Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
@pawel22222 Obrazka nie widzimy ale jeżeli prośba o maila abo potwierdzenie płatności lub coś podobnego to próba oszustwa.
Tak myślałem. Dzięki.
czy państwo mogli by zgłosić tego użytkownika za próbe oszustwa wysłał mi pocztą link to fałyszywej storny z dpd
@pawciogejmer Dziękujemy za zgłoszenie. To konto jest już zablokowane.
dziękuje za szybką reakcje
Sprzedałem przedmiot i otrzymałem email aby potwierdzić płatność od kipującego. Kiedy naciskam w email "otrzymanie płatności" to wyskakuje błąd nr 403 że ogłoszenie jest nieaktualne i że trzeba utworzyć nowe łącze aby zapłacić. Moje ogłoszenie jest jednak nadal aktualne. Czy kupujący może wygenerować nowe zamówienie abym dostał ponownie email z potwierdzeniem płatności ?
Nic nie przyciskaj
To złodziej
Po sprzedaży na allegro nie trzeba podtwerdzac otrzymanie płatności !!!!
@Murzynek_Bronx nie jest to wiadomość od nas, a sprzedaży na Allegro Lokalnie nie musi potwierdzać zamówienia. Bardzo proszę przeskanuj swoje urządzenia programem antywirusowym, a wiadomość jaką otrzymałeś prześlij do nas proszę za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl
Czy to wałek? Nie spotkałem się z czymś takim, nikomu nic niebpodawałem
Napisz o co chodzi bo obrazka nie widzimy do momentu zatwierdzenia go przez adminów allegro.
Oczywiście że to próba wyłudzenia danych, niczego nie podawaj. Ale zgłaszac już nie musisz, skoro moderatorka zatwierdziła obrazek to na pewno już zablokowała konto naciągacza.
@mario3014 to jest próba wyłudzenia Twojego adresu e-mail, bardzo proszę zignoruj tą wiadomość, kupujący na Allegro Lokalnie nie potrzebuje Twojego adresu e-mail, aby kupić przedmiot w Twojej ofercie.
Czy to próba wyłudzenia?
Jak prośba o maila abo potwierdzenie kodem płatności to tak, niczego nie podawaj, kupujący ma wszystko w ofercie ma czat Allegro.
@smilus nie jest to wiadomość od nas. Kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila, aby sfinalizować zakup, a środki po sprzedaży są dostępne tutaj i niczego nie trezba potwierdzać.
Czy mogę poprosić Cię o informację z jakiego konta została wysłana prośba o podanie adresu e-mail? Jeśli w link z widoczną na zdjęciu informacją wszedłeś przez e-mail od tej osoby, dla bezpieczeństwa przeskanuj proszę swoje urządzenie programem antywirusowym.
alarm@allstatesautodealz.com z takiego maila przyszła wiadomość, niby "Allegro". Użytkownik nazywa się Uzi1989
@smilus dziękuję! To konto jest już zablokowane.
Czy mogę poprosić Cię o przesłanie tego e-maila za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl ?
Czy to jest oryginalny mail allegro?
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Nie widzimy obrazka.