Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od 4 listopada do 2 grudnia 2024 kupujący na allegro.pl będą mogli skorzystać z tej formy dostawy przy zakupach od 30 zł.
Zamówienia od 30 do 44,99 zł w tym okresie nadasz i rozliczysz tak samo, jak inne zamówienia w ramach Smart!
Jak rozliczymy opłaty za przesyłki Smart! w trakcie akcji
Czyż by sprzedaż spadała ? Czy to się komukolwiek kalkuluje 😞
Czekajcie, czekajcie. Od stycznia podniosą prowizje by sobie odrobić koszt tego wysrywu 🙂
@AQUAFISH1 Współczuję wszystkim tym, którzy biznes mają oparty w całości lub w większości na Allegro.
Czuć swąd palonego pod siedzeniem. Strach.
@bosek_2804 w punkt!
kasa ucieka
@Halfrunt Teraz będzie uciekać jeszcze szybciej. Potwór Smart! pożera Allegro, koszty tego absurdalnego programu stanowią największe obciążenie
Jeśli chodzi tu o "Allegro MiniPrzesyłka (czyli polecony ekonomiczny z Poczty Polskiej) w Smart! przy zakupach od 30 zł" to część moich znajomych ma to już jakoś od czerwca/lipca (albo i wcześniej), w ramach bycia królikami doświadczalnymi, oczywiście bez ich zgody.
Jeśli chodzi tu właśnie o tą "Allegro MiniPrzesyłkę", to podobno jest to lipa (a przynajmniej na początku testów była), bo m.in. ponoć nie ma darmowych zwrotów, a kwota odszkodowania za zaginioną itp. przesyłkę jest bardzo niska. No i sam fakt, że te MiniPrzesyłki obsługuje Poczta Polska, to już jest ogromny minus.
Tzn. brak darmowych zwrotów do wg mnie plus, bo ogranicza to plagę bezmyślnych zakupozwrotów, które tak mocno wpoiło kupującym Allegro i które generują ogromne ilości spalin i śmieci.
@renja13 Kwota odszkodowania jest niska, bo limit wartości towaru wynosi 50 zł
EDIT: (spóźniłam się kilka sekund z edycją)
Jednak było to dostępne dla części kupujących już od 3 kwietnia: https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/allegro-miniprzesylka-w-smart-juz-przy-zakupach-od-30-zl-YWBkmb...
I niestety zwrot jest za darmo przy zakupie od 30zł w SMART. Czyli jednak Allegro nie chce zaprzestać bezsensownego generowania ogromnych ilości dodatkowych spalin i śmieci.
@renja13 Ano nie chce. Gdyby był konkurs na śmieciarza roku, pierwsze miejsce dla Allegro gwarantowane.
A tacy niby ekologiczni 🤣 Że niby sadzą drzewa nawet 🤣
Aż zacytuję pewnego francuza:
"Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory."
A zauważyliście zmiany na O? Od kilku dni normalnie szał zakupowy. Normalnie aż głupieje z tymi ludźmi. Nie dość że sprzedaje się więcej niż na 2 kontach allegro + 2 lokalnych, choć wystawione mam mniej, bo limity... W dodatku komentarz do każdego zamówienia, już chyba że 2 miechy nie miałam takiego, żeby w ciągu doby czy dwóch nie wystawili. To teraz wisienka w ostatnich 3 dniach dostałam właśnie 4-rtą wiadomość z podziękowaniem za porządne zapakowanie!!!! Na allegro ostatnią taką to miałam jeszcze przed zmiana systemu, wtedy jak w modzie mieli takie wypasione o perłach itp wystawiać... Normalnie klimat się robi superowy. A tu coraz gorsze odruchy jak trzeba wejść... W głowie się nie mieści jak spece po marketingu potrafią wszystko rozwalić...
Aha - czyli od listopada wzrasta cena za pojedynczą przesyłkę ale jednocześnie spada próg cenowy darmowej wysyłki. To tylko allegro mogło wymyślić 😄
@Health___Beauty Jak mawiał klasyk: słuszną linię ma nasza władza
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
A moze raczycie nam wytlumaczyc, dlaczego nie pokrywacie oplat za przedzial do 44,99?
Skoro wymyslacie takie poryte promocje, to moze sami je nam zasponsorujecie?
Przeciez na samej podwyzce kosztow wysylki, od ktorej pobieracie prowizje (nadal uwazam, ze bezprawnie i UOKIK powinien Wam przywalic miliardowe kary i nakaz zwrotu prowizji sprzedajacym z okresu 5 lat) zarobicie grube miliony
@accadia zgodnie z ogólnymi warunkami Allegro Smart nie pobieramy opłaty za zamówienia w przedziale 30 do 39,99 zł (w wyjątkiem Allegro MiniPrzesyłka i Allegro Przesyłka Polecona). Natomiast za zamówienia od 40 do 44,99 zł pobieramy opłatę 1,29 zł lub 1,59 zł zgodnie z cennikiem.
@_HolaOla_ tyle że to są pozostałości po zmianie progu z 40 na 45 zł jak było cześć kupujących co mieli smarta wykupionego na starych zasadach i powinno tak naprawdę już zniknąć 😞
@kostas11 Co ma zniknąć, skoro teraz jest jak znalazł. Półtora złocisza od każdej przesyłki przy tej skali przyniesie trochę więcej niż na waciki 😎
No i pięknie to przemyśleli. Nie chcący ale pięknie.
@kostas11 połącz odpowiednio kropki
od 1 listopada jest podwyżka wysyłek najpopularniejszych metod dostawy
promowany będzie zielony [edycja]
|