Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
@Client:50519302 tak, jesteśmy świadomi tego problemu i dziękuję za Twoje zgłoszenie. Dobrze, że zachowałaś ostrożność i nie klikałaś w linki w wiadomości.
:biały_gruby_symbol_zaznaczenia:Pozycja : ( Huawei Mate 40 PRO) zamówiona Aby potwierdzić transakcję,umieść swoją e-mail pocztę W tym czacie tekstowym.
@l-vis Oszustwo, w nic nie wchodź.
Oszustwo jak diabli.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Konto KitsuneOfficial na 99% do zablokowania. Sama nazwa może błędnie sugerować, że to oficjalne konto jakieś sieci. Tego typu nazwy występują na Dalekim Wschodzie (głównie w Japonii).
Dziś otrzymałam dziwną wiadomość odnośnie mojego ogłoszenia na Allegro Lokalnie, załączam screen. Czy ktoś z moderatorów jest w stanie się do tego odnieść? Czy ktoś z Allegrowiczów spotkał się z czymś takim? Śmierdzi mi to scamem i próbą wyłudzenia danych, stąd pytanie na forum.
@ExitUtopia Obrazek jest dla nas niewidoczny - musi go zatwierdzić moderacja.
Na 99,99% będzie to jednak jakiegoś rodzaju SCAM - próba wyłudzenia danych.
Nic nie klikaj, nic nie podawaj.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@ExitUtopia nie jest to wiadomość od nas, nie podawaj proszę swojego adresu e-,ail, nie jest on potrzebny do sfinalizowania zakupu na Allegro Lokalnie, gdy ktoś o niego prosi, to ma na celu wyłudzenie danych. Zgłosiłam już konto, z którego wysłano do Ciebie tę wiadomość.
oszustwo
Witam otrzymalem wiadomosc od llegro.pl <zwJwjWjwX7@zohomail.in> 15:13 (30 minut temu) do mnie
Cześć! Kupujący zapłacił za Twój towar i koszt dostawy. Ostatni krok: Kliknij "Potwierdź" i potwierdź zamówienie.
Czy to nie oszystwo ?
Tak, oszustwo.
ale aukcja widnieje jako zakonczona ? i wczesniej otrzymalem maila
Kupujący rozpoczął zakup Laptop Lenovo Legion Y520
@Poiu963 na Allegro Lokalnie nie musisz potwierdzać zamówienia, a Twoje oferta została kupiona, ale nie jest opłacona. Kupujący ma na to 5 dni i dopóki nie opłaci to nie wysyłaj proszę zamówienia.
Wyłudzenie danych???
Obrazka nie widzimy do czasu zatwierdzenia ,co jest w tej informacji?
Kliknąć w emailu POTWIERDŹ zapłatę przez kupującego
@swollov Nie klikaj, stracisz kasę, oszustwo.
@swollov nie jest to wiadomość od nas, na Allegro nie trzeba potwierdzać zamówienia. Czy możesz podać login osoby, która poprosiła Cię o podanie e-maila?
Allegro. W związku z sprzedanym przedmiotu , przejdz dla potwierdzenia i odebrania środków: https://92-fg3.cfd/srt/?9GhM-PL
To oszustwo. Nadawca tylko podszywa się pod allegro.
@SklepJagodka nie jest to wiadomość od nas, bardzo proszę nie wchodź w przesłany w wiadomości linki, a jeśli to zrobiłeś, to przeskanuj urządzenie programem antywirusowym.