anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak wyboru kuriera w smart!!!

MAMY ROZWIĄZANIE!
gargulce2
#11 Animator#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Jestem jedną z "uszczęśliwionych" osób która przechodzi jakieś nonsensowne testy w których allegro narzuca przewoznika w przesyłkach smart. We wszystkich ofertach jest podany kurier dpd smart którego nie mogę dodać. Absurd goni absurd. Nie po to płacę allegro smart żeby nie moc wybrac przewoznika. Nie chcę kurierów pocztex, ups czy innych którzy mnie zawiedli. Chcę wybrac przewoznika dpd z którym nie mam problemów, paczki przywozi na czas itd. Mimo że płacę za smarta odebraliście mi wybór. Zakończcie te durne testy i pozwólcie ludziom wybrac to co im odpowiada. 

Wychodzi na to że ja przez 5 tygodni nie zrobię zakupów na allegro. Poczekam na zakończenie testów. 

Jeszcze jedno pytanie do twórców ów godnego pożałowania pomysłu... jak zbadacie zadowolenie klientów że swojego testu? Na jakiej podstawie uznacie że test się powiódł czy to była porażka? Bo chciałabym wyrazić swoją opinię na ten temat w ankiecie dotyczącej właśnie tego. Patrząc na niezadowolenie innych klientów wasz test nie zdał egzaminu. I chyba będę wnosić o zwrot kosztów smart za te 5 tygodni testów gdzie nie mogę wybrac przewoznika. 

oznacz moderatorów
508 ODPOWIEDZI 508
LEW433
#21 Demiurg#

A Ty sądzisz że Allegro myśli o tobie, kupujących, chodzi o kasę.

oznacz moderatorów
-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@marcus0015 

Tutaj główny wątek na ten temat.

@ko_alka Nie są to żadne testy, tylko zmiana wprowadzona bezprawnie do opłaconej z góry usługi. Allegro może sobie to nazywać jak chce, nie zmienia to faktu, że są to nieuczciwe praktyki rynkowe, które godzą w zbiorowe interesy konsumentów.

oznacz moderatorów
gargulce2
#11 Animator#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Proszę bardzo moderatorów o znalezienie mojej paczki nr A0014Q5IL9

Oczywiście wysłanej allegro one bo jakżeby inaczej. To już k... nie jest śmieszne. Robicie z ludzi debili. Nigdy nie zamówiłabym przesyłki one. Gdybym miała wybor kuriera to zamówiłabym dpd. I paczka by przyjechała do mnie cała, w odpowiednim terminie i godzinach dla mnie najlepszych. Do kuriera zawsze mogę zadzwonić. 

A wy wszechwiedzące allegro wybieracie za mnie zdymanego allegro one. Żadnej informacji że przesyłka idzie, została wydana do doręczenia, żadnego numeru do kuriera. I najlepsze: paczka zaznaczona że dostarczona w sobotę o 12.25. Ja się pytam gdzie? Bo ja jej nie mam!!! Nikt nie przyechal. Nikt nie zadzwonił. Zero kontaktu. Paczka nieodebrana, nie zostawiona u zadnego sąsiada (do 15 byłam w domu). Pod drzwiami też jej nikt nie porzucił (co się one nagminnie zdarza). Napisałam do allegro jaka sytuacja i dostałam nr do kuriera. Ten twierdzi że on żadnej paczki na tą ulice w sobotę nie miał. NO MAGIA!!!

JAK MI ZWIERZ ZDECHNIE TO KTO ZA NIEGO ZAPŁACI??? 

Ten **piiip**a co wymyślił zmiany w oplaconej usludze? Proszę o podanie aneksu do umowy którą zawarłam i opłaciłam wczesniej. Ja zmiany umowy nie dostałam. 

oznacz moderatorów
dlugilong
#8 Zapaleniec#

To jest szczyt chamstwa. Tłumaczą, że mogą robić testy bo taką zmianę zamieścili w regulaminie.

Całe szczęście, że Polacy mogą już wystawiać na AIi3xpress i coraz prężniej zaczyna działać 4mazon. Już wkrótce monopolistyczny moloch pozwalający sobie na wszystko straci.

To w jaki sposób traktują kupujacych to jest nie do opisania. Ja już nie kupuję na allegro tylko śledzę ten wątek. Dopóki nie wróci to co było, mogą zapomnieć, że będę cokolwiek zamawiał.

oznacz moderatorów
aanekaa
#8 Zapaleniec#

To co było już nie wróci, jasno mi to zakomunikowali w odpowiedzi na moją pełną goryczy i frustracji wiadomość na temat ich samowolnego narzucania kuriera, które notabene pięknie nazwali "propozycją" 😐

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@gargulce2 z tego co widzę w korespondencji (zgłoszenie 45230448), status Twojej przesyłki jest weryfikowany obecnie z naszym działem logistycznym. Otrzymasz odpowiedź mailową w tej sprawie.

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
gargulce2
#11 Animator#

@RaBarbar_ka od pół roku nie mogę wybrać odpowiedniego dostawcy paczek. Proszę o jasną odpowiedź co z tym zje... nym testem. Kiedy to g0wno się skończy. Przecież to jest chore. Czego wy tam nie rozumiecie? Wybor kurier jest kluczowy w wyborze sprzedawcy. 

Dla mnie kurier dpd - paczka na drugi dzień godz. 11-12. Super kontak, bez problemów.  ZAWSZE

Inny kurier -paczka na drugi, trzeci dzień, godzina nieznana, kontakt czasami jest, kurier nie potrafi określić przyjazdu. Czekam pół dnia. 

Pocztex i allegro one - dramat! Paczki zniszczone, zgubione, dostarczane po 5-7 dniach. Kontaktu do kuriera brak. Czekam cały dzień. Paczki zostawione przed domem. 

SMARTA JUZ NA PEWNO NIE WYKUPIE BO TO SIE MIJA Z CELEM!! 

Jesteście zwykłymi krętaczami. 

Czekam na odpowiedź kto zapłaci za moje straty? Mam nadzieję że allegro bez konsekwencji dla sprzedawcy. Sprzedawca SUPER! to wy zjeb..liście narzucając dostawce.

oznacz moderatorów
Morgoth667
#9 Pomysłodawca#

Żeby się skończyło allegro musiałoby się przyznać do błędu i poronionych pomysłów. Wolą milczeć, udawać że nie dochodzą do nich opinie użytkowników allegro i że jest dobrze. Nie jest- jest żenująco. Niedługo allegro- z włoskiego wesoły będzie mogło zmienić nazwę na imbarazzante- żenujący. Brawo! Tak trzymać!

oznacz moderatorów
gargulce2
#11 Animator#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Tak dla pocieszenia dla allegro 😉

Wcześniej jak jeszcze mogłam wybrać odpowiedniego dla mnie kuriera (dpd) robiłam mnóstwo zakupów u was. 😉

Teraz kiedy narzucacie mi dostawcę (to kur... nie jest propozycja jak to ładnie nazywacie tylko narzucanie swojej woli) ograniczyłam zakupy do minimum. Kupowałam tylko wodę i jakieś **piiip**oły. 

Obecnie znalazłam waszego sprzedającego na e.pik. oferuje wodę 2zl taniej. Wysyłka za darmo, kurierem który mi odpowiada. 

Strzelacie sobie coraz częściej w kolano. Niedługo nóg pracowników wam nie starczy. Najpierw grupowanie ofert, gdzie totalnie rozp.. system.  Nic nie można znaleźć. Kompletny bałagan, oferty się nie pokazują. 

Teraz stracicie Kupujących za niemożliwość wyboru odpowiedniego przewoźnika. 

BRAWO wy!!! 

oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru#

Co raz więcej sprzedających jest również na [edycja]. Mają już integrator z Allegro i wychodzą na przeciw zachęcając niższą prowizją i darmową wersją premium. Może to właśnie oni pogrzebią allegro ....

no cóż a Allegro niech sobie będzie drugim [edycja] jak chcieli od początku dokonywania zmian, tylko, że w tym ich niedoścignionym pierwowzorem zarówno ja jak i moi znajomi po prostu nie kupują. 

oznacz moderatorów
Morgoth667
#9 Pomysłodawca#

Z takimi pomysłami jak losowanie kuriera to Żallegro pogrzebie się samo. Nie wiem skąd biorą takie pomysły? Szklana kula, wróżenie z fusów czy znaleziono w horoskopie?

oznacz moderatorów
pk_1969
#9 Pomysłodawca#

A ta "maszyna losujaca" to chociaż posiada jakas legalizacje.

Obecnie podmioty prywatne nie mogą urządzać gier na automatach poza kasynami. Za posiadanie nielegalnych automatów w lokalach gastronomicznych, handlowych i usługowych grożą surowe kary w wys. 100 tys.

oznacz moderatorów
krzysiek-skl
#7 Wielbiciel#

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Teraz allegro może wywierać presję na kurierów, negocjować ceny itp. Lub też próbują napędzić sobie ruch w swoich paczkomatach.

Tak samo jak promowane produkty w wyszukiwarce - utrudniają życie klientowi, ale wyciągają kasę od sprzedawców.

Jak możecie wystawiajcie 1 z opisami w aplikacji. Praktycznie nie ma krytycznych głosów dotyczących wyboru kuriera, jest za to masa dotyczących łączenia ofert. Tutaj raczej nie zagląda nikt decyzyjny z allegro i dostaje tylko raport, że wszystko jest ok. Ale być może jak decyzyjny zacznie sobie czytać w opiniach "jak jest dobrze" to zada pytanie: ale o co chodzi?

oznacz moderatorów
gargulce2
#11 Animator#

Ja, jak tylko dostaje ankietę dotyczącą kuriera one zawsze wypełniam zgodnie z prawdą że jest bezadziejny i daje 0 punktów a w uwagach pisze obszerną notatkę co sądzę o braku możliwości wyboru kuriera.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Heh może lepiej dawać 1 punkt. Mam wrażenie, ze sobie skrajne oceny wykluczają xD. I jak każdy daje 0 to im wychodzi SUPER opinia.

oznacz moderatorów
Morgoth667
#9 Pomysłodawca#

To prawda- mało kto ocenia aplikację pod kątem allegro smart! Ja wystawiłem, opisałem i w odpowiedzi dostałem jakiś grafomański "wys..w" jak to allegro chce być dobre dla klienta. Ja dodatkowo napisałem by poczytali sobie forum- to samo robię gdy dostaję prośbę o opinię o najnowszej dostawie. Co ciekawe dostaję taką możliwość jak dostawa przebiegła szybko i sprawnie a nie jak dostarczą ją poczta. Przypadek?

oznacz moderatorów
gargulce2
#11 Animator#

Właśnie dostałam informację że ten jeb...ny test został wdrożony na stałe 31.05!!! Allegro to OSZUŚCI!!! ile razy dostaliście informację że test się skończy za 4 dni, za tydzień, niedługo? Kłamcy **piiip**....🤬🤬🤬🤬🤬

oznacz moderatorów
Morgoth667
#9 Pomysłodawca#

Miejmy nadzieje, że przejadą się na swoich kłamstwach...

oznacz moderatorów
Marry_Bellows
#8 Zapaleniec#

Mnie również próbowano oszukać. Otrzymałam wiadomość od Allegro, że brak możliwości wybrania kuriera początkowo był testem, ale zmiana ta została wprowadzona na stałe i każdy użytkownik został o tym poinformowany mailowo. Kiedy poprosiłam o datę wysłania maila, aby sprawdzić czy mam taką wiadomość na skrzynce, skierowano do mnie innego Konsultanta, który przepraszał za poprzednie wiadomości i informacje niezgodne z prawdą, otóż żadnego maila nie było...

Quo vadis Allegro?

oznacz moderatorów
Morgoth667
#9 Pomysłodawca#

Ja również nie otrzymałem takie emaila- ani o testach ani o tym, że wprowadzają to na stałe. Wszystkiego dowiedziałem się tutaj.

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  - a tak właściwie jakim prawem ten temat widnieje jako rozwiązany? Czy zdaniem moderatorów tak właśnie jest? 24 strony wypowiedzi różnym użytkowników jasno wskazują, że nie! Czy na allegro pracuje jeszcze ktoś kto potrafi dodawać 2+2?

oznacz moderatorów