Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
3 marca 2025 zmienimy opłaty za przesyłki Smart! na wszystkich rynkach. Zmiany dotyczą sprzedaży na kontach firmowych.
Tabele ze szczegółowymi danymi dotyczącymi opłat za przesyłki Smart! znajdziecie w tym artykule Aktualności.
Jak będziemy zwracać opłaty za przesyłki Smart!
Obecnie nie zwracamy opłat za dostawę zwróconych lub nieodebranych zamówień Smart!, ponieważ – mimo decyzji klienta o zwrocie – usługa była przez nas zrealizowana. Chcemy jednak, aby sprzedający nie ponosili żadnych kosztów związanych z dostawą Smart!, gdy kupujący rezygnuje z zakupu.
Od 3 marca, jeśli klient zwróci zakup w ramach odstąpienia od umowy (za pomocą formularza zwrotu w zakładce Moje zakupy i metod zwrotu dostępnych w Allegro Smart!) lub nie odbierze przesyłki, automatycznie zwrócimy Wam opłatę za dostawę przesyłki Smart! (w całości lub części, na zasadach, które dodamy do Załącznika 4 do Regulaminu Allegro).
Zwrot opłaty obejmuje wyłącznie opłatę podstawową i nie dotyczy usług dodatkowych. Nie musicie składać wniosku, żeby go dostać. Zwrot (w formie rabatu) zobaczycie w zakładce Rozliczenia z Allegro.
Za swój smart prywatny zapłaciłam dwa dni temu 59zł. Kto i kogo oszukuje?
Ruszyła kampania SMART na cały rok za 39,90 zł
TERAZ TO ZACZNĄ SIĘ DOPIERO ZWROTY
@nat_not No dobra ale nie widzę ważnej informacji - zwrócicie opłatę za smarta jak klient zwróci całe zamówienie czy część? Np taki zwrot z wczoraj - on by się w marcu kwalifikował na zwrot kosztów smart czy nie?
@Health___Beauty będzie przeliczone tak jak był smart w przedziale w jakim zostanie towar u klienta 🙂
W Twoim przypadku policzą najniższy próg 🙂
@nat_not ale według mnie skoro próg zaczyna się od 30 zł to jak klient zostawia coś za 5 zł to powinni oddać całą dopłatę ?
@kostas11 Najniższy próg jest od 30 zł, tu zamówienie zrealizowane będzie opiewać na zawrotną kwotę 5,99.
@Health___Beauty zobaczymy co @nat_not na to powie 😄
@Health___Beauty Inaczej mówiąc, Allegro będzie dla tych, co lubią pracować w czynie społecznym 😎
@TomBanknoter Poczekajmy na oficjalne stanowisko Allegro ale cos mi sie wydaje ze smartowe cwaniaki nadal GUROM.
@kostas11 Wyjaśniam to. Dam Wam znać.
@Health___Beauty Daję znać, że próbuję uzyskać informacje niezbędne, żeby Ci odpowiedzieć. Niestety potrwa to dłużej niż zakładałam, więc muszę Cię prosić o cierpliwość. Wrócę tutaj z odpowiedzią.
@nat_not @Oki, dziękuję. Do marca jeszcze sporo czasu 😉
@nat_not @Health___Beauty Jak znam życie, to pytanie zaskoczyło Allegro niczym zima drogowców. Naprawdę nikt się nad tym nie zastanowił przed?
@TomBanknoter Widocznie Allegro nie wiedziało że istnieje cos takiego jak częściowy zwrot zamówienia 🤪
@Health___Beauty Bo nie czytają Allegro Gadane. A to prawdziwa kopalnia wiedzy 😎
@nat_not Minęły ponad 2 tygodnie, czy coś się udało ustalić?
@Health___Beauty dziękuję wam za cierpliwość, wracam z informacją. Jeśli kwota zamówienia po zwrocie spadnie poniżej 30 zł - to oddamy wtedy całość opłaty. 😊
@Sa_nova Dodam do tego, że w takiej sytuacji, kupujący powinien pokryć standardowy koszt dostawy, ponieważ wartość zamówienia po zwrocie, nie kwalifikuje go do darmowej dostawy.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Poprosimy jeszcze o informację, skąd w nowym cenniku Smart wzięły się przedziały od 30 do 44,99 zł dla wszystkich rodzajów dostawy. Przecież minimalny próg wynosi 45 zł za dostawę do automatu/punktu, oraz 65 zł za kuriera na adres?
@TomBanknoter nowe przedziały nie oznaczają zmian w minimalnej kwocie zamówienia Smart!.
Stawki z przedziału 30-44,99 zł możemy brać pod uwagę między innymi podczas częściowego zwrotu zamówienia oraz przy planowaniu potencjalnych promocji.
@la_nika OK, dzięki za info 🙂