anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy aby sprzedać przedmiot na Allegro Lokalnie muszę potwierdzić zamówienie?

mjasinsk
#7 Wielbiciel

Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika

Client:103840322

przyszedł taki mail więc na bank to fraud.

Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych

INFORMUJEMY, ŻE ZAMÓWIENIE MA BYĆ ZAAKCEPTOWANE W CIĄGU 3 GODZIN PO OTRZYMANIU MAILA Z INFORMACJĄ

INFORMUJEMY O ZMIANACH REGULAMINU! PROSIMY ZAPOZNAĆ SIĘ Z INFORMACJĄ NIŻEJ, PO PRZECZYTANIU PROSIMY ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA DODATKOWE WSKAZÓWKI I PRZEJŚĆ DO WERYFIKACJI TOŻSAMOŚCI.

KUPUJĄCY DOKONAŁ ZAPŁATY ( SPRAWDŹ NIŻEJ).

WARTOŚĆ TOWARU

WARTOŚĆ UBEZPIECZENIA

KOSZTY PRZESYŁKI

PO ZAAKCEPTOWANIU ZAMÓWIENIA ŻEBY ODEBRAĆ WPŁATE NALEŻY POSTĘPOWAĆ ZGODNIE Z PONIŻSZĄ INSTRUKCJĄ

1.KLIKNĄĆ "ZAAKCEPTOWAĆ ZAMÓWIENIE"

2.ZNALEŹĆ I KLIKNĄĆ W PRZYCISK "ODBIERZ ŚRÓDKI"

3.WYBRAĆ SWÓJ BANK

4.ZWERYFIKOWAĆ SIĘ ZA POMOCĄ KONTA BANKOWEGO

NA CZYM POLEGA WERYFIKACJA? - MUSISZ POTWIERDZIĆ SWOJĄ TOŻSAMOŚĆ W PROCESIE WERYFIKACJI POPRZEZ RACHUNEK OSOBISTY BANKU, Z USŁUG KTÓREGO KORZYSTASZ - TO JEDNORAZOWA WERYFIKACJA, PO KTÓREJ BĘDZIESZ WPISANY DO OFICJALNEJ LISTY OSÓB KORZYSTAJĄCYCH Z USŁUG PORTALU

ŻEBY ZAAKCEPTOWAĆ ZAMÓWIENIE Fibaro Home Center 3 Lite PROSIMY KLIKNĄĆ PONIŻEJ

problem przy zaakceptowaniu? skopiuj link( edytowano ) i wklej go do przeglądarki

ZE WZGLĘDU NA UDOSKONALENIE FUNKCJI "KUP TERAZ", ZMUSZENI JESTEŚMY PROSIĆ O DODATKOWĄ WERYFIKACJĘ KLIENTÓW PORTALU W CELU POLEPSZENIA SZYBKOŚCI OTRZYMANIA PRZELEWÓW ZA SPRZEDANE PRZEDMIOTY, JEST Z TYM NAPRAWDĘ CORAZ LEPIEJ, TERAZ NIE MUSISZ DŁUGO CZEKAĆ NA WPŁATĘ OTRZYMASZ JĄ OD RAZU!

oznacz moderatorów
479 ODPOWIEDZI 479

annapiano
#7 Wielbiciel

Nie mogę znaleźć tej opcji potwierdzenia numeru konta do wypłat ani zakładki Środki i historia operacji. Gdzie mam tego szukać? 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Allegro-sprzedaż-środki i historia operacji- zmień ustawienia wypłat. Czyli pod tym linkiem co dałam ale wiadomo linkom lepiej nie wierzyć to podaję też normalną drogę, haha. Ustawienie konta zajmuje 3-5 dni i tylko na nie potem środki od klientów będą wysyłane. Przelewy24 obecnie mogą się grzebać z płatnościami, bo im roboty przybyło  a ludzi do roboty raczej nie także tym bardziej lepiej zrobić to wcześniej, bo inaczej po sprzedaży trzeba czekać.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Niestety nie każdy jest tak bystry jak Ty . To próba oskubania Twojego konta . 

oznacz moderatorów

Client:46716714
#7 Wielbiciel

Witam. Dziś wystawiłem na sprzedaż przedmiot i po chwili niby się sprzedał. Dostałem z nr telefonu allegro sms z linkiem i tam trzeba było wprowadzić dane bankowe do sfinalizowania transakcji.z tego samego nr dostawałem również sms aktywacyjne do logowania bo zapomniałem haseł. Po p odanou danych bankowych wyskoczyło mi po ponownym wejściu w link z sms że połączenie nie jest bezpieczne 

Screenshot_2023-06-13-13-23-37-478_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2023-06-13-13-23-28-035_com.google.android.apps.messaging.jpg

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:46716714 to wałek, właśnie tracisz kasę z konta 😞 zmieniaj dane do logowania i przeskanuj urządzenie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:46716714
#7 Wielbiciel

No dobra ale z nr allegro takie SMS? Z tego samego co kody aktywacyjne z których dziś korzystałem żeby zalogować się do allegro?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:46716714 przykro mi, ale to nie jest wiadomość od nas. Nie klikaj proszę w podejrzane linki i nigdy nie podawaj danych do logowania do banku. Niestety osoby o nieuczciwych zamiarach mają obecnie możliwość zhakowania każdego numeru, dlatego nawet jeśli wiadomość pochodzi "od Allegro", ale zawiera dziwny link lub jesteś proszony o podanie wrażliwych danych to nie rób tego proszę i zachowaj ostrożność. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:54256553
#7 Wielbiciel

Screenshot_2023-06-13-14-07-30-827_com.android.mms.jpg

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Jak to jest, że dostałem dziwny link z numeru allegro. Po jego otwarciu widnieje sprzedaż jako zatwierdzona, jednak w aplikacji produkt nadal wystawiony. Aż się odechciewa cokolwiek sprzedawać.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:54256553 przykro mi, nie jest to wiadomość od nas. Obecnie hakerzy mają możliwość włamania się i przesyłania wiadomości ze zweryfikowanych numerów, dlatego nawet jeśli sms jest "od nas", ale zawiera podejrzany link lub jesteś proszony o podanie wrażliwych danych, to zachowaj ostrożność. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mati_k132
#1 Nowicjusz

Dziś miałem ta samą sytuację co u Pana wyżej. 

Nie dajcie się nabrać. Musiałem zablokować konto. Na szczęście w porę mi się udało.

oznacz moderatorów

gaos33
#7 Wielbiciel

Potwierdzenie sprzedaży przedmiotu: [edycja]

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gaos33 to nie od allegro, tylko podszywają się !!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów

gaos33
#7 Wielbiciel

i z numeru od allegro takie smsy? to chyba nie ma ktokolwiek dostępu ich numeru by pisac sms?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gaos33 allegro nie ma z tym nic wspólnego !!!

Poczytaj w necie jak działa Spoofing telefoniczny to podszywanie się pod dowolny numer lub nazwę kontaktu w telefonie.

Nie podawaj w ogłoszeniach swojego numeru telefonu to nie będzie nic takiego przychodzić 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

gaos33
#7 Wielbiciel

i zgłaszać do allegro? gdzie?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@gaos33 niestety obecnie osoby o nieuczciwych zamiarach mogą podszywać się pod dowolny, nawet zweryfikowany numer. Dlatego nie klikaj proszę w podejrzane linki i nigdy nie podawaj wrażliwych danych. Dziękuję za Twoje zgłoszenie! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ewaa202
#1 Nowicjusz

Dzień dobry wczoraj wystawiłam na aukcji Klocki Lego dziś dostałam taką oto informację

IMG_9702.png

 po czym miałam wybrać bank w którym nam konto oraz wszystkie dane karty

IMG_9701.png

IMG_9703.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @ewaa202! To nie jest wiadomość od nas. Nie podawaj proszę nigdy swoich wrażliwych danych w takich formularzach. Po sprzedaży na Allegro Lokalnie otrzymasz od nas wiadomość e-mail, a środki od kupującego będą w tej zakładce. 
Dla bezpieczeństwa, przeskanuj prosze swoje urządzanie programie antywirusowym i antyszpiegowskim i zmień hasła, szczególnie te do bankowości. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PANOWSKLEP
#8 Zapaleniec

Cześć ludzie PANOWSKLEP_1-1687902120733.pngChcę cię ostrzec(  Ukradli wszystkie pieniądze z mojego konta bankowego. 
Wyglądało to tak:

11223344

- Później wysłali mi zwodniczy link:

5.jpeg6.jpeg

Potwierdziłem 

PANOWSKLEP_2-1687902255332.png

i - 3600zl z mojego konta(

Skontaktowałem się z policją, działem bezpieczeństwa i bankiem. Uważnie obserwuj linki... Jestem w szoku( Zostałem z zerem(((

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PANOWSKLEP przykra sytuacja. Obrazki musi zatwierdzić moderacja 

oznacz moderatorów