jest wszystko i tanio, i w ogóle. To założyłam konto i będę teraz kupowała, no po prostu – wszystko, wszystko! - Oj, to fajnie, Basiu!”

Następnego dnia:

„Wiesz Krysiu, jednak tam nie wszystko jest takie różowe, czy może raczej pomarańczowe. No bo chciałam kupić dla mojej córuni plecaczek, no i wpisałam Plecaczek dla dziewczynki, a wyskoczyły mi Lampki do choinki. No to dopisałam, że chodzi o plecaczki firmy Six-Mega-Kids – a pojawiło się: Sex-Masturbator-XXX. - Ojej, Basiu, takie rzeczy? - Właśnie takie. Ale przynajmniej kupiłam niezwykle tanie owijki do włosów dla córuni. - No to choć tyle!”

Mija kilka dni:

„Krysiu, to są bardzo dziwne rzeczy. Bo te owijki, co je zamówiłam długo nie przychodziły i napisałem do sprzedawcy – co z nimi? A on mi odpowiedział, wiesz, ja chyba nie umiem tego powtórzyć nawet. Przeczytam ci może – napisał mi tak: <Droga klient! Szanujemy Cię. Chiny wielka państwo i daleka droga. Po co pośpiech? Bądź w nas i się raduj - satysfakcja, duża rozmiarów. Tobie szacunek!> - Ojej Basiu! To jest takie dziwne, że aż strach bierze!”

Może trochę przesadzam. Ale tylko trochę. Jedna pani na tym wątku opowiedziała np., że szukała jakichś szkolnych różności dla swojej pociechy i wyszukiwarka zamieniła jej słowo Six na Sex – ta pani skwitowała to elegancko: „Tego się nie da już odzobaczyć” - bo pociecha siedziała obok. O zalewie chińszczyzny też było dużo. Cóż...

oznacz moderatorów

alleloombard109
#7 Wielbiciel#

Witam, dlaczego po wpisaniu w wyszukiwarkę allegro, wypluwa zaledwie kilka ofert. Widoczne jest np 100 przedmiotów a mam tylko jedną stronę z kilkoma ? 

Przetestowane na kilku przeglądarkach. 

Proszę o pomoc 

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Allegro w ostatnich miesiącach przeprowadziło wiele eksperymentów na kupujących i sprzedających i to efekt jednego z nich. 5000 pracowników się nudzi i psują.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

Football-stock
#12 Orędownik#

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupujących/od-1-października-zmieniamy-sposób-prezentowan...

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_   Klient pyta? Pokażcie "najwyższy" poziom obsługi klienta, z którego słyniecie. Przypominam po 24 godzinach blokada

oznacz moderatorów

alleloombard109
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

To prawidłowe działanie wyszukiwarki.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Bo to jest wszystko robione aby każdy był bardziej zadowolony a że bywa inaczej to trudno. Filozofia portalu podobno opiera się na pełnym zadowoleniu użytkowników ,jednak tej rozkoszy mało kto doświadcza.

oznacz moderatorów

actp-sklep
#10 Popularyzator#

alleloombard109 Masz widok produktowy (jak wszyscy od 01.10.2024), czyli kilka widzisz kilka ofert, które są reprezentantami, a reszta jest ukryta pod magicznym przyciskiem "porównaj... ofert".
oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

oferty lombardów to są obecnie praktycznie niewidoczne, na wierzchu są najdroższe oferty a w "katalogu" to albo jest to czego szukasz albo mix różności jak w koszu w markecie.

oznacz moderatorów

adi_tychy
#9 Pomysłodawca#

To co robi obecnie allegro z kupującymi / sprzedającymi to dramat.

1. Likwidacja check boxa ""szukaj w opisie", doprowadza do zabijania przychodów sprzedawców, gdyż ich oferty nie są wyświetlane kupującym.  Kupujący natomiast nie trafiają na pożądany towar, który zawierany był w opisach właśnie. 

2. "Grupowanie produktów" topi kupujących w marnotrawstwo czasowe i skrollowanie setek niepotrzebnych ofert podsuwanych cynicznie przez allegro.

Przykład: wrzucam frazę "Jaszowiec".

Pojawia się oferta o nazwie: "Odznaka Jaszowiec zimowe igrzyska chemików", a obok okienko "porównaj 81 ofert". 

Wchodzę, z nadzieją, iż te 81 ofert dotyczy Jaszowca. Ku mojemu zaskoczeniu ŻADNA z 81 ofert nie jest związana z Jaszowcem. Wszystkie zaś prezentują "odznaki" z Zakopanego, PTTK, turystyczne, święta pracy itd.

Czemu to ma służyć poza utopieniem allegrowicza w kompletnie bezsensowne przeszukiwania ?

I dalej. Wrzucając frazę "Tychy" allegro podsuwa oferty zakończone na:  -tych, lat 90-tych, 80-tych itd. Czyli szukając np. książki z nazwą "Tychy" allegro bombarduje setkami ofert z nazwą lat 90-tych, 80-tych itd.

Tak jakby trudno było umożliwić wyszukiwanie tylko według ściśle wpisanej frazy. Od lat przekracza ta możliwości umysłowe władców allegro.

Czas uciekać na (O) (L) (X)

oznacz moderatorów

matdb
#9 Pomysłodawca#

"Tak jakby trudno było umożliwić wyszukiwanie tylko według ściśle wpisanej frazy. Od lat przekracza ta możliwości umysłowe władców allegro."

bo tu nie chodzi o to abyś Ty był zadowolony ale aby wcisnąć Ci niechciany produkt pokazując go setki razy mimo, że go nie chcesz i mało ma wspólnego z tym co szukasz. Czyste świństwo! i jeszcze moderatorzy tutaj wciskają nam kit że to dla naszego dobra i że większość tak chce... to tak jakby napluć klientom allegro na twarz i jeszcze im tłumaczyć, że deszcz pada i cera będzie zdrowsza.

oznacz moderatorów

robcio646
#10 Popularyzator#

Po ponagleniu pracownika allegro i po zadaniu po raz któryś (sam już nie wiem ile razy zadawałem to pytanie) pytania:

Proszę opisać mi własnymi słowami w czym przeszkadzało pozostawienie ludziom wyboru w postaci przycisku "Rozłącz oferty"?

Dostałem taką odpowiedź:

Screenshot_2024-10-05-16-41-22-84_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Sprawa została przekazana dalej i dostałem coś takiego:

Screenshot_2024-10-05-16-41-40-90_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Proponuję żeby każdy z tego wątku napisał reklamację do allegro może coś to da... 

oznacz moderatorów

MlodyGracz
#9 Pomysłodawca#

O z wielką chęcią, gdzie jest taka opcja ? 

oznacz moderatorów

t7250
#9 Pomysłodawca#

Niestety na (o)(l)(x) wyszukiwanie jest dużo gorsze. Tam wpisujesz np. silnik Mercedes i dostajesz ... Wszystkie oferty ze słowem silnik wymieszane ze wszystkimi ofertami ze słowem Mercedes, czyli wszystkie samochody, wszystkie części do silników i wszystkie gadżety oraz zabawki. Powodzenia w znajdowaniu właściwej części.

Dlaczego dzisiejsi informatycy mnie znają logiki i i nie widzą różnicy między And i Od ?

Przecież klient szukający silnika i tak nie kupi tych wszystkich zbędnych g... Które mu pokazują.

oznacz moderatorów

MlodyGracz
#9 Pomysłodawca#

Od 1 października allegrowska dyktatura włączyła łączenie ofert nawet dla niezalogowanych użytkowników co przegięło pałę, czy ktoś zna wciąż jakiś trik albo obejście tego góvvna zanim przerzucę się na /\M/\ZON całkowicie ?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@MlodyGracz Po wpisaniu interesującej Cię frazy w Allegro dodaj do paska wyszukiwarki &description=1 i będzie szukało w opisach po staremu. Innej opcji na tej moment chyba nie ma

oznacz moderatorów

MlodyGracz
#9 Pomysłodawca#

O dzięki, w sumie zabawna rzecz bo nie napisałem tego komentarza tylko jako opis nowego wątku, ale widzę że automatycznie wszystko związane z tym ich upośledzonym eksperymentem przenosi tutaj, leniwe podeście, skoro można byłoby zamiast tego po prostu posłuchać ludzi i wywalić ten szajz. 

oznacz moderatorów

Czah-nik
#12 Orędownik#

Oni starają się wszystko tu wrzucić, żeby nie było widać jak bardzo ludzie są wkurzeni. Kto przewertuje 80 stron? Ale 10-20 tematów już robi wrażenie.

oznacz moderatorów